Hennes dotter sköts till döds – nu driver hon ensam fallet vidare

RÄTTSHAVERI. Kvinna skjuten till döds i Västervik – man anhållen, skrev vi på bloggen den 8 oktober 2019. Denis Karamanoski sköt sitts barn mamma mitt i pannan men dömdes inte för mord. 

Denis Karamanoski, medborgare i Serbien. Bild från Facebook. 

Nu driver Gunilla Tholander mordet på sin 24-åriga dotter Jennie vidare ensam i Göta hovrätten eftersom varken den dömde, Denis Karamanoski eller åklagaren i slutänden valde att överklaga.

Gunilla Tholander begärde att staten betalar hennes advokatkostnader, så kallad rättshjälp. Men till det sa hovrätten nej till – beslutet ska dock överklagas till Högsta domstolen.

Läs mer och titta på SVT…

 • TIDIGARE 2020-05-31. Om detta inte är mord, vad är då mord?

BROTTSLIGHET. Jakob Karlsson på Dagens Västervik riktar hård kritik mot domen efter att en kvinna skjutits ihjäl på Skyttegatan i Västervik.

23-åringen ”råkade” skjuta sitt barns mamma mitt i pannan. Att det kunde sluta så när han bara skulle testa om vapnet var säkrat. Det måste vara en nivå av otur som vår värld aldrig tidigare skådat.

23-åringen sköt sitt barns mamma rakt i pannan, men dömdes alltså inte för mord. Efter att ha läst domen är frågan om någon person i Sverige någon gång kan dömas för mord igen?

Det är bara ringa 112 och låta uppriven och säga att det inte var meningen. Det torde vara fritt fram nu för alla män (och de är många!) som hatar kvinnor. Kalmar tingsrätt har gett dem en manual för hur man dödar en person utan att dömas för mord.

Mord blev grovt vållande till annans död. En trolig livstidsdom blev istället futtiga sex år och fyra månader. Sköter han sig är han ute om fyra år. Det är mycket möjligt att han då får vårdnaden om det barn som nu för alltid kommer sakna en mamma.

Allt ska vara ställt utom allt rimligt tvivel för fällande dom. Förstås. Det är intressant att Kalmar tingsrätt haft mandat att införa en helt ny definition av ”rimlighet” i vårt svenska språk.

 • Han sköt henne rakt i huvudet.
 • Hon hade flera blåmärken på kroppen.
 • Han hade hennes blod och hårstrån på sina kläder.
 • Han hade ett vapen i hennes närhet.
 • Han hade hotat henne flera gånger, vittnen talar om dödshot. Det hade gått så långt att kvinnan tvingades bo i skyddat boende.
 • Han var påverkad.
 • Han ville döda henne, han såg till att han hade ett vapen när han skulle träffa henne, han sköt henne rakt i pannan.

Tingsrätten tvivlar ändå. Tingsrätten anser inte ens att mannen varit likgiltig inför det faktum att kvinnan eventuellt skulle kunna avlida av hans agerande.

Den påverkade mannen lät ju uppriven när han larmade. Han berättade ju för polisen vad som hade hänt. Hans mamma var ju i bostaden.

I tingsrättens värld tycks ”rimligt” betyda ”absurt”. Om detta inte är mord, vad är då mord? Vad kan någonsin vara mord?

En kvinna blev skjuten i ansiktet. Hennes barn får aldrig träffa henne igen. Hennes mamma får aldrig träffa henne igen. Det är så outsägligt sorgligt att tingsrätten inte ens kunde ge de anhöriga en rättmätig och mycket rimlig upprättelse.

Det svenska samhället har alltid varit uselt på att skydda kvinnor från män. I Kalmar tingsrätt slogs ett bottenrekord i går. Det är en skam.

Jakob Karlsson på Dagens Västervik

-Pettersson hoppas och tror att kammaråklagare Linda Caneus överklagar domen från Kalmar Tingsrätt med mål nr: B 3688-19.

Denis Karamanoski, född 1996 och medborgare i Serbien döms för

 1. Vållande till annans död.
 2. Grovt vapenbrott.
 3. Brott mot vapenlagen.
 4. Narkotikabrott.
 5. Ringa narkotikabrott.

Påföljd: Fängelse 6 år 4 månader.

Denis Karamanoski döms alltså inte för mord, blir inte utvisad och blir efter sedvanlig rabatt utsläppt efter 4 år och 4 månader för ett skott i pannan på sin sambo.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Hennes dotter sköts till döds – nu driver hon ensam fallet vidare

 1. Jag slutar inte förundra mig. Kan inte bli annat med alla dessa så kallade feminister som är totalt odugliga i sin yrkesutövning.

