5 fingrar i luften

P4:s Gävleborgsredaktion går nu all in och lanserar en undersökning som ska reda ut hur privilegierad du är i samhället.

Den vetenskapliga undersökningen går ut på att du håller upp ena handens fingrar i luften för att därefter svara på fem frågor. För varje fråga där du känner igen dig tar du sedan ned ett finger och när frågorna är slut så räknar du hur många fingrar du har kvar i luften. Därefter vet du om du är rasist eller ej. Häng med…

De fem frågorna får sammanfattas så här:

  1. Har du någon gång fått glåpord kastat efter dig med hänvisning till din hudfärg?
  2. Har du någon gång mött hat och ilska från en främling?
  3. Har du någon gång blivit bevakad av vakter i en butik?
  4. Har du någon gång blivit stoppad av polis utan egentlig anledning?
  5. Har du någon gång varit orolig för din säkerhet p.g.a. din hudfärg?

Så ser alltså de vetenskapliga frågorna ut i denna skattefinansierade mediekanal. Jag ska vara ärlig och svara på frågorna i turordning.

  1. Ja. Jag har spelat fotboll och blivit kallat ”jävla viting” och ”svennejävel”
  2. Ja. Både i kön till puben och inne på den. Även när jag i vissas tycke använt ett övergångsställe på fel sätt och cyklat på trottoaren
  3. Ja. Många gånger när jag och kompisarna handlade i butik i ungdomsåren
  4. Ja. Jag har fått blåsa ett antal gånger. Jag har blivit stoppad och tvingats visa körkortet några gånger
  5. Nej. Däremot känner jag personer som fortfarande bor i och tvingas ta vägen hem genom stans utanförskapsområde och som känner en viss oro, inte minst kvinnor och unga flickor

Enligt P4 Gävleborgs vetenskapliga undersökning är jag utsatt för rasism. Det ni.

Kul att läsa tråden på Facebook. Betänk att många kommentarer sanerats bort när ni läser dem.

P4 Gävleborg går som sagt all in på rasism i dagarna. Bara idag kan vi läsa om Donya som känner sig kränkt för att väktare följer henne i butiken (belägg för detta saknas) och Jabril som säger att det finns mycket rasism i Sverige.

Petterssons som förvisso inte bedriver någon skattefinansierad verksamhet, inte finansierad alls förövrigt, vill göra en egen vetenskaplig undersökning.

Sträck upp ena handens fingrar och plocka ned ett för varje svar som passar in på dig.

  1. Arbetar du nu eller har du arbetat under ditt vuxna liv?
  2. Försörjer du dig själv?
  3. Har du någon gång begått ett allvarligt brott?
  4. Anser du att man ska göra sin plikt innan man får del av sin rätt?
  5. Anser du att integration fungerar bäst om man har något gemensamt att integrera sig i?

Jag håller ett finger kvar i luften, märkligt nog långfingret. Hur är det med dig?

 

23 thoughts on “5 fingrar i luften

  1. Blaskan borde ställa dessa frågor specifikt till alla blonda flickor som varje dag år ut o år in får ännu grövre tillmälen kastade efter sig, men så typiskt feg media.!

  2. I stället för finger test borde svenne kolla ner i det svarta hålet, plånboken, finns inte ens kontanter längre. Kronan är blott neg.rgödsel. Finger test om man är våldtagen eller inte används annars i Indien:
    https://youtu.be/xdvPmz6L40c

    • Pettersson du är fantastiskt påhittig……du är bäst…..du klär av idioterna alla kläder!!!

  3. Ja, ni. P4 Gävleborg och dess redaktion är sannerligen en plats för svenskhatare, manshatare och i största allmänhet överhuvudtaget en plats för lättledda individer. Undvik att lyssna på skräpet!

  4. Högst märkligt…jag har också mitt långfinger uppe!
    Mitt vita, svenska långfinger, som har gett mig så enormt många fördelar i detta rasifierade, patriarkala och exkluderande svenska samhälle☺️
    Pat Condel, formulerar det helt mästerligt. Magiskt: lyssna, se och njut! Den här gäller minst lika mycket nu som 2016.

    https://youtu.be/GjYLWadz5Yc

  5. Problemet är att Blm och deras medlöpare inte vill bli behandlade som vanliga dödliga. De vill göra det olagligt att kolla dem själva.

