Regeringspartierna osams om migranterna i Grekland

INVANDRING. Miljöpartiet kräver att regeringen ska ta initiativ i EU till att omfördela flyktingarna via ett rådsbeslut, rapporterar Sveriges Radio– Nu finns det ensamkommande barn som inte har något tak över huvudet, inte ens en tältduk. Det finns brist på mat, vatten, sanitet, läkemedel och vård. Vi behöver agera, säger Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen.

Men migrationsminister Morgan Johansson (S) vill inte det utan säger att det är Greklands ansvar att lösa problemet. – Jag menar att det finns egentligen bara ett sätt att lösa detta på, och det är att Grekland får ett fungerande asylsystem, säger Morgan Johansson.

-Pettersson säger att eftersom de flesta i migrantlägret är ekonomiska migranter så borde de få sin asylansökan avslagen och de ska gälla i hela EU, resten borde få en dräglig tillvaro så nära hemlandet som möjligt så den kan återvända vid lämpligt tillfälle. Allt enligt FN:s flyktingkonvention…

…enligt mediauppgifter har dessutom de flesta migranter fått nya tält som de kan elda upp.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Regeringspartierna osams om migranterna i Grekland

 1. Va i hellv…? Agerar den lille sossen som en solklar SDare?
  E han rasist och nazze.

  Men i detta har han helt rätt, såsom SD alltid har förespråkat.

 2. Det finns ingen som helst anledning att tömma lägret på Lesbos, veckan efter är det överfullt igen.
  Enda skillnaden är att Morgan får bygga fler fängelser, som visserligen skapar fler jobb, men var är vinsten?

 3. En arbetskamrat sade till mig:
  Vinner jag miljoner på lotto så åker jag hem och lever som en kung.
  Han har flytt hit och sökt asyl.

 4. Skicka tillbaks dom till det ställe de kom ifrån, så kan vi skicka en ask tändstickor. För det är väl detta dom suktar efter mest.

Kommentera