Betalade invandrare för att resa hem, men de kom tillbaka igen…

ÅTERVANDRING. Århus kommun har betalat flera hundra tusen skattekronor till ett antal flyktingar och invandrare för att få dem att återvända till sitt hemland. Men i 17 fall har personerna ångrat sig och återvänt till Danmark utan att betala tillbaka ett öre av pengarna, rapporterar BT.dk.

”Det är helt oacceptabelt”, säger Gert Bjerregaard, som är medlem i Århus kommunfullmäktige för det liberala partiet och sitter i social- och sysselsättningskommittén i Aarhus kommun.

”Vi bör se till att om du ångrar dig och vill återvända till Danmark igen, måste du garantera att du kan betala tillbaka de pengar du har fått,” säger Bjerregard.

-Pettersson säger att en del är inte dumma när det gäller att utnyttja naiva politiker och fick en trevlig semester på skattebetalarnas bekostnad.  Givetvis ska de som återvandrar nekas inresa i hela Schengenområdet.

Jag vet inte hur Migrationsverkets avtal för återvändare ser ut men jag misstänker att det inte är vad det borde vara

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Betalade invandrare för att resa hem, men de kom tillbaka igen…

  1. ni kan inte ens klara av småbarn som springer skjuter varandra

    hur skall ni klara stänga en gräns

    arabvärlden o afrika sprider sig i hela landet för varje dags som går

  2. har man ett idiot system, så har man det.
    Bjuder du på pengar och åter resa, så kan man väll inte komma och gnälla på en redan bidragstagare att han ska betala tillbaka dessa.
    Det här ju som grädde på moset av alla myndigheter, som är så dumma i skalet så man undrar vad för utbildning de har tagit examen i
    ? ?
    Det är bästa sättet att sjuta sank på en hel ekonomi, kasta pengarna rakt i sjön där gör de numera mer nytta än myndigheter som slår sig för bröstet för de har uppfunnit en påse luft som arbetsuppgift.

  3. Hade det varit Sverige hade man inte betalat någon för att lämna Sverige, hade man ändå betalat någon för det hade man låtit dom komma igen utan återbetalningskrav, och sedan låtit dom lämna landet med bidrag ännu en gång, och det hur många gånger som helst utan att någon politiker reagerar, hade någon reagerat hade man sagt ”rasist!” till den som opponerat sig.

    • SD vill inte skicka hem de som kommit hit till skillnad från AFS. Afs, vill omvärdera besluten och skicka hem de invandrare som inte längre har något skyddsbehov.

      • Där tycker jag du ska läsa på lite om SD:s program för återvandring. SD vill stimulera återvandring för de som vill återvända till sina hemländer och inte funnit sig tillrätta i Sverige, genom att ge Migrationsverket ett särskilt uppdrag att underlätta återvandring. Det handlar främst om att bygga upp särskilda enheter som arbetar med dessa frågor, etablera rutiner och kontaktytor i vissa länder.

        Därtill kommer återetableringsstöd och andra projekt för att hjälpa tidigare skyddsbehövande i Sverige att återvända till hemlandet, och skapa sig ett liv där. Hjälpen kan exempelvis bestå av utbildning för barn eller vuxna, stöd för att hitta arbete eller starta företag i hemlandet, ordna bostad eller andra praktiska omständigheter.

        AfS har många bra idéer men kommer aldrig att lyckats med något eftersom de sagt (Jeff Ahl) att de inte kan kompromissa om migrationen. Då måste de få över 50 procent för att kunna påverka och det kommer inte att hända. Det enda de kan åstadkomma är att ta lite röster från SD.

  4. Det där löser väl de ganska enkelt. Ta hand om deras bidrag tills skulden är betald. Några månaders svält gör nog att de tar sitt förnuft till fånga och lämnar Danmark.

Kommentera