Vad är den här regeringen till för?

INRIKES. Vi har inte en regering, utan en regeringsbildning som aldrig tar slut. Kampen mot Sverigedemokraterna går före alla frågor i sak och inget är bortom förhandling.

Steget Efter

Göran Persson sanerade statsfinanserna och sedan blev det vård-skola-omsorg. Fredrik Reinfeldt körde arbetslinjen tills man skuldmedvetet strök längs väggarna om man råkade ha en dag ledig. Men vad är egentligen den här regeringen till för?

Saker händer. För Stefan Löfven har de hänt mer än för genomsnittet. Flyktingvågen 2015 ställde till det. Sedan kom viruset. Det hade varit en tuff match för vilken regering som helst. Men även om man formulerar om saken, även om man frågar sig vad den här regeringen tänkte sig vara till för, innan det gick som det gick, är det svårt att hitta på ett svar.

  • Finns något projekt?
  • Finns någon idé om vad samhället behöver?
  • Finns någon analys och rangordning av de viktigaste problemen, vid sidan av det akuta?

Jag försöker verkligen vara öppen, men trots att jag ägnade en större del av gårdagen åt att försöka hitta någon motsvarighet till det som var själva motorerna i regeringarna Persson och Reinfeldt, kammade jag noll, skriver Johan Hakelius på Fokus, läs vidare där…

-Pettersson säger att den nuvarande regeringen styr inte landet, område efter område är eftersatt. För regeringen med Stefan Löfven i spetsen finns tre saker som är viktiga…

  1. Att ha makten
  2. Att  behålla makten
  3. Att håll SD utanför makten men gärna ta Sverigedemokraternas förslag några år efter att de lagts.

Regeringen är helt enkel till för sig själv och partiet. Vården, skolan, brottsligheten, invandringen, skatterna, förvaret, arbetsmarknaden med mera, allt är förhandlingsbart utan några principer utom SD…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Vad är den här regeringen till för?

  1. Länkar härmed lite humor, i.o.f.s. helt OT, men kan inte undanhålla er de ev. skratt som vi så väl behöver. Med tanke på allt elände vi måste konsumera varje dag.
    För er som är insatta i USA valet och gillar jeff Dunham…….

  2. Kan trösta er med att även Tysklands yngre befolkning (stora delar) är fullständigt ”blåsta i huedet”,som vi uttryckte det i vår ungdom, i Skåne.
    Såg just på MDR hur dessa jordens räddare (typ Greta) i natt befriade höns på dess färd till slakteriet !
    I otaliga burar skulle nu dessa jordens hjältar,fördela flygfäna till djurvänliga privatpersoner !!! 😉
    Oootrooligt att våra tidigare intelligenta generationer,har förvandlats till en grupp som Stenbock skulle vilja registrera,som psyk-sjuka……

    • Ja du Stenbock. Tar de inte bort tupparna från hönsgårdarna så hönsen ska slippa bli våldtagna så är det något annat idiotiskt de håller på med. De är ju arbetslösa och saknar sysselsättning

      • G Nordström:
        När du skriver detta om Tuppar (Tockar som vi i Skåne nämner dem) var det en förutsättning vid fördelandet,att minst fyra hönor togs,om det tidigare fanns en tupp…. 😉
        En gammal regel som gällde sedan DDR`s tid !!
        Alltså samma som Allan förordnar,med sina månggiften.

  3. Subversion….

    Sök på yuri bezmenov

    Man subverterar länder – störtar dem inifrån..
    Vem som gör det?vet ej, men svensk media och svenska politiker är bara nyttiga idioter .

  4. Finns opossitionella inom rättsväsendet?

    Finns röster som kan peka på regeringens/regeringars om dessan begår lagbrott eller skapar tvivelaktiga lagar? Eller struntar i lagar?
    För den som inte är jurist el insatt i rättsväsendets alla lagar är det svårt peka med hela handen mot korruption, tvivelaktiga lagar. Lagar som löser upp lagar t ex kring s k papperslösa som eg är olagliga invandrare. Hur gick det till?
    HMF-lagen? Muslimer är ingen folkgrupp bl a.

    Har verkligen demokratiska tillräckliga konsekvensanalyser skett kring invandringen o nya medborgarakap i hundratusental?

    För mig framstår senaste årens politik som flera lagbrott. Om så är fallet gäller inte många ny medborgarskap med allt vad bidrag heter därtill.
    Klankriminaliteten är ju eg politiskt sanktionerad samt bidragsmjölkningen.
    Våldtäkterna kopplat till s k asylinvadring är en nationell tragedi?

    Någon sakkunnig?

  5. Och varför är det då så viktigt att hålla S D utanför?
    Jo för dom talar om verkligheten, den som alla som vill
    kan se, men där är många ännu, speciellt bland damer
    som tror att Löfven kan bringa ordning i landet, vilket är
    helt fel, jag tror dessutom att det är just oordningen
    som han eftersträvar!

  6. Ja inte är det för att styra landet utan för att tala om vad myndigheterna kräver. Nja jag glömde storsatsningar som inga vårdköer, grova brottsligheten skall kuvas, vi leder klimatomställningen och 100000 nya till äldrevården.
    Så lille steffe förstås, ”sedan jag tog ledningen 2010 har jag gjort den ena grodan värre än den andra. Vi står svagare än någonsin tidigare, nu skall jag vinna valet 2022 för att sedan bli chef för UN.”

  7. Är det så stor skillnad på Löven o Putin Stefan han gör allt för at stoppa ett parti som är invald i Sveriges riksdag han är numera beredd att sänka skatten bara jag får sitta kvar vid makten. Enda skillnaden är Putin förgiftar sin oposition.……

  8. ”men gärna ta Sverigedemokraternas förslag några år efter att de lagts.”
    Det här var precis det som hände med Ny Demokratis program. Så gott som alla punkter som Ian och Bert la fram har genomförts av partier som hyste samma sorts hat mot NyD. Nu är det SD som är i den sitsen, alla hatar SD men inte deras förslag

  9. Det dröjer inte länge förrän helvetet bryter ut.
    Det är väl därför vissa poliser börjar tala ur skägget.

  10. Johan Hakelius är en av ytterst få skribenter i gammelmedia som jag finner både vettig och underhållande.

  11. Nu har flosklernas okrönte kung och vår store ledare Stefan återigen rapat ur sig massa dynga, en gång i tiden skulle vi få EU lägsta arbetslöshet, sedan bli klimatbäst i världen, efter detta skulle kriminella gängen knäckas, därefter ska Sverige få världens bästa äldreomsorg och idag ytterligare en massa rotvälska. Tänk om någon enda journalist kunde fråga hur alla dessa framsteg skulle gå till och när det skall vara klart.

  12. Den är enbart till för att till varje pris stoppa Sverigedemokraterna. Det går inte länge till…

Kommentera