Fredsavtal mellan Israel och några arabländer väcker hopp

UTRIKES. För första gången sedan 1994 har ett arabland ingått ett fredsavtal med Israel. Våren 1979 tecknade Egypten och Israel ett fredsavtal. 1994 var det dags för Israel och Jordanien, i augusti 2020 blev det Förenade Arabemiratens tur och i september Bahrain. Landet Oman tillhör dem som gratulerat.

Avtalen fördöms av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas som ”ett avskyvärt förräderi”, vilket kanske förklarar varför Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) är så tyst och avstår från gratulationer.

En anledning till arabvärldens intresse för att normalisera förbindelserna kan vara Israels innovationsförmåga. Som ett exempel så har Israel mellan 30-40 ggr fler patentansökningar per år än hela arabvärlden sammantaget, twittrar Peter Sellei.

Ann Linde (S) Sveriges utrikesminister har ännu inte gratulerat fredsavtalen

Ni som uppskattar Sveriges bistånd till Palestina, kanske gillar detta också…

Här ser man tydligt hur ojusta judarna är som ockuperat en massa arabiskt och muslimskt land

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fredsavtal mellan Israel och några arabländer väcker hopp

 1. ”Förutom SIDA så ger Polismyndigheten, Domstolsverket, MSB, Riksrevisionen,Kriminalvården, Åklagarmyndigheten, Universitets och Högskolerådet bidrag till Palestina!”
  Jag kan knappt tro det är sant att myndigheterna ger egna bistånd till Palestina. Jag börjar fantisera om det är ett slags beskyddarpengar, som företag kan få betala kriminella ”beskyddare” för att de inte ska ta till våld mot deras företag? Det är så oetiskt så det borde förbjudas genast. Det kanske finns mottagare av de olika bistånden, som även bor i Sverige?

 2. Undrar om det är sånt här som gör att svenska journalister hatar Trump så mycket?
  Han har inte startat något krig
  Han har fått Nord och Syd Korea att träffas (Även om det inte blev något fortsättning så är det fantastiskt)
  Han har fått två länder att acceptera Israel
  Han har skapat arbete för amerikaner.
  Han har gjort det som svenska politiker inte klarar av, inte ens p å papper

 3. Tack Pettersson för att du belyser detta! Våra Palestina vänner älskar att ge bidrag till terrorister! Kommer ni ihåg att våra bidrag gjorde familjen Arafat till miljardärer, kan detta ses som palestinsk korruption?

 4. Trump=fredspresidenten, sossarna kommer gå upp i atomer när deras älsklingar i Palestina inte får bestämma över utvecklingen.

 5. Hur kan detta vara möjligt, att Socialdemokraterna tillåts ha så stort inflytande på svenska myndigheter: ”Förutom SIDA så ger Polismyndigheten, Domstolsverket, MSB, Riksrevisionen,Kriminalvården, Åklagarmyndigheten, Universitets och Högskolerådet bidrag till Palestina!”
  Man följer uppmaningen från sossen Carl Henrik Grenholm som i nummer tio av tidningen Broderskap 1971 skrev, citat: ”Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt – och det är en målsättning vi bör stödja.”
  Från Ledarsidorna: ”Socialdemokraterna har utvecklats till att bli en säker politisk tillflyktsort för krafter som mer eller mindre strävar efter en ny Förintelse.
  https://ledarsidorna.se/2018/10/socialdemokraterna-en-saker-politisk-hamn-for-hamas/

  • Ja så försvinner våra pensionsmedel till vapeninköp
   i det korrupta Palestina, bättre att fler o fler lever sitt
   liv som uteliggare här i landet så att Palestina får
   nya o moderna vapen till att skjuta på Israel med !

Kommentera