Islam i Sverige

1953 uppskattade man att cirka 500 muslimer levde i Sverige. De första muslimerna sågs komma till landet på 1930-talet, då företrädesvis från muslimska områden i Sovjetunionen.

Ingen såg då islam som något problem och islam utgjorde heller inget problem. Idag lever cirka 1 miljon muslimer i Sverige och hur detta förändrat vårt land i grunden ses bevis på snart var dag.

1983 byggdes den första moskén i Sverige (bild), att jämföras med Malmös nu äldst bevarade kyrka, Sankt Petri, som uppfördes på 1300-talet. Från 90-talet och fram till våra dagar har det gått fort. Antalet muslimer i Sverige har på bara 30 år ökat från cirka 103 000 till cirka 1 000 000 och antalet moskéer har mångdubblats. I takt med det ökande antalet muslimer har också påverkan på det svenska samhället blivit markant. De som påstår något annat ljuger.

Om det är en islamisering vi ser får andra avgöra, men helt klart är att islam påverkar Sverige på ett icke önskvärt sätt, precis som islam påverkat alla samhällen där man vuxit.

Fredagens upplopp i Malmö är ett exempel av många där muslimers närvaro får svenska myndigheter att backa och politiker att stamma fram bortförklaringar. Det ska sägas att långt från alla Malmös muslimer deltog i upploppen och många tog säkert avstånd från oroligheterna, men faktum kvarstår. Det var hoten från muslimer som fick polisen att hindra en dansk politiker från att komma in i Sverige. Det var hoten om våld som satte demokratiska rättigheter ur spel. Det var hoten från muslimer som fick Malmös politiker att be om ursäkt.

Helgens händelse är dock bara en i raden av exempel där islams närvaro påverkar samhällsapparaten på olika vis.

Hur många fall där kvinnor som burit slöja och därför nekats jobb har vi inte sett i svenska medier? Hur många arbetsgivare har inte tvingats ge vika för muslimernas krav när media hängt ut dem och DO hotat med skadestånd? 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020

Inom vården har det också skett förändringar när islam tågat in på den arbetsmarknaden. På Socialstyrelsens webbsida kan följande läsas om hygienen bland sjukhusanställda. ”Kravet på korta ärmar beror på att textila material förorenas snabbt och långa ärmar medför stor risk för att förorenas i samband med vård- eller omsorgsmoment. Det år inte tillåtet att bära ett långärmat plagg med uppkavlade ärmar under arbetskläderna”. Det hindrar dock inte den muslimska gruppen att protestera och myndigheter från att ge vika.

Även i sportens Sverige skapar islam problem. Kvinnor och flickor anser sig vara diskriminerade om de exempelvis inte får spela basket i slöja (observera medias ord om ”får inte”). Klädkoder har gällt i decennier och respekteras av alla, men så träder islam in på plan och vips ställs alla regler åt sidan.

I svenska badhus där män och kvinnor samsats i decennier, tvingas man nu skärma av delar av anläggningarna eller upprätta egna tider i badhusen för att muslimska kvinnor ska kunna bada.

Inte heller skolan går fri från islams inflytande. Många skolor könsuppdelar pojkar och flickor under gymnastiklektionerna och sexualundervisningen är ett ständigt debatterat ämne.

I svenska förorter återfinns moralpoliser som ser till att kvinnor klär sig efter muslimsk lag (sharia) och gång efter gång visar man HBTQ-världen att de inte är välkomna i muslimdominerade områden (även om HBTQ-världen inte vågar rikta sin ilska åt rätt håll).

Vi har en ökande antisemitism där det största hotet numera kommer från muslimska grupperingar från Mellanöstern. Allt fler kyrkor i Sverige vandaliseras (inte verifierat att detta görs av muslimer, men…), men helt säkert är att ett antal kyrkor i Sverige gjorts om till moskéer.

Vi minns hur Lars Vilks som tvingas leva under ständigt beskydd på hemlig ort för sina konstverk om Muhammed. Vi har Mona Walter som lever med skyddad identitet efter islamkritik, men också okända muslimer som hotas med döden för att de vill lämna islam.

Mer radikala muslimer tillåts demonstrera på våra gator och torg. Som när man i Kungsträdgården demonstrerade mot att ett antal imamer med dunkel agenda frihetsberövades. Några av våra politiska partier har som bekant infiltrerats av islamister, som Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet för att inte tala om Moderaterna som t.o.m. bjöd in en islamist till försvarsutskottet.

Talar vi om politik får vi inte glömma att Sveriges just nu största parti, Socialdemokraterna, inte hymlat med att de vill ge islam ett större inflytande i politiken och bland svenska myndigheter.

Jag skulle kunna fortsätta med att rada upp exempel på hur islam påverkar Sverige i allt högre grad. Allt detta sker enligt löften från den muslimska världen om att så småningom ta över Europa och hela västvärlden. Vi kunde se det i dokumentären ”Det muslimska brödraskapet”.  Jag har inte nämnt de terrordåd som skett i både Sverige och andra länder, där svenska muslimer varit delaktiga.

Europa och inte minst Sverige har förändrats tack vare islam intåg på vår kontinent. Jag skriver redan, för hur kommer Sverige se ut om Pew Research Centers rapport från 2018 stämmer? Den som säger att antalet muslimer i Sverige kan uppgå till 30 procent av befolkningen om bara 30 år. Om det är en islamisering vi ser håller en del inte med om, men ingen kan förneka att islam sätter trista spår i den svenska samhällsapparaten.

Den sista och allestädes närvarande frågan står kvar. Nämn ett muslimskt land som fungerar utan att det styrs av kaos, konflikter, kvinnoförtryck, antidemokratiska krafter och lagar skrivna på 600-talet?

8 thoughts on “Islam i Sverige

 1. Det var muslimers och romers ovillighet att assimilera sig som tvingade fram lagen 1975. Det finns hur mycket forskning som helst att läsa om vad som låg till grund. Assimileringen försvann och istället tog man beslut om integration. På den vägen är det!

 2. Har Malmös Politiker bett anhöriga till dem som fallit offer
  för dårskapspolitiken om ursäkt?? Knappast, då håller
  dom käft och lotsas inte om det, utan alla MÄHÄ politiker
  som tyvärr styr idag hade inte dessa oönskade individer
  kunnat växa sig starka, feghet undfallenhet och tassande
  för denna religion är vidrig att skåda i många kommuner,
  och tro inte för en sekund att kvinnor är bättre än män
  i detta avseende.

 3. Är väl som nån enstaka kackerlacka kanske inget problem men när de blir många så blir det en sanitär olägenhet.

 4. Frågan som vi måste besvara snarast är: behöver vi praktiserande muslimer i Sverige? Och om så, varför behövs de.
  Kan vi inte leva utan muslimer? Naturligtvis kan vi det.
  Vi har allehanda trosfränder till otaliga främmande religioner ex. vis Judar, Hinduer, Buddister, Sikher en del Asar. Ställer de till med upplopp? Nej, kräver de egna Tempel, Pagoder, Synagogor, Stupor, Chaitya eller Gurdwara och vrålande utropare med budskap på främmande språk. Nej de är försynta arbetande goda människor så jag ser inget behov av Islam i vårt land.

 5. De muslimer jag träffade på 70-talet var arbetskraftinvandrare och dess kvinnor hade inte huckle. De ställde inte heller krav på att det omgivande samhället skulle uppfylla deras önskemål.

Kommentera