Stäng

Företagen ställde om produktionen för att hjälpa vården, som köpte i Kina…

BEREDSKAP & CIVILFÖRSVAR. Över 50 svenska företag anmälde sig frivilligt för att ställa om produktionen när svenska myndigheter skrek efter skyddsutrustning i våras. Men beställningarna kom aldrig – i stället köpte svenska myndigheter in materiel från Kina. Det uppger arbetsgivarorganisationen Svensk industriförening för Sveriges Radio.

Bild Gerd Altmann, Pixabay

Ett av företagen som investerade stort för att kunna tillverka flera hundra tusen visir i månaden var Plasticprodukter – som i stället tvingades exportera materielen.

– Det är tråkigt att inte få vara med och göra den insatsen som vi trodde vi gjorde för Sverige, säger delägaren Anders Tobiasson till SR.

-Pettersson säger att myndigheterna tycker svenskarnas skattepengar är bra att ha men gör helst slut på dem i Kina och har inget lärt sig om beredskap och självförsörjning…

Regeringen sa att det var viktigt att få igång inhemsk produktion, men näringsminister Ibrahim Baylan (S) har avböjt att kommentera inköpen i Kina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Företagen ställde om produktionen för att hjälpa vården, som köpte i Kina…

 1. Om detta är det offentliga Sveriges sätt att resonera – sten läggs på sten, börda läggs på börda – så – vad är det för stolpskott som leder landet? – på alla nivåer? Ett barn hade kunnat begripa att tillverkning av ansiktsmasker o.dyl i Sverige kanske initialt hade kostat mer men i praktiken inneburit att industriell verksamhet pågått i landet (= ökade skatteintäkter), fler hade fått arbete, t,ex, personer som behöver enkla arbeten (= arbetslösa, invandrare) vilket genererat skatteintäkter till kommuner och landsting (= SKR), dvs. till SKR självt. Hur dum får man bli?
  SKR och liknande sågar ju med detta av den gren de själv sitter på.

 2. Ekonomer är ibland enögda och särskilt de som måste jobba inom SKR, de fattar bara att det som är billigast är bäst. Men glömmer att det som produceras i Sverige ger enkla jobb, sänker arbetslösheten, spar pengar genom färre bidragstagare och skatter kommer in. Dessutom miljön blir ej påverkad på samma sätt som långa transporter innebär.
  Nej det hade de inte en aaaning om!

 3. Var söker man produkten först vid ett akut läge??,
  Sverige troligtvis
  Det är samma som allting regeringen gör!
  Du hjälper de alla andra länderna före den inhemska befolkningen!
  Detta kallas social katastrof.
  Socialdemokrater och miljöpartister är inte längre intreserade av svenskarna, de vill bara synas ute världens internationela arena för att visa upp sig personligen.
  resten skiter de blankt i.
  Våra industrier kommer flytta härifrån för staten är totalt inkompatibla för att förstå eller bry sig om landets egna resurser.

 4. Den skygglappsförsedda kommunistregimen har haft åratal på sig att organisera beredskapslager, men i stället valt att sitta med armarna i kors och hellre satsat resurserna på terroristorganisationer i fjärran länder.
  Nu när det plötsligt blev skarpt läge, agerade de fria företagarna med otrolig snabbhet. Tillverkningen ställdes om för att möta de de avgrundsdjupa behoven. Detta blev dock för mycket för amatörerna i regeringen. Prestigen var viktigare. Här skulle minsann inte några uppstickare ta befälet. Hellre då ta omvägen över Kina än att låta några underhuggare grassera. Dessutom vilade Annika Strandhälls ande tungt över landets äldreboenden. Ingen leverans av skyddsutrustning. Istället fullt spelrum för dödspatrullerna, så de olönsamma pensionärerna försvinner fortast möjligt. Inte undra på att Hitler kallade sig national-SOCIALIST.

  1. om nu inte frågan var retorisk förstås annars blir nog svaret inte alls….
   bananrepubliken Abzurdistan levererar dag o natt 🍌

Kommentera

%d bloggare gillar detta: