Förenade arabemiraten och Israel i historiskt fredsavtal


UTRIKES. Israel och Förenade arabemiraten har kommit överens om att normalisera de diplomatiska relationerna mellan länderna. Det meddelar USA:s president Donald Trump, som kallar det för ett ”historiskt fredsavtal”.

Beskedet innebär att Förenade arabemiraten är det tredje arablandet och den första gulfstaten som når en sådan överenskommelse med Israel, skriver nyhetsbyrån AP.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att det är en ”historisk dag”, enligt AFP.

Enligt avtalet ska Israel släppa sina ambitioner om att annektera vissa delar av den ockuperade Västbanken. Enligt Vita huset, som varit med och förhandlat fram avtalet, kommer uppgörelsen också ge förutsättningar för fler muslimer att besöka muslimernas heliga platser i Jerusalems gamla stad, eftersom de kan flyga direkt från Abu Dhabi.

USA har agerat mellanhand förhandlingarna, och genombrottet innebär en diplomatisk seger för för Trump inför höstens presidentval.

Sedan tidigare har Egypten och Jordanien diplomatiska relationer med Israel.

-Pettersson säger att PK-medias favorit, Barack Obama startade tre krig under sin presidentperiod. Trump ligger på noll…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Förenade arabemiraten och Israel i historiskt fredsavtal

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: