​Lions Sveriges tält med MSB till Lesbos

BISTÅND. 142,7 miljoner om dagen skänker Sveriges skattebetalare i bistånd genom SIDA, det totala bistånd år 2020 är 52,1 miljarder kronor, enligt SIDAs hemsida. Målet för utgiftsområde Internationellt bistånd är att skapa förutsättningar för bättre levnadsvillkor för människor som lever i fattigdom och förtryck. Skattebetalarnas bistånd räcker dock inte, organisationer och privatpersoner liksom andra skattefinansierade myndigheter skänker massor utöver det officiella biståndet.

Sveriges biståndsbudget är den största någonsin, vilket den är varje år. Men biståndsorganisationen Sida saknar kapacitet att hantera de enorma beloppen, menar erfarna biståndsexperter. Konsekvensen är att nästan hälften av pengarna skänks till FN.– Sverige klarar inte att kontrollera hur pengarna i FN spenderas, säger ambassadören och förre Sida-chefen Bo Göransson.

Detta om detta, hur stort det totala biståndet från Sverige är vet dock ingen, igår läste vi på regeringens hemsida att Sverige skickar hjälp till Grekland, eller rättare sagt till de migranter som befinner sig på ön Lesbos där ”någon” eldat upp migranternas läger.

Nu visar det sig att en stor del av denna hjälp kommer från Lions Club, som är en ideell internationell välgörenhetsorganisation med c:a 10.000 medlemmar i Sverige, enligt ett pressmeddelande från Lions.

Lions familjetält 20 m2. Bild från Lions

Lions Sverige har sedan 2004 ett samarbete med MSB, där Lions ser till att det alltid finns tält och filtar i MSB:s lager i Kristinehamn. Denna gång skickas 250 familjetält med tillhörande 1750 filtar samt sovsäckar, presenningar, campingkök och toaletter. Transporten beräknas komma till flyktinglägret i börja av veckan.

Sedan samarbetet med MSB började har Lions Sverige donerat nästan 6000 tält för drygt 30 miljoner kronor. Tälten och filtarna anskaffas med insamlade medel från alla Sveriges lokala Lions klubbar. Den lokala Lions klubben i Kristinehamn är dessutom med vid packning av nya leveranser av tält och filtar så att de är klara för transport dit humanitära katastrofer inträffar.

– Lions Sverige vill tacka för alla bidrag från allmänheten som via Lions klubbar gör det möjligt att ha tält i beredskap när en humanitär katastrof inträffar, säger Lions Sveriges ordf Anna Maria Bernstein och tillägger – Vi hoppas på fortsatt stöd till denna typ av Lions viktiga humanitära hjälpverksamhet.

-Pettersson undrar varför inte regeringen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) nämner att biståndet kommer från Lions insamlade medel? Räcker inte 52 skattemiljarder om året?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “​Lions Sveriges tält med MSB till Lesbos

 1. Skänka pengar till någon organisation är förslösade pengar.
  Varför finns det folk som har så stort behov av att döva sitt samvete?

 2. Detta är iaf i rätt riktning: hjälp på plats och INGEN hit! Så skulle det ha varit de senaste 50 åren så hade vi haft ett underbart land nu!

 3. När jag har skänkt till Lions så har jag trott att pengarna går till arma svenskar i närområdet. Även när det gäller denna organisation så har jag uppenbarligen haft fel.

 4. SIDA med vidhängande budget är socialisters och vänsterliberalers ”lilla” gottepåse, som man kan resa runt i världen och vara jättegod med. Att sedan dessa individer hanterar gottepåsen som de behagar gör ju inte saken sämre. Kan nog slinka ner en och annan krona i privata plånboken.

  Och notera, SIDA-tjänstemän är absolut inga låginkomsttagare.

  Som med alla andra bidrag göds endast korruption och kriminalitet.

 5. Tja, min uppfattning är att LIONS i n t e består av fattiglappar,typ våra dryga 300.000 fattig-pensionärer. Dessutom tror Stenbock att ett medlemskap i denna lite ”förnäma samling”,höjer prestigen bland grannskapet !! Och inte minst idag,få stort gensvar för deras givmildhet,av socialistiska PK-organen.
  Tyvärr har inte Stenbock och mina gelikar,samma möjligheter att göra avdrag i våra deklarationer,och skänks bort en del av vinsten !!

  • Nu skriver du om svenska folket.
   Våra folkvalda har väl intresse av svenskarna.
   Svenska folket betalar väl inga mutor.
   Varför skulle de bry sig om oss.

  • konstigt!!
   är munskydd förbjudna i sverige
   var man än tittar i världen så är munskydd obligatoriskt!!
   men pengar och tält har vi i mängder för att göra insatser i hela världen!!!
   men inte munskydd!!
   EU – har inte dom resurser för alla pengar vi betalar dit???
   märkligt

Kommentera