En nåd att stilla bedja om

INSÄNDARE. Jag såg och hörde Mikael Willgerts intervju i Swebtv med prästen Helena Edlund. En fantastisk kvinna! Känd från uppropet ”Mitt kors”. Med erfarenheter som svensk fältpräst i Kosovo och Afghanistan. Min beundran är så här STOR!

Rolf Malm

Jag har under ett 80-årigt liv förnekat att jag är religiös. Hon fick mig att inse att jag haft fel. Jag är emot kyrkan, men inte mot min egen Gud. Alla människor har en egen Gud. En tro på en högre makt i någon form. Inte nödvändigtvis den som den byråkratiska, politiska organisation vi ännu kallar Kyrkan predikar. I synnerhet inte Svenska Kyrkan som blivit en del i Socialdemokraternas vänster-politisering av hela samhället. Vilket de aldrig skulle lyckats med om inte kyrkan medverkat. Nu har deras kristna rörelse just valt en muslim till ordförande!

Svenska kyrkan har övergivit svenska folket. Att en större del av befolkningen fortfarande är medlemmar och betalar sin kyrkoskatt är snarare ett bevis för behovet av trösten från en högre makt i svåra tider och en gemensam tradition än respekt för Kyrkan. Där även prästerna tvingas agera mot sin bibliska tro.

Svenska kyrkan har inga svar på livets gåta. På punkt efter punkt överger man Bibelns ord. Budorden har ersatts av politikens falska värdegrund och klimatsektens domedagsprofetsior. Stefan Löfven, Morgan Johansson och Greta har ersatt den Heliga Treenigheten.

Det gamla folkhemmet har blivit det moderna Sodom och Gomorra. På väg att dränkas i eld och svavel i det som kallas det mest sekulerade samhället. I trolöst äktenskap mellan politik och religion. Precis som islam där omvänt religion och politik är samma sak. Där får man inte omvändas från den islamska tron. Här får man inte omvändas från den socialistiska politiken. Det är väl därför man skrivit ideologiska samarbetsavtal över huvudet på det folk som enligt grundlagen äger all politisk makt i Sverige.

Islam ger sina troende svar på alla frågor. In i minsta detalj. Muslimer tvingas falla på knä fem gånger om dagen för att be om vägledning och hållas i Herrans tukt och förmaning. Med hot om att annars straffas och förvisas till Helvetet. Till och med den förkättrade president Trump inleder och avslutar sina möten med bön om hjälp från högre makter. Här kröker vi bara rygg för den världsliga makten och knäpper ihop käften istället för händerna. Med hot om att annars bestraffas och förvisas till ett socialt helvete. Svenska kyrkan har ingen bestämd uppfattning om någonting. Inget är längre heligt.

Att få höra en svensk politiker be om gudomlig vägledning är otänkbart. De är sina egna profeter och avgudar bara sig själva som barmhärtiga samariter. Gud hjälpe dem och deras stackars herdelösa fårskock. Dem har Gudarna vänt sitt ansikte ifrån. Att få höra en svensk politiker bedja är en nåd att stilla bedja om.

Tack för allt stöd för mitt grävande i och skrivande om den djävulskt förljugna, svenska politiska historien. Som lett oss till det gudsförgätna helvete som vi upplever idag. Min Gud, varför har du övergivit mig? Min tröga hjärna har förnekat dig, men med hjärtat vet jag att du måste finnas. Annars vore vi tvungna att uppfinna dig. Ty nu återstår bara barbariet av vårt ärvda fädernesland.

Rolf Malm

Swish 0722 – 84 70 52. Bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt rolflmalm@gmail.com

Om Helena Edlund på bloggen…

Konsten att överleva Svenska kyrkan…

Det svenska tillståndet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “En nåd att stilla bedja om

 1. Helena Edlund är en modig o Duktig präst, i motsats för don falska Stockholms dominerande ledning som tittat på andra hållet när kristna mördats av Muslimer i stora mängder, dom väljer precis Som SVT/SR att inte lotsas om vad som sker!

  Undrar hur länge Helena Edlund får lov att kalla sig präst i Svenska kyrkan
  innan Muslimkramarna med ärkebiskopen i spetsen tycker att hon säger för många sanningar?

 2. Rolf skriver som vanligt kloka och genomtänkta ord, vilket vi alla sunda människor behöver i vår galna pk värld.
  Lyssnade också på Helena E och även hon var mycket tydlig, med fin analysförmåga.
  Orsakerna till dagens kaos och ständigt försämrade villkor, är många.
  I botten ligger vänsterns intåg i politiken på 60-talet.
  Jag känner igen retoriken och sättet att driva på utvecklingen, trots aktivisterna är en väldigt liten grupp. Allt sker stegvis och hatmobben som finns, gör att många inte vågar öppet gå emot och säga ifrån. Vi ser tydliga vänster idéer inom hela pk klanen.
  Sluta rösta på partier som orsakat krisen, helt medvetet. Alla måste insett hur utvecklingen skulle bli och ändå tillåts den fortsätta.
  Den som i grunden är frisk i skallen, håller på att bli galen, när man lyssnar till samtalet i media.

 3. När f-n blir gammal blir han religiös!
  Någon myntade begreppet kulturkristen. Det betyder att man i grunden har de värderingar som den kristna kyrkan har haft i några hundra år, när det gäller uppträdandet mot andra, utan att man därför behöver tro på någon Gud.

 4. Även jag har gått ur Svenska Kyrkan p.g.a. dess hyckleri och politiska inriktning. Bara varitt i kyrkor för att det behövdes i vissa sammanhang.
  Inte religös, ingen tro på att det finns nåt där uppe.
  Men ändå har man växt upp med ett riktmärke att det behövs sunda värderingar som förespråkas inom kristendomen, det har inte varit fel.
  Idag kan man tolka den moderna kyrkan som fan läser bibeln, inget är heligt, och inga skrivna ord gäller längre.

  Jag bryr mig inte, men det måste väcka funderingar hos väldigt många.

  • @ThePeter, instämmer med det lilla tillägget, Jag bryr mig om Sverige, barn och barnbarn.
   Något riktmärke har inte regeringen, bortsett från att behålla makten. Alltså är regeringen värre än fan själv.

 5. Har alltid varit ateist, allt sedan min farfar sa ”Gud finns inte men varje människa föds med lika mycket gott som ont i sitt innersta. Det ska vi vuxna hjälpa våra barn att utveckla de goda sidan måste alltid råda. Men i krig måste du använda det onda du har kvar för att överleva.”
  Jag stöttade kyrkan för att bibehålla vissa värderingar ända tills de började viga samkönade par, då lämnade jag dem åt sitt eget öde.
  Förstår att kyrkan har också förstörts av samme adelsman som startade allt detta nedmonterande för att socialisterna skulle få behålla makten nu är de dessutom lierade med muslimer vilket gör allt ännu sämre.

 6. Svenska kyrkan skulle kanske tillåta att man får välja vilken församling man vill tillhöra. Jag bor i en muslimsk församling och har därför lämnat svenska kyrkan men det finns åtminstone några kristna församlingar fortfarande.

 7. Svenska kyrkan har inget med kristendom att göra. Jag anser mig kristen och för mig är kristendom att leva och förstå de levnadsregler som Jesus presenterade. Ett bra exempel på svenska kyrkans gudlöshet är när de vill få svenska skattebetalare att betala för utökad invandring. Jag aldrig läst att Jesus sa att man är god om man skänker andra människors pengar.

Kommentera