Somalier åtalas för våldtäktsförsök på äldre kvinna i Sölvesborg


BROTTSLIGHET. En 23-årig man, Abdi Fattah Ismail Daher, född 1997 och medborgare i Somalia  åtalas för att ha försökt att våldta en äldre kvinna i Sölvesborg på annandag jul 2019. Brottet ägde rum i närheten av Sölvesborgs slott, och enligt åklagaren var det bara tillfälligheter som gjorde att brottet inte fullbordades.


Abdi ska ha gått till attack mot kvinnan, som är i 70-årsåldern, och dragit ner henne på marken, i vad åklagaren bedömer vara ett våldtäktsförsök.

Brottet ägde rum tidigt på morgonen på annandag jul förra året, och enligt åtalet var det tillfälliga omständigheter som gjorde att det inte fullbordades. Polisen har tidigare sagt att förbipasserande slog larm. Tre dagar senare greps den då 22-årige mannen, som nu åtalas för brottet. Mannen nekar till brottsanklagelserna.

Ur åtalet: ”Abdi Fattah Ismail Daher har med hot och våld försökt att genomföra ett samlag eller annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag med NN4, som inte deltog frivilligt. Det hände den 26 december 2019 på Slottsallén, Sölvesborg, Sölvesborgs kommun.

Våldet har bestått i att Abdi Fattah Ismail Daher har tagit tag om NN4s armar, hållit en hand över hennes mun, slagit henne i ansiktet så att smärta och blodvite uppstod, samt dragit ner henne på marken och sagt ”jag ska knulla dig” eller ord med liknande innebörd. Hotet har bestått i att Abdi
Fattah Ismail Daher uttalat ”skrik inte för då kastar jag dig i vattnet” eller liknande. Hotet var sådant att NN4 kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. Abdi Fattah Ismail Daher har därefter lagt sig eller satt sig på NN4 och slitit i hennes kläder. Handlingen har varit ägnad att kränka målsägandens sexuella integritet”.

-Pettersson noterar att SVT totalt glömmer att nämna att den åtalade är somalier…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Somalier åtalas för våldtäktsförsök på äldre kvinna i Sölvesborg

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: