Två ”svenska” bröder åtalas för mordförsök på poliser i Finnland

BROTTSLIGHET. Åtal mot bröderna Richard och Raymond Granholm har väckts för 13 mordförsök, grovt rån, förberedelse till grovt rån, tagande av gisslan, våldsamt motstånd mot tjänsteman, åtta fall av förorsakande av fara, skjutvapenbrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Bröderna Granholm

Åtalet väcktes bland annat för skjutningen av två polismän från Östra Nylands polisinrättning där de båda polismännen åsamkades skottskador.

Till åtalet hör också en biljakt från Tammerfors till Ikalis. Under jakten har flera skott avfyrats mot polisens fordon. Gärningen förorsakade också fara för utomstående vägtrafikanter.

Stämningsansökan har lämnats in till Östra Nylands tingsrätt. Tidpunkten för huvudförhandling bestäms av tingsrätten. De brottsmisstänkta har inte under förundersökningen tagit ställning till brottsmisstankarna.

Stämningsansökningarna och förundersökningsmaterialet blir offentliga först när ärendet tagits upp i tingsrätten, om inte tingsrätten bestämmer annat.

Richard Granholm döljer inte sin zigenarbakgrund.
  • TIDIGARE 2019-08-27. Bröderna Granholm gripna för att ha skjutit poliser i Finland

BROTTSLIGHET. Två poliser besköts natten till söndag i Borgå som ligger öster om Helsingfors i Finland. Gärningsmännen flydde i svenskregistrerad grå Volvo men greps i söndags kväll. Under jakten sköt männen återigen mot polisen och försökt köra över dem. På måndagen framkom det att båda männen är svenska medborgare.

Enligt finsk media är männen födda 1989 och 1994, de talar både finska och svenska samt är svenska medborgare. Fallet rubriceras bland annat som mordförsök.

De misstänkta männen är bröder:

  • Richard Granholm , född 1989
  • Raymond Granholm, född 1994
    Båda är skrivna i Johanneshov, Stockholm

-Pettersson noterar att grabbarna är födda och uppvuxna i Borgå, c:a 5 mil öster om Helsingfors och har gått i skolan där så de var på turné i sina hemtrakter, där de hittar väl.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Två ”svenska” bröder åtalas för mordförsök på poliser i Finnland

  1. Noterar ”Båda är skrivna i Johanneshov, Stockholm.”
    – Varför, när de har sin verksamhet i Finland.

    • Menar du kriminell verksamhet?
      För övrigt är familjen kända för en yxattack mot grannen i norra Sverige för några år sedan.

      Sverige utvisade romer till Finland i tidernas begynnelse. Av den anledningen har de alla nästan ett svenskt efternamn.

  2. Hoppas att de får kliva in i ett finskt fängelse länge. Sverige håller sig knappt flytande med allt elände här.
    Undrar hur mycket familjen Granholm har bidragit till Sverige? Borde beslagta hela klanens tillgångar och förvisa dem.

  3. I svensk etablerad media så är alla världens invånare svenskar. Utvisas de svenska medborgarna så blir dessa pensionsräddare per automatik Sveriges problem.

  4. Om jag har tytt annalerna rätt så heter föräldrarna Lady och Lord och är bosatta i Sverige men födda i ett annat land. Ska vi gissa på Finland? Snubben borde väl hetat Lufsen kan man tycka. När hon den där heter Lady.

    Svenska medborgare ja. Svenskar nej. Zigenare är ett släkte för sig.

Kommentera