Allan Persson döms för mord på 17-årige Tony Lysandrides

BROTTSLIGHET. Allan Persson, 17, döms till sex års fängelse för mordet på en jämnårig på T-centralen i Stockholm i februari i år.

Dådet fångades på övervakningskameror på T-Centralen. Motivet till dådet är fortfarande oklart.

Persson döms även för försök till grov misshandel och narkotikabrott och ska även betala skadestånd på sammanlagt 286.200 kronor till offrets anhöriga samt till en av offrets vänner.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 2950–20.

  • TIDIGARE 2020-06-17. 17-årig svensk åtalas för mord på 17-årige Tony Lysandrides

BROTTSLIGHET. En 17-årig ung man åtalas för mordet på en jämngammal pojke på T-centralen i februari i år, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande– Bevisningen består bland annat av en övervakningsfilm från en kamera som fångat händelseförloppet, säger kammaråklagare Marina Chirakova i pressmeddelandet.

Åtalet avser mord på Tony Lysandrides och mordförsök på Samir Zerkani. Allan Persson har genom handlingen ovan gjort sig skyldig tillsynnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. Herr Persson har genom sitt agerande visat synnerlig hänsynslöshet samt orsakat en bestående skada och synnerligt lidande för Tony Lysandrides. Han har vidare av oaktsamhet orsakat Tony Lysandrides död. Gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag. Allan Persson har vid gärningen varit påverkad av olika narkotikaklassade preparat.

-Pettersson ser att detta är ett undantag från det vanliga klientelet från Mellanöstern, de flesta vittnena har också svenska namn…

  • TIDIGARE 2020-02-28 Fyra begärs häktade för mordet på 17-årige Tony Lysandrides

BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Marina Chirakova har i dag begärt fyra män häktade för onsdagskvällens mord på en 17-årig pojke i Stockholms tunnelbana. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Den mördade Tony Lysandrides kallades Tony Lysan. Bild Privat.

– De anhållna är fyra män i åldern 17-21 år. Förundersökningen är inne i ett tidigt och mycket känsligt skede. Det återstår att genomföra ett stort antal utredningsåtgärder. Vilka dessa åtgärder är kan jag inte lämna närmare information om på grund av den rådande förundersökningssekretessen, säger kammaråklagare Marina Chirakova.

Enligt den mördade pojkens vän ska knivattacken som ledde till 17-åringens död ha varit oprovocerad.

-Pettersson säger att namnen på de misstänkta är ännu så länge sekretessbelagda men det skulle förvåna mig mycket om vi inte hamnar i Mellanöstern som vanligt. Det är inte fördomar utan erfarenhet.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 2950–20

  • TIDIGARE 2020-02-26. Ung man, 17 år, knivmördad i Stockholm

BROTTSLIGHET. En ung man knivskars i magen på centralstationen i Stockholm vid 21.30 tiden på tisdagen, skriver polisen på sin hemsida. Enligt bekräftade uppgifter har mannen dött av skadorna.

En gång mellan centralstationen och tunnelbanan spärrades av efter händelsen och efter en stunds sökande kunde polisen gripa fyra misstänkta personer mellan 17 och 21 år.

Polisen vill inte uppge om de är misstänkta som gärningsmän, medhjälpare eller anstiftare. När de greps ska de inte ha haft något tillhygge som skulle kunna ha använts när den unge mannen attackerades.

-Pettersson noterar fyra gripna, tre släppta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

10 thoughts on “Allan Persson döms för mord på 17-årige Tony Lysandrides

  1. Hur kan Allan Persson dömas till 6 års fängelse, när Menafolket frias och ibland får skadestånd.

  2. Efter afrikaniseringen behövs säkerhetskontroll liksom innan flyga, innan man går ner i N-tunnelbanan

  3. Är det födda i Sverige kan man vara ganska säkra på att det är den ålder som sägs. Är det kriminella invandrare kan man vara ganska säkra på att de är äldre. Migrationsverket har sällan lagt några ambitioner på att identifiera asylinvandrare utan leg. Vi verkar ha myndigheter, som till stor del jobbat i fientliga syften mot Sverige och därför behöver vi akut omtag med annan regering snarast.

  4. Är de vuxna nog att begå ’vuxna’ brott så skall också straffen vara efter lagboken och utan rabatter. Gäller oaktat hur gamla de är när brottet begås

Kommentera