Stäng

Upprop mot rasism på Sveriges Radio

PUBLIC SERVICE. I ett internt upprop anklagas Sveriges Radio för att särbehandla och osynliggöra journalister på grund av deras ursprung, samt för att sakna mångfaldskompetens i rapporteringen om bland annat Black Lives Matter. ”Vi ser mycket allvarligt på uppgifterna”, säger journalistklubbens ordförande Johanna Lindblad Ahl, enligt tidningen Journalisten.

En SR-medarbetare uppger för Journalisten att hen känner en oro för att uppropet kan uppfattas som identitetspolitik:– Man måste inte vara rasifierad för att kunna rapportera om Black Lives Matter, däremot har en rasifierad alltid andra erfarenheter av rasism än vad en vit person har och kan bidra med perspektiv. Det måste SR ta tillvara.

-Pettersson säger att är det något Public Service har problem med så inte är det mångfald när det gäller etnicitet och kön, det verkar det finnas hur många som helst.

Kvalifikationer ska aldrig kopplas till hudfärg, ras eller kön då går det som i Sverige.

Sveriges Radio borde överge mångfaldsindustrin och ta in lite duktigt folk som inte är vänster och kan tänka själva. De borde ha råd med några oliktänkande: Public services budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5,041 miljarder kronor, SR 3,077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

Ett exempel:   I juli 2010 skrev jag om kritiskt om att Sveriges Radio kallade utvisningen av 460 irakier under drygt två år för MASSUTVISNING, med invandringen av hundratusentals människor aldrig kallades MASSINVANDRING. Så har Sveriges Radio hållit på sedan dess.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Upprop mot rasism på Sveriges Radio

 1. Har just sett deltagarna i årets På Spåret. Skandal inte en neger. Bara vita visserligen några multi kulti Vad faan ska BLM säga om denna skandal.

 2. ”Public Service ger partiskheten ett ansikte”, skriver Bitte Assarmo i Det Goda Samhället, angående flyktinglägret Moria som nyligen har bränts ned, citat: (förkortad text): ”Det dröjde inte länge förrän ”opartiska” SVT började propagera för ett svenskt mottagande, med den anklagande rubriken ”Sverige sträcker inte ut handen till lägerbarn”. Den tendentiösa rubriken byttes sedan ut till den något mindre dramatiska, men lika förebrående, ”EU-länder lovar ta emot lägerbarn – Sverige inte ett av dem”. I artikeln skriver de att ”Tio EU-länder lovade under fredagen att ta emot sammanlagt runt 400 hemlösa barn från lägret….”Inget liknande besked har kommit från Sverige.” Budskapet är klart och tydligt. Läsaren ska bli chockad, bedrövad och sorgsen över denna omänskliga vägran att öppna upp gränserna för barnen på Lesbos. Vad är vi för slags förfärliga egoister, vi svenskar?”

  Bitte Assarmo fortsätter sedan med att skriva: ”Säkert som amen i kyrkan kommer nu också kravet från den mest verklighetsfrånvända vänsterkanten …när ”150 forskare” skriver ett öppet brev. Bakom brevet ligger Anja Karlsson Franck, som av Sveriges Radio beskrivs som ”docent i freds- och utvecklingsstudier på Göteborgs universitet”. Men det är inte allt hon är. Hon är också en högljudd talesperson för obegränsad invandring och har propagerat för öppna gränser i många år. Det glömmer dock Sveriges Radio, mycket påpassligt och helt i enlighet med ovan nämnda partiskhet, att nämna. Anja Karlsson Franck har sin politiska hemvist i Vänsterpartiet 2006 medverkade hon i en temakväll om Fidel Castro på SVT, där hon och andra utvalda Castrofantaster skönmålade den kommunistiska diktaturen på Kuba så till den grad att det programmet senare fälldes av granskningsnämnden.  Bland övriga undertecknare finner vi bland andra S-märkte, vänsterkristne Ulf Bjereld, Marie (Bjereld) Demker, med ett förflutet inom både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, vänstersinnade genusgurun Yvonne Hirdman, Aftonbladets Åsa Linderborg (som ”gick sönder” när Berlinmuren föll) och vänsterpartisten Torbjörn Tännsjö. Det är given sak att public service ska informera om det här uppropet. Men de borde också informera om att den som står bakom, det inte är vilken neutral forskare som helst”.
  https://detgodasamhallet.com/2020/09/18/bitte-assarmo-public-service-ger-partiskheten-ett-ansikte/

  1. Ja du Pålsjö enligt SVT så finns bara kvinnor och barn i lägret också.
   Enligt SVT så borde Sverige skicka ner flygplan och flyga hit så många som möjligt trots Gretas flygbanna.
   SVTs konsult i frågan är miljösektens nya stjärnskott Hirvonen som vill efterträda Isabella Lövin.

 3. Både SR och SVT är ett stort skämt som anställer utländska journalister som man inte förstår vad dom säger när dom pratar i media.

 4. Jag har alltid ansett kvinnor vara lika bra som män men på skilda områden, här läser vi om en kvinnlig ordförande som inte håller måttet. Hur illa jag än tycker om SR och SVT så ska inte fackordförande ha synpunkter hur ett företag anställer.

 5. BBC i kris och tappar licensbetalare. Boris Johnson avser avreglera krav på licenser. Där har du något att suga på, Hanna Stjärne, efter nästa val.

  1. När Svensk media krisar då tar de pengarna från skatter (tvångsåtgärd) .Först tar de presstöd och sedan tar de övriga skatter i form av licens. Så vi är dubbelbeskattade även där.

  1. Detta system med ideliga upprepande,är snart lika gammalt som Stenbock,i totalitära stater.
   1959 besökte jag Charson i dåvarande Sovjet, i dag tillhörande Ukraina.Utmed deras paradgatan sändes ur högtalare ut en massa vrål jag inte förstod. Satte mig på en bänk, och se det kom ett par nyfikna personer,och undrade vem jag var.
   Detta på tyska så de kunde göra sig förstådda. På min fråga bl.a vad det var det väsen som sändes,fick jag förklaringen.
   Detta var propaganda om hur bra allting var i Sovjet.
   Många årtionden senare upplevde jag sak samma i såväl DDR som Tjeckoslovakien.
   Idag tydligen samma mönster här i Abzurdistan. (lyssnar ju aldrig på deras sändare)
   I Tyskland har man med den metoden i samband med årets Influensa,som de benämner Covid-19, (Corona) lyckats dupera befolkningen till den milda grad,att numera i stort alla tvingas gå kring med en mask,för ansiktet !!
   Kära nån vad människan har fördummats…..

   1. Maja 2:
    Återkommer imorgon med några rader,om bland de fulaste jag upplevt. Detta ur kvällens MDR–nyheter med liknande form av indoktrinering,för de minsta.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: