Amazon öppnar i Sverige, dagen som många fruktat och andra gläds åt…

HANDEL. Amazon är ett amerikanskt e-handels- och molntjänstföretag baserat i Seattle, Washington, grundat av Jeff Bezos 1994. Techjätten är världens största detaljhandelsföretag på internet, sett till intäkter och marknadsvärde, liksom den näst största i världen, efter Alibaba Group, sett till totala intäkter. Amazon har gjort grundaren Jeff Bezos till världens rikaste person.

 

Nu har Amazon påbörjat sin lansering i Sverige. Det bekräftar e-handelsgiganten i ett pressmeddelande efter månader av spekulationer och läckt information.

Hittills har svenskar kunna beställa varor från Amazon via andra europiska länder men kommer snart kunna göra det via sajten amazon.se.

– Vi är optimistiska inför att vi, genom att fokusera på de saker vi tror att kunderna kommer att lägga störst vikt vid – låga priser, stort utbud och snabba leveranser – på sikt kommer att kunna vinna de svenska kundernas förtroende, säger säger Alex Ootes, en av de ansvariga cheferna, i pressmeddelandet.

-Pettersson tvivlar på att detta globala jätteföretag är bra för Sverige. Amazon tjänar enorma pengar på att sälja billigt, ofta bra produkter och för att kunna sälja billigt pressar de leverantörer, fraktbolag, personal och stater. Det blir inte kul för konkurrenterna med ett lager i Eskilstuna.

Amazon har 800.000 anställda, omsätter någonstans runt 3000 miljarder kronor och är lika starka eller starkare än många stater. Det blir något för LO att ta tag i när anställningsvillkor diskuteras…

Amazons affärsmodell där man både säljer produkter och samtidigt är en plattform för andra företag att sälja sina produkter kan innebära en risk att konkurrensen snedvrids.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Amazon öppnar i Sverige, dagen som många fruktat och andra gläds åt…

  1. ”lager i Eskilstuna.”
    Så dom har lyckats få till en elleverans garanti nu?
    Dvs det som dom inte kunde få för 4-5år sedan när dom försökte och misslyckades i Eskilstuna?

    Och det har ju även spekulerats rätt bra om att .se skulle skicka allt ifrån Tyskland.

  2. Det skulle ha varit bra om detta företag var seriöst men det lever på indirekta skattesubventioner från alla svenska skattebetalare (de har närmast skattefri EL!).
    Därmed är de ett kommunistiskt skurkföretag som indirekt kommer att både plundra och kontrollera den Svenska befolkningen ( och alla andra folk för den delen).

    https://youtu.be/LW1bENXIo3E

  3. näst efter Alibaba Group gällande intäkter…
    dvs vårat kompetensregn har startat bolag alltså 🙄

  4. Köp svenskt istället. En färgglad tavla från Peter Wahlbeck är ett alternativ.

    Har alltid gillat Wahlbeck för hans frispråkighet och och lite udda utspel.

  5. För mig dom konsumerar massor av fack litteratur så är det med glädje jag ser fram emot att Amazon öppnar i Sverige. Jag slipper de förbannade tull och postnordavgifterna. Jag köper en bok för 50 dollar, betalar omkring 25 för frakt. När den sedan anländer till Sverige kommer det ett brev från PostNord där de vill ha 200 kronor av mig för frakt och tull. Men man ska också veta att trots allt det där extra så tjänar jag omkring 75 kronor genom att köpa från Amazon. Och förtjänsten blir större om jag bara behöver betala frakt inom Sverige. Sedan bryr jag mig inte om Cdon.com, Adlibris.se och bokus,se tappar vinst, det enda jag bryr mig om är min plånbok.

  6. Bara de inte dumpar priserna för att sedan när konkurrenterna är knäckta tar igen vad de förlorat.

  7. Det har både för och nackdelar enligt min erfarenhet. Håller med om att det är synd om lokala företag som konkurreras ut. Skäliga arbetsvillkor ska det vara för personalen. Det går att ordna.

    Fördelen som kund att man lätt hittar i ett mycket stort utbud. Att få varorna hemkörda är toppen! Priserna är för det mesta hyfsade.

  8. Det mesta om detta maffia-företag är redan sagt i kommentarerna.
    I Tyskland gick det bra i början innan kunderna började genomskåda dem.
    Inga anställda tillåtes vara organiserade,och de löner som betalas ut,är kort sagt låga…
    M.a.o. utnyttjar man de människor i Östra Tyskland som redan förut låg långt efter övriga delar av landet,i lön. Sak samma med de slavar som är anställda att köra ut deras packeter,till sina kunder.
    Det allvarligaste med dessa multibolag är dock,att all lokalhandel över disk konkurreras bort. Allt fler butiker i tätorter tvingas stänga ner.
    Något de som köper via nätet,borde fundera över….

    • Håller med om att den stora faran är att lokalbutikerna konkurreras ut. Och vi får tomma stadskärnor. En annan följd av den ökande internethandeln är att den även skyndar på kontanternas försvinnande. och när det bara går att handla med kort så är vi alla fast i bankernas klor.

  9. Ett ytterst oseriöst företag, inga beställningar alls i framtiden genom detta skitföretag !

  10. Vidrigt storföretag som inte alls borde tillåtas öppna i Sverige. Posten är för dumma att skriva ett långsiktigt avtal utan att bli lurade. Vi minns väl alla kinapaketen där man helt fräckt stal paket för många hundra miljoner och hävdade att de destruerats. Man skickade en avi till mottagaren med oläslig adress så många kunder visste inte vad det var och betalade inte.

    KA SHING! Postens egendom…

    Vilka ruttna svin som jobbar på Postnord.

  11. Det blir nog mest rökt för de norska och tyska kedjorna Elgiganten och Mediamarkt.

    Det är både bökigt och grötigt på Amazon och det är lätt att gå fel då de slänger in diverse på dina sökningar som du inte sökt på. Många gånger är besparingen marginell och inte värd besväret och risken. Om man däremot söker lite ovanligare och udda prylar som kan vara svåra att hitta annars kan det vara värt ett besök.

    Vad jag irriterar mig mest på är att utbudet skiljer sig på amazon.com, amazon,co.uk och amazon.de. Vi får se hur utbudet blir på amazon.se (som i dag går till amazon.de).

Kommentera