Amazon öppnar stort lager i Eskilstuna

HANDEL. Amazons europeiska partner för logistik, Kuehne Nagel, bekräftar för SVT Nyheter Sörmland att Amazon etablerar ett 15.000 kvadratmeter stort lager i Eskilstuna.

Kuehne Nagel kommer sköta Amazons logistik från Eskilstuna logistikpark.”Vi har valt Eskilstuna eftersom det ligger idealiskt centralt i Sverige, nära Stockholm”, skriver Helgi Ingólfsson, Kuehne Nagels chef i Sverige.

-Pettersson säger att 15.000 kvadratmeter är stort men inte enormt, ytan ungefär som tre fotbollplaner, men inte enormt för att vara ett av världens största detaljhandelsföretag.

Satsningen innebär några nya jobb i Eskilstuna men jobb kommer att försvinna på andra håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Amazon öppnar stort lager i Eskilstuna

  1. Bra med konkurrens på flertal områden. I Sverige är allt så fasligt dyrt jämt. Det känns som aktörerna delat upp marknaden mellan sig. Och har sin del och är nöjd med det. Då kanske det är bra med lite konkurrens med Amazon som rör om lite i grytan.

  2. Amazon tjänar massor på Corona på småföretagarnas bekostnad. De stora drakarna tar över och skapar monopol. Nu även i Sverige.
    Lanseringen kan inte komma mer lägligt för dem nu när konkurrenterna har det som svårast.
    Vet inte hur det är för dem i Sverige men i t.ex. UK betalar de väl ingen skatt alls eftersom de håller till i Irland??

Kommentera