    Patetiskt nog så ställs aldrig frågan om du har blivit bemött illa av invandrare. När jag säger åt folk att sluta förstöra, parkera på handikapplats o.s.v. så bemöts jag med hot, ibland dödshot, rasism o rasism ang. min hudfärg. Vid nedskräpning med möbler och bildelar så förstår de inte eller så är jag rasist.

    Att anmäla är meningslöst eftersom de som är förövare är invandrare. Det går inte att skriva en insändare att minst nio av tio som parkerar på handikapplats (utan tillstånd) är invandrare. I de fall som de har tillstånd så är de fullt friska, inga rörelsehinder där inte. Unga killar stannar och springer in på affären.

    Där ligger problemet med rasism i Sverige, de som är rasister är invandrarna och deras vänsterextremistiska pöbelvänner!

  6. Åter en lekskole undersökning framtagen av de ledande essen av högutbildade ” journalister”.
    Det är fantastiskt vad dessa stollar kan åstadkomma
    1 finger i luften om det blåser vänster vindar!
    2 fingrar i luften om du haft en finger i chefens arsle.
    3 fingrar i luften om du hittar ut ur din egen insnöade värld.
    Tio fingrar i luften om du vet din egen köntillhörighet.
    Grattis om du vet om, att fingrarna sitter på dina egna händer, så sänk armarna och stoppa ner dem ( händerna) i fickorna, vi vet tyvärr redan att du finns

  7. Svensken har inga fingrar i luften, passar mig bra tycker vissa om ”kuffern”, varför jobba och slita med möda, när svensken oss alla kan föda och göda.

  8. Jag håller alltid höger långfinger i luften åt allt jävla trams SR SVT TV4 och i övrigt all msm försöker föra ut, så var så god och tuta på.larand

  9. Lokalradiokanalerna befolkas av extremvänsterfolk i synnerhet från miljösekten verkar det som.
    Här i söder har vi radio Kristianstad som endast verkar anställa yngre bimbos som är vänsterfeminister från miljösekten med aktivistiska program. Utom när gamla Helen Svensson har hand om etern då blir det radiosänd veckotidning.

  10. Pettersson:
    Deltog i din privata undersökning och fick kvar halva långfingret… Ordet ”allvarligt”,har ju under senaste 10 åren fått en annan betydelse i denna del av världen !!
    Men erkänner att jag är en rasist,efter deras grundvalar….
    Har t.ex. aldrig med ett undantag,umgåtts med zigenare och gör en sväng,när det närmar sig ett gång nya invånare… Vad gäller niggrar är mitt luktsinne sedan de 50 år jag rökade försämrat !
    Sedan är jag ytterst försiktig när jag ser syd-Amerikaner och brukar kontrollera att fickan med börsen,är rejält stängd.

  11. Som ”europé” har man inte privilegiet att säga/skriva nedsättande saker om andra etniciteter. Inget jag har något direkt behov av men att i praktiken bara förbjuda det för bara en grupp skulle jag tro snarare skapar en rasism som tidigare inte funnits, om det nu är det vår regering vill uppnå…

  12. Inte sen 50-talet, när KKK ansåg sig själva stå på topp, har man hört så mycket svammel om hudfärgens välsignelse och betydelse. Vad är det som händer ? De s.k. goda krafterna verkar ha fått pippi på att bedöma människor efter färg. Trodde att vi hade vuxit ifrån detta patetiska pladder.

  13. Ja, jag är otroligt privilegierad. Jag arbetar fulla veckor mot att stat, kommun och landsting tar lejonparten av lönen i beslag för att försörja människor som sprintat genom 10 – 12 säkra EU-länder. Sedan har ”någon” släppt in dem i pensionssystemet så inte ens där får jag ut vad jag stoppat in.

Kommentera