 2. Nu har alltså multikulturen även kommit till tidigare så fridfulla Västervik, staden vid den betagande o förtjusande skärgården Tjust. Nu har andra intagit skärgårdsidyllen. Thoralf Alfsson skrev om Västervik 2018:
  ”250 MILJONER KRONOR FÖR INVANDRINGEN I VÄSTERVIKS KOMMUN”
  ”Antalet personer med svensk bakgrund har minskat dramatiskt sedan 2002 med ca 2 500 personer vilket motsvarar en minskning med ca 15 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med drygt 2 000 personer vilket motsvara en ökning med nästan 100 procent sedan 2002. Västerviks kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande…framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 169 miljoner kronor. Ökning sedan 2012 är ca 900 procent. Från 19 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 169 miljoner kronor under 2017. Om Västerviks kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 16 procent…till ca 24,50 kronor…Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor. Totalt…närmare 36 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad. Om man summerar dessa kostnader…så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva…Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Västerviks kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd”.
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/03/21/11523098-250-miljoner-kronor-for-invandringen-i-vasterviks-kommun/

 3. Har ingen här synpunkter på rätten? (Domstolen med sina ledamöter.)

  Någon som läser här hos Petterssonsblogg.se har väl aktuell kännedom om vapenlagen.

  Som ung blev jag utbildad svensk soldat. Jag anser att ett vapen alltid skall betraktas som laddat. Inte förrän jag plockat bort slutstycket och noga granskat att ingen patron sitter kvar i loppet skall en bössa ses som ofarlig.
  Nog säger väl vapenlagen så även i dag.
  Därmed är rätten brottslig. Så tycker jag. Svennar älskar att bli lurade av advokater som är duktiga på att skriva räkningar.

  Jönsson.

 4. När ska kvinnor förstå vad som är en BRA RIKTIG MAN!??
  Det är inte heller lätt att göra tvärt emot all agendadrivande reklam, filmer och regimmedier!

 5. Jag kan knappt tro det är möjligt. Om mördaren inte fattade att den man siktar och trycker av ett vapen mot oftast dör borde han låsas in på obestämd tid på sinnessjukhus. Han kommer att döda fler i dumhetens tecken när han är fri. De, dvs. mor och dotter är vita svenska kvinnor och verkar många gånger ha nedprioriterade rättigheter i svenskt rättsväsende när de blivit brottsoffer för invandrade, snarstuckna aggressiva gärningsmän. Sverige verkar inte fungera bra, som rättsstat.

 6. Det blir en paradox, de som är mest misogyna, invandrare, är favoriserade av makten. De vill inte kritisera det egna ansvaret.
  De importerar dessa ”män”, aggresiva, lättkränkta och inbilska. När de agerar som vanligt så skyller de som importerat dem på mansrollen, trots att mäns våld mot kvinnor bland Svenska män minskar.

  De vill inte lyfta fram etnicitet och orsaker eftersom det skulle underminera deras ”lönsamma invandring”. Det skulle även visa upp att det våld som sker inte är generellt utan i hög grad etniskt.

  Samma sak anförs vid prostitution, bortförklaringarna duggar tätt vid avslöjandet om den massiva överrepresentationen av invandrare.
  Hur dessa kvinnor kan sitta och bidra med undanflykter är ett svek mot kvinnor i gemen.

  De flesta svenska män går inte till prostituerade, men det är en sedvänja som är vanlig i Sydeuropa. Satt och väntade på en parkering i en förort där det ligger en Thaimassage. En bil anländer med sex invandrare, de går fram och talar med kvinnan som arbetar där. Det blir ett kort samtal och min gissning är, att de inte var där för sina dåliga ryggar.

  Varför är politikers moral så usel, hur kan de acceptera att vårt land försämras så drastiskt utan att känna ilska och frustration?
  De är ju ansvariga och skulle relativt lätt kunna åtgärda orsakerna.
  Men de blundar och inser att nu kan de inte ändra sig utan att det får konsekvenser.

  Hur tror de att det kommer att gå för dem i framtiden, endera blir de kuvade av muslimska män eller fördömda av väljarna?
  Tror de verkligen att den här utvecklingen kommer att fortgå i all evighet. Historien har ideligen bevisat att svaga samhällen, utan gemensam ideologi, störtas förr eller senare!

Kommentera