Farliga manövrar med stridsplan…

MILITÄR. Pentagon, USA:s försvarsdepartement, har släppt en oroande video mellan USA och Rysslands flygvapen. Händelsen inträffade den 28 augusti 2020, då det amerikanska flygvapnet skickade sex B-52-flygplan, varav fyra sänds fram till RAF Fairford i Storbritannien, för att korsa varje luftrummet i varje medlemsland i Nato för att visa styrka och solidaritet för alliansen.

Detta inkluderade flygningar över Östeuropa och den spända Svarta havsregionen, där konfrontationen ägde rum.

Den ryska Su-27:an flyger nära B-52:ans vänstra vinge innan den drar fram uppåt och korsar framför och ovanför bombplanets bana. Missa inte att i slutet kommer en annan Su-27 rakt framför nosen på B-52:an. Att kalla manövrerna farliga är en underdrift och de bryter mot alla internationella regler.

En B-52 flyger normalt med en hastighet på straxt under 1000 km per timme, det motsvarar c:a 250 meter på en sekund så marginalerna är små, räkna sedan in det andra planets hastighet så…

Läs mer på The Drive…

Läs mer om B-52:ornas flygning och rutt här…

– Pettersson säger att helt klart uppträder ryssarna farligt, å andra sidan tror jag inte USA skulle vara så glada om ryssarna skickade tunga kärnvapenbärande bombplan till USA:s gräns och närområde, men vi ska tänka på att ryssarna då och då gör raider med sina överljudsbombplan, Tu-160, som är världens tyngsta bombplan och dessutom kan flyga i överljudsfart…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Farliga manövrar med stridsplan…

 1. Äsch, det är naturligt för soldater att visa dödsförakt. Att klaga på !”trafikregler” är fjolligt.

  Hörde en intervju för en tid sedan med en B52-pilot. Hans pappa var också B52-pilot, och hans farfar. Det planet har varit med ett tag, men är så klart moderniserade. De har tydligen bara ett 60-tal i drift numera. Jag kan rekommendera filmen Dr Strangelove där B52an har en av huvudrollerna.

 2. Vill man undvika sådant här, då bör man sluta med att flyga med kärnvapenbärande bombflygplan nära ryskt luftrum. Så enkelt är det ! Av vilken anledning flyger man nära ryskt luftrum med kärnvapenkapabla bombflygplan ? Skulle amrisarna göra likadant om ryska kärnvapenkapabla bombflygplan skulle dyka upp nära amerikanskt luftrum ?

  • Ryssarna gör då och då flygningar med tunga bombplan nära USA:s gräns och blir bortmotade. Om de amerikanska planen uppträder lika farligt som ryssarna vet jag inte.

  • Man skall inte vara undfallande för ryssen, då tar de snart lite territorium till.
   Friheten måste hela tiden försvaras, t.o.m. provoceras.
   Bomba Ukrainas östra hörn helt plötsligt från hög höjd så ryssarna försvinner.

   • Östra Ukraina är ryska enklaver som blev införlivade med Ukraina under Nikitas tid. Precis som Krim.

  • Du menar alltså att dessa länder ingår i en rysk intressesfär? Inkluderar detta även Sverige?

   Hurdant inflytande tycker du att Ryssland ska ha på dessa länder? Om Ryssland t.ex. anser att dessa länder inte bör rusta upp sin militär i större grad så ska då dessa länder gå med på det kravet?

 3. Ja USA är angelägna om att starta krig i Europa och Mike Pompeo hota Kina i tal. De känner sig tydligen allt mer trängda på grund av allt mer skapande av dollar.

Kommentera