Stäng

Varför har 70-talister och de födda tidigare så svårt att förstå vad som pågår?

INVANDRING. Ah, ljuva bruna, snälla, bleka och ängsliga 70-tal när både socialismen och miljörörelsen spred sig som en röd-grön sörja över världen. Vi blickar tillbaka och hör vad socialstyrelsen hade för tips för att vakna till på morgonen, och frågar oss också varför människor som föddes då verkar ha lite extra svårt att inse vad som händer med Sverige. Eva-Marie roar oss som vanligt med dråpliga historier från det mångkulturella Sverige och vi enas om att integration inte är möjligt.

Hör hela avsnittet här…

14 reaktioner på “Varför har 70-talister och de födda tidigare så svårt att förstå vad som pågår?

 1. När man ser alla som trycker ner tummen här, inser jag att det är dags att flytta till varmare breddgrader över vintern.
  Och ta ett slutgiltigt beslut om vart man bygger sitt bo.
  Jag har allt svårare att bo här i det trångsynta landet, där man jagas av FB poliser med mera .
  Snart kanske ni hör min intervju i ett utländskt media kanal berätta om hur det är ställt här i Sverige.
  Frågan har ställts .
  I så fall tar jag absolut upp detta jagande av hederligt folk. Om inte jag har rätt till mina åsikter och mitt politiska val, då är det inte värt att bo kvar här.
  Endera är det en virus i min dator eller så är det annat som sinkar mitt skrivande.

  1. Maja, du är inte ensam om att drömma om flytt till varmare land.
   Jag och frun talar ofta om detta. Vi bor i Malmö, så du inser säkert varför. Känner oss allt mer hamna i utanförskap men ingen kommer bry sig.
   För varje svensk som flyttar bort från närområdet, kommer en från M Ö. De flesta besvarar knappt en hälsning och nästan ingen hälsar först.
   På vilket sätt ska detta ha påverkat oss positivt?

   1. Min gode vän sålde sitt sommarhus och har för avsikt att bosätta sig i Spanien, vilket han har redan provat på.
    Han bara väntar på att få åka om några veckor. Sist tillbringade han i Spanien i 9 månader, nu kanske det blir permanent
    .För 4-6 tusen kan man hyra ett fint boende om man inte vill köpa .Det är värt att prova på innan man slår till, fast nu kostar en tvårummare i Spanien 200 tusen och uppåt, så det lönar sig att ta en funderare.
    Han säger att man skall inte behöva vara rädd för att gå ut på kvällarna , vilket är fallet i Sverige.
    Dags för oss kanske att bilda ett koloni på Solkusten. På något sätt känns Spanien tryggt för oss nordbor .
    Själv skulle jag vilja på i Italien , men dagsläget tillåter inte det.

 2. 70 talisternas föräldrar fick det bra efter kriget, dom blev bortskämda, och dom i sin tur skämde bort 70 tals generationen, som levt i okunnigheten att ofärdstiderna inte kunde komma tillbaka, hej vad dom bedrog sig, det går fort utför när oansvariga valpar kommer in i politiken utan att ha gjort ett meningsfullt arbete i livet!

 3. Hjärntvätt om allas lika värde ( ekonomiskt värde ) gäller bara underklass . Vi har i Sverige 100 personer som är miljardärer , som inte har hjärntvättat sig om ekonomisk jämlikhet. För min egen del vet jag att att ekonomisk jämlikhet är en bättre förutsättningar för cirkulationsekonomi . De privata företagen får bättre förutsättningar att få mer beställningar i en jämlik ekonomisk verklighet. Att politiken fokuserar sig på miljardärernas ökade välstånd finner jag tröghet till cirkulationsekonomi. Nej , jag är ingen kommunist eller extrem kapitalistanhängare av inga skatter. Jag är anhängare av cirkulationsekonomi och tycker mig analyserat färdigt i min ålders höst vad gäller att vara anhängare av just cirkulationsekonomi. Får man säga så , att cirkulationsekonomi är bejakande till en balanserad ekonomi. Och bejakande till ett normalt fungerande samhälle.

