Oro för SVT:s rapportering om konflikten vid gränsen mellan Israel och Libanon

MELLANÖSTERN. Spänningarna mellan Israel och den shiitiska milisen Hizbollah ökar. Under måndagen uppges skottväxling ha skett nära gränsen mellan Libanon och Israel och ett av milisens kