Elsa Widding, Klimatkarusellen del 12 – Energipolitiken 3


KLIMAT. Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har arbetat i energibranschen under 25 år, bland annat för tre av de fyra största energibolagen i Norden. Då hon arbetade på Näringsdepartementet blev hon känd som Sveriges bråkigaste kvinna – hon försökte nämligen stoppa Nuon-affären, statens största och sämsta affär genom tiderna. Tyvärr misslyckades Widding och det kostade svenska skattebetalare minst 50 miljarder kronor.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Idag arbetar Elsa i sitt eget konsultbolag Elsa Widding AB med klimatfrågan och strävar efter en klimatdebatt baserad på saklighet och vetenskap istället för alarmism och känslor. – Klimatfrågan har utvecklats till en mångmiljardindustri. De alarmistiska budskapen som framförs av media är kraftigt vilseledande mot både beslutsfattare och allmänhet. Det har gått så långt att frågan knappt tål att debatteras, skriver Elsa Widding i förordet till sin bok Klimatkarusellen – vilka frågor kan besvaras?

Elsa Widding har  var med på bloggen några gånger…

HÄR hittar du Elsas Youtube-kanal, där hon samlar alla aktuella och framtida filmklipp. Var noga med att klicka på ”Prenumerera”-knappen, så att du inte missar när det kommer något nytt :)

Nedan följer exempel på varför det är så oerhört viktigt att koordinera den skeptiska kunskapen:

Ide, manus och presentation: Elsa Widding
Introduktionsvideo och musik: Ulf Gabrielsson och Carl Johan Thore
Filmning och redigering: Ulf Gabrielsson

Elsa Widding

-Pettersson är amatör när det gäller energi-politik men tycker att Elsa Widding är lågt räknat tusen gånger mer trovärdig är nuvarande energiminister Anders Ygeman (S)…Elkonsumenterna har subventionerat vindkraften med 100 miljarder kronor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Elsa Widding, Klimatkarusellen del 12 – Energipolitiken 3

 • karlgunnareriksson

  Visst , vi ska alla hushålla med energierna kol och olja i det att kommande generationer få del av välfärd. I detta finns ingen motsättning. För min egen del kör jag en bil som drar 0,5 liter. Jag kör denna bil av rent ekonomiska skäl också då min pension inte är att stoltsera med. // Kan tänka mig att inom en snar framtid , så har någon vetenskapsman/kvinna löst problematiken att leverera energi utan olja och koldrift.
  Dock vill vi alla HA permanent el ut till hushåll och industrier , vilket inte vindkraftverk kan prestera. Utan vind , ingen elproduktion. Men våra politiker i all sin ambition har bestämt att vindkraft och solceller ( förnyelse av eldrift ) ska kunna ge hushåll och industrier tillräckligt med energi . Våra kärnkraft konkurreras ut då de inte får statliga stöd. Kärnkraft och vattenkraft ger permanent stadig el till hushåll och industrier. Solceller och vindkraftverk ger el då och då , beroende på väderlek. Permanent eldrift är normalitet. Solceller och vindkraftverk ger eldrift när vädrets makter tillåter. Vilken lösning har Miljöpartiet att även solceller och vindkraftverk ger stabil permanent el till hushåll och industrier ? Vilken lösning har socialdemokratin i denna viktiga fråga ?

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Hakar upp mig något på skribenten Svensk . Skribenten Svensk kommentar : ” Elsa Wedding hör inte hemma i en kommunistisk stat ”. Vi skulle kunna vända på begreppet och säga : Elsa Widding hör inte hemma i en extrem kapitalistisk stat , där typ militären styr.

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Tack, det är utmärkt att även Pettersson uppmärksammar Elsa Widding. Även jag drar mitt strå till stacken och vidarebefordrar hennes information till exempelvis tidningen ETC som i alla lägen är klimatalarmistiskt. Jag avslutade min prenumeration på tidningen ETC , då jag via exempelvis http://www.klimatsans.com blev upplyst om koldioxidens goda egenskaper. Swebbtv är också en folkets kanal att få upplysning i detta ämne. Att dra sitt strå till stacken är också att avsluta prenumeration på tidningar/alster som går klimatalarmismen ärenden. Tycker, jag vill inte deltaga i ett hyckleri om en ynka gas på 0,04 procent i atmosfären ska kunna påverka global uppvärmning. Helheten i procent är 100 , varav syre 21 procent och kväve 78 procent. Kväve +syre=99procent. Pulsa på med gasen Argon med 0,9 procent = 99,9 procent av atmosfärens beståndsdelar.
  Plussa på med gasen koldioxid och och summan blir 99,94 procent. Övriga gaser har jag ingen kännedom om . Vi motståndare till klimatalarmisterna vet också att gasen koldioxid är ingen växthusgas , eftersom atmosfären saknar tak och väggar. Så, ställ en första fråga till klimatalarmisternas: varför betraktar ni gasen koldioxid som en växthusgas ?

  Gilla

 • Plurikus

  Om ni inte orkar titta igenom alla filmerna, titta då på den översta, Avsnitt 12 Energipolitiken del 3. Otroligt intressant, fritt från floskler och hårda fakta som beskriver den kalla verkligheten.
  Borde vara obligatorisk för alla riksdagsmän och -kvinnor och särskilt för Ygeman, som borde se den flera gånger för att fatta vad som händer.
  Ingen idé att MP ser den, de fattar inget ändå.

  Gilla

 • gamgubben

  De önskedrömmande miljöpartisterna har haft allt för stort inflytande tack vare att de andra partiernas politiker inte tänkt bara lyssnat, nickat och bockat.
  Inte alls förvånande eftersom det mesta i svensk politik är byggt på hugskott och önskan, inte på fakta och realiteter eftersom de saknas erfarenhet hos de styrande skiktet, så går det som det gör.

  Gilla

 • SVENSK

  Kunniga, ärliga och sunda människor som Elsa har ingen plats i en kommunistisk stat!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: