Syrier utvisas efter våldtäkt av 12-årig flicka


BROTTSLIGHET. Darwich Alhamo, Abed Alrazzaq Dib, född 2001 och medborgare i Syrien med tolkbehov på arabiska dömdes den 10 september till 1 år och 2 månaders fängelse för våldtäkt mot barn samt tio års utvisning av Attunda Tingsrätt.

Araben kom till Sverige via Libanon 2018 tillsammans med föräldrar och fem syskon, fick permanent uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande. I maj i år dömdes han för rån och misshandel efter att tillsammans med två andra syrier knivrånat svenska pojkar i Åkersberga. Den gången nöjde sig domstolen med att döma araben till villkorlig dom och samhällstjänst.

-Pettersson säger att råndomen är överklagad och inte avgjord, hade domstolarna varit lite snabbare så hade tolvåringen sluppit bli våldtagen. Mitt förslag är att syriern slipper fängelsestraffet och för en enkelbiljett hem direkt, givetvis av humanitära skäl…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

  • TIDIGARE 2020-08-09. 12-årig flicka våldtagen på ”flyktingboende”

BROTTSLIGHET. En 12-årig flicka har våldtagits på ett ”flyktingboende” i Österåkers kommun norr om Stockholm. En 19-årig yngling har gripits, anhållits och häktats som misstänkt för övergreppet, rapporterar Aftonbladet.

Flickan verkar inte ha något att göra med boendet utan lurades dit tillsammans med en vän. Våldtäkten skedde under torsdagen,  och idag hölls häktningsförhandlingarna.

Jourdomstolen beslutade att den 19-årige mannen ska häktas på sannolika skäl, den högre misstankegranden, misstänkt för våldtäkt mot barn.

12-åringen  hade tidigare under torsdagen befunnit sig i ett köpcentrum tillsammans med en vän. De ska då ha träffat på flera yngre män som enligt anmälan lurat dem till ett ”flyktingboende” i Österåkers kommun.

Där ska 12-åringen ha utsatts för våldtäkten, enligt misstankarna.

Polisen grep den numera häktade mannen klockan 01.30 natten mot fredagen, framgår det i tingsrättens handlingar.

Uppdaterat: Den häktade är Darwich Alhamo, Abed Alrazzaq Dib, född
2001, medborgare i Syrien med tolkbehov på arabiska.

-Pettersson säger att utvisning är för lindrigt, det kan vara lagom för 19-åringens kompisar, för 19-åringen skulle jag rekommendera en träff med Anders Gustaf Dalman om han fortfarande arbetar…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

Läs gärna kommentarerna på Nya Åkersberga aktuellt…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Syrier utvisas efter våldtäkt av 12-årig flicka

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: