Fler unga invandrarmän men färre poliser i yttre tjänst

BROTTSLIGHET. Antalet poliser i yttre tjänst sjönk mellan 2015–2019. Det visar tidigare sekretessbelagd statistik från Polismyndigheten. Samtidigt blev svenskarna betydligt fler. Trots att kriminaliteten blivit allt grövre med sprängningar och skjutningar, har andelen poliser som arbetar i yttre tjänst minskat sedan 2015, skriver Polistidningen.

Steget efter

Totalt har det blivit fler poliser sedan 2015. Men andelen som jobbar i yttre tjänst har krympt. Vad kan det bero på? – Det är väldigt krävande att jobba ute, med hård arbetsbelastning och tuff arbetsmiljö. Det betalar sig inte särskilt bra och karriärvägarna är få för den som vill stanna i yttre tjänst. Samtidigt är det brist på polisiär kompetens i övriga delar av organisationen, så den som är missnöjd med yttre tjänst har många andra delar att söka sig till.

  • Folkmängd 2014-12-31 – 9.747.355
  • Folkmängd 2019-12-31 – 10.327.589

-Pettersson konstaterar att vi blivit 580.234 fler i landet, många av dem dysfunktionella, brottsbenägna unga män men statsminister Stefan Löfven (S) påstår att det inte påverkar brottsligheten och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) slirar på sanningen om att poliserna blivit fler…

Den stora polisreformen och omorganisationen 2015 blev inte som man tänk sig, ambitionerna var bra. Polisen skulle bli effektivare, samarbeta regionalt som en enhet och verka närmare medborgarna. Det pratas mycket om förebyggande åtgärder, de vänsterblivna tänker tydligen sköta det från kontoren, inte genom att träffa de unga männen…

Steget efter
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Fler unga invandrarmän men färre poliser i yttre tjänst

  1. Rekrytera kvinnor till utredare och välbyggda män L>1,80 V> 75,5 utrusta dem med bedövningspistoler och pistoler med lasersikte ge dem befogenhet att utfärda häktningsorder utan omväg via åklagare. Rensa inom administrationen och låt syltryggar avgå eller ta jobb i yttre tjänst som skrivare för de inspelade rapporter som lämnas in. Ingen polis i yttre tjänst skall behöva sitta och skriva rapporter medelst pekfingervals.

  2. I Molgans och Dumbergs värld är det så. Den ifråga sätts aldrig, det kan riskera inga fler intervjuer.

  3. Ja och ändå sitter storljugaren Morgan och påstår att
    invandringen har kraftigt minskat och vi har många fler
    poliser i tjänst, dessa lögner hade ju lätt kunnat avslöjas
    ifall vi haft en media, som just är till för att avslöja ljugande
    politiker. . Men det visar på att Sossarna vill ha den utveckling
    som vi fått med skjutningar ,mordbränder , rån och
    förnedringsrån, dom tror att det gagnar dem, skit samma
    hur många som faller offer för deras sjukliga begär rfter
    makten!

  4. Under Dan Eliasson omorganisation av Polismyndigheten fick duktiga kompetenta Polischefer söka om sina tjänster.Dom som inte var PK blev ej antagna utan poititiskt tillsatta fick dessa tjänster.Där försvann mycken och bred kompetens.Jag tror det rörde sig om ett sjuttiotal duktiga Polischefer.Nu har vi den ”mjuka linjen”och som vi alla vet inte fungerar på dagens kriminalitet.

  5. Förr var polisen inriktad på yttre tjänst och var ständigt synlig utomhus.
    Idag arbetar de flesta poliserna på kontor och vi ser dom allt mindre ute bland folket.
    Det märks väldigt tydligt i trafiken. I Malmö råder det nästan anarki. Många går, cyklar eller kör bil efter helt egna regler. T o m fler vuxna cyklar på gångbanor, än på cykelbanor och gatorna. El sparkcyklar används överallt och slängs också överallt.
    Normerna har verkligen förändrats och ingen bryr sig. Då kommer vi se en allt extremare situation, för inget händer

Kommentera