Varslen på Polarbröd saknar proportioner…

ARBETSMARKNAD. Polarbröd varslar samtliga 131 kollektivanställda om uppsägning vid fabriken i Älvsbyn som ödelades efter en brand förra veckan. ”Det här är en sorgens dag för oss i Polarbröd”, säger koncern-vd:n Karin Bodin i ett pressmeddelande.

Älvsbyn har c:a 5000 invånare i tätorten och runt 8000 i kommunen och naturligtvis är varslen ett hårt slag för enskilda och för  kommunen, men nyhetsrapporteringen saknar proportioner.

När 131 arbetslösa invandrare kommer till Älsbyn märks det knappt i rapporteringen och när tiotusentals näst intill oanställningsbara analfabeter väller in i landet är det tyst om konsekvenserna.

Tänk om media skulle rapportera, den här veckan kom det 1.000 nya arbetslösa till landet, det är lika många som förra veckan och veckan före det och deras chans att får arbete inom överskådlig tid är liten, det är även problem med bostäder och skolor men vi kör på, nästa vecka kommer det 1.000 till och veckan efter det 1.000…

– Pettersson säger att på Polarbröds bageri i Älvsbyn blir det troligen snurr om ett par år när en ny fabrik är på plats medan det kommer att vara problem med de andra i generationer…

Företaget Polarbröd verkar välskött och lönsamt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Varslen på Polarbröd saknar proportioner…

  1. Det är något som är konstigt! Hade de inga försäkringar?!
    Dessutom tycker jag som gammal brandvakt att brandförloppet som det beskrivs är lite underligt!

  2. Har man konstaterat om inte detta också kan vara mordbrand?

    Bilar brinner i tusentals, skolor daghem, radhuslängor
    hela bostadslängor, men från regeringen är det tyst,
    Dom funderar mest på hur dom ska stänga igen käften på
    Pensionärer som har fräckheten att påtala för idioterna
    hur Sverige vansköts!

  3. Minst sagt märklig brand.

    Startade i en liten brödbit som ramlade ner lite, och sedan är det brand snabbt i enorma massor av byggnader!!
    Ett bageri som är icke brandsäkert!!
    Har det verkligen undersökts vad som hände??

    • Är det FOLKSAM som försäkrat,lär det inte bli några extra undersökningar…. Instämmer i övrigt helt med dig ”Tanten”,redan från början var jag misstänksam !
      När sedan beskedet kom att ”statsministern” skulle besöka platsen stärktes mina misstankar. Det finns ju dagligen liknande självantändningar, i stora Bostadshus på närmre håll,sett från Fjollträsket.

    • Polarbröd backar om brandorsaken.

      Den omfattande branden i Polarbröds fabrik i Älvsbyn uppgavs ha startat på ett transportband. Men nu backar företaget och menar att det inte går att fastställa någon orsak i nuläget, skriver NSD.

      Redan dagen efter att den kraftiga branden startat gick Polarbröd ut med att det var en degklump på ett transportband som hade fattat eld – som sedan spridit sig till taket. (Publicerades 2020-09-02)

      Läs mer, se och lyssna till kort video på SVT-länken nedan:

      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/polarbrod-backar-om-brandorsaken

      Men både SVT (Statens Vänsterextrema Träsk) och NSD (Norrländska Socialdemokraten) är ju båda vänstervridna propaganda-media, så vem kan man lita på?

  4. Precis så ere Pettson. När muslimerna upploppade i Malmö var det Kapten Haddoks svordomar som var störst Publik Service.

    • Ja och de har visat det en gång tidigare.
      Man kan ju tro att personen känner någon inom SVT med anledning av all den reklam han fick för sin bok.

    • Är lite fundersam med det här om Haddocks svordomar…..
      Är det inte något som den svenske översättaren ligger bakom???

  5. Ja ser man till varslen till följd av coronan så är det småpotatis jämfört med importen av arbetslösa som är oanställningsbara.
    Importen är inte helt utan arbete, vart fjärde år gör de sin plikt och röstar på socialdemokraterna enligt överenskommelse.

    • Tror inte det hjälper, tyvärr. Har själv försökt. Men 0 respons, så teorin om foliehattar stämmer visst, helt uppenbart.

Kommentera