Bombdåd i Malmö

BROTTSLIGHET. Polisen är på plats i Rosengård i Malmö efter larm om en bomb som exploderat. SOS Alarm bekräftar att det första av flera samtal kom in klockan 04.28.

malmö
Jeander

Folk talar om skador på fönster och staket. Inga ambulanser har skickats dit, säger Jonathan Jansson, teamledare vid SOS Alarm.

Folk från hela Malmö berättar att de hörde smällen. Någon talar även om ett ljussken på himlen.

– Pettersson säger att mångkulturen levererar…

Malmös lokaltidning Sydsvenskan levererar inte. Klockan 05:50 ser det ut som nedan. Det verkar vara automatnyheter och obemannad redaktion.

Screenshot_20200816-054551_Chrome

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Bombdåd i Malmö

  1. Hade Pettersson varit en tidning så hade jag prenumerat på tidningen. Nu vet jag inte om man får göra reklam här för andra tidningar men det finns en tidning som finns i pappersformat. Tidningen förknippas numera ofta med en viss bokmässa i Göteborg. Malmö är för övrigt sedan mycket länge en förlorad stad. Migrationen är den främsta anledningen, integrationen fungerar inte. massor av utanförskapsområden, massor av arbetslösa där merparten har icke västerländsk bakgrund och är från tredje världen. Migranter från tredje världen som inte kan läsa, skriva, kan inte räkna, kan inte klockan eller ens läsa en tidtabell. Dessa migranter står med andra ord långt ifrån den reguljära arbetsmarknaden. En stor del av dessa migranter kommer bli försörjda av samhället livet ut. Varför jobba när man kan skaffa 5-10 barn och tjänar mer på vara hemma än arbeta?

  2. Malmö är ett oförlöst New York.

    För tio år sedan gjorde Tove Lifvendahl en fem veckors studievistelse i Rosengård, i värdskap av det kommunala bostadsbolaget MKB. Genom att bo i stadsdelen gavs hon möjlighet att lära känna både fastighetsförvaltningen och området.

    När hon kom ner till Malmö hade just en uppmärksammad incident ägt rum. En spänd relation mellan några elever och byggjobbare på en skola hade eskalerat och utmynnat i att en byggjobbare blev misshandlad. Debatten var hätsk. Rundgången i verbal stenkastning var påtaglig. “Om bara föräldrarna-skolan-politikerna-staden-osv tog sitt ansvar”. Frustrationen var stor, men ett förenande drag var att de flesta hon mötte var starkt kritiska mot den ensidiga mediebilden av deras bostadsområde och stad.

    Tove Lifvendahls hela krönika fanns tidigare öppen för läsning på länken nedan. Nu har den lagts bakom betalvägg, tyvärr:

    https://www.svd.se/malmo-ar-ett-oforlost-new-york

    Vad skulle president Donald Trump, New Yorks borgmästare, stadens invånare samt övriga amerikaner tycka idag (snart 7 år senare) om den för amerikaner föga smickrande jämförelsen mellan utvecklingen i de två städerna – Malmö med en eskalerande våldskriminalitet och New York som kunnat uppvisa en sjunkande våldskriminalitet under samma period?

    Sverige kan lära av New York-modellen
    AV OLLE WÄSTBERG • 13 NOVEMBER 2017

    Läs gärna hela reportaget på länken nedan:

    https://kvartal.se/artiklar/sa-kan-sverige-tillampa-new-york-modellen-mot-brottsligheten/

  3. Jag besöker nästan varje morgon, precis när jag vaknat, SVTs hemsida för att läsa vad som hänt senase timmarna, medan jag sov.
    Idag stod det om skjutning i Sollentuna, vansinnighetsdådi i Vaxholm (två knivhuggna i ryggen) samt våldtäkt i Österåker. Bomben i Malmö missade jag.

  4. ”– Pettersson säger att mångkulturen levererar…Malmös lokaltidning Sydsvenskan levererar inte.” Nej, men dom är väldigt bra på att leverera aktivism och propaganda (precis som dess systerblaska Helsingborgs Dagblad). Katerina Janouch / ”Katerina Magasin”, i ett inlägg med rubriken
    ”Sydsvenska Dagbladets förlorade journalistiska heder”, skriver bland annat följande:

    “En tidning som redan på förhand, innan en intervju, bestämt sig för vad den ska skriva är inte en seriös tidning.

    En tidning där den politiske chefredaktören stryker och ändrar i de repliker som skickas in som svar på deras huvudledare är inte seriös en tidning.

    En tidning som pratar om att alla ska kunna ta del av deras journalistik men som nu uteslutande består av betalväggar är inte en seriös tidning.

    En tidning som ljuger i rubriksättning och där själva artikeln sedan är låst är inte en seriös tidning.

    En tidning där krönikörer på fullt allvar tror att Storbritanniens premiärminister skulle ha fått covid-19 enbart för att göra en politisk sak av det, är inte en seriös tidning”.
    https://katerinamagasin.se/sydsvenska-dagbladets-forlorade-journalistiska-heder/

Kommentera