 4. Jag är femtiotalist och insett allvaret med obegränsad invandring . Det finns undantag vad gäller medvetenhet om massiv invandring tydligen i och med min ståndpunkt , att återgå till reglerad invandring och att starkt begränsa personer som har antidemokratiska agendor , oavsett om dess agendor är religiösa eller politiska .

 5. I denna dialog finns positiva egenskaper till stat , men också negativa omdömen. Ska vi säga som så så , att socialdemokratin förknippar sig som ett statsbärande parti och har tar till alla knep att behålla makt. Attsom statsbärande parti bejaka internationalen i första hand och att gräva ner demokratisk , antirasistisk nationalismen. Internationalismen ( massiv invandring till Sverige) i det att göra ursprungssvenskar till en etnicitet i sitt eget land är ej ingen human egenskap. Varför väljer socialdemokrati massiv invandring av muslimer ? Jo , sossarnas egenskap / kvalité är makt. Byt ut svensk arbetarklass ! Ta till sig ny klass , typ muslimer i samverkan att uppnå maximal makt. Socialdemokratin är ett instrument att utöva makt , oavsett bas av muslimer , arbetarklass , militärer eller sociala höger. Men vad gäller socialdemokratins makt , att utöva makt blir klassen muslimer mer och mer intressant för detta parti. Eftersom svensk arbetarklass inte längre har förtroende för sossarnas nya klassamarbetet vad gäller muslimer . Dvs massinvandring av muslimer som högsta prioritet att integreras , dvs ta jobben från svenskar.

 6. Jag tror problemet är än mer hos de yngre.
  De har fostrats med vänster propaganda från dagis och genom hela skolgången.
  Jag tror att pk är mer utbredd i städerna och som Eva Maria sa…..folk är mer jordnära på mindre orter.
  Snart finns inga byar kvar, som inte drabbats av asylkaoset. De som har ett asylboende i närheten, får ett helvete, när stora gäng driver runt och trakasserar omgivningen.
  Äldre kan säga vad de tycker, för de behöver inte oroas av att sparkas av någon arbetsgivare.
  Alla i arbetsför ålder, har hotet hängande över sig.

  1. Ja, påståendet att 70-talister och äldre skulle ha svårt att förstå utvecklingen är taget ur luften. SD har störst stöd bland medelålders män och kvinnor.

 7. ”Rapporter från Trygghetsmätningen 2020

  Oro att utsättas för brott
  På stadsövergripande nivå har andelen som under de senaste tolv månaderna ofta har varit oroliga för att utsättas för brott av något slag minskat från 11 procent 2017 till 9 procent 2020. Den gradvisa ökning, som noterats sedan 2011, har därmed avtagit.

  Minskningen går att notera i samtliga stadsdelsförvaltningar, och tydligast i Rinkeby-Kista (från 21 procent till 11 procent oroliga för brott) och Spånga-Tensta (från 26 procent till 13 procent oroliga för brott). Undantaget är Farsta som ligger på en oförändrad nivå där 12 procent ofta är oroliga för brott.”

  Rinkebyborna som är av utländskt ursprung vill flytta till andra länder p.g.a otryggheten.

  Här ett exempel att läsa på Stockholms stads sidor. Rena rappakaljan.

  https://start.stockholm/aktuellt/nyheter/2020/09/positiv-trend-i-arets-trygghetsmatning/

 8. Jag tycker att de yngsta har svårt att inse vad som pågår i landet. AFA ungdomar är en stor skara som ett exempel.
  Hjärntvätt i skolorna pågår och det är inte konstigt att 60 % av svenska skolungdomar har ont i magen innan skolan startar med tanke på att de vet med sig att gillar inte de olika är de hotade till livet.
  Såg en film från en skola i Uppsala där en ung svensk kille attackerades våldsamt .Ingen hörde hans rop på hjälp.
  Dags att skaffa pensionärer som vill arbeta extra som rastvakter.

  1. 41 här gillar att den svenska pojken fick ordentligt med stryk. Vad är ni för onda personer?
   Ovanligt många vänsterspioner här i dag.
   E.po har nyanställt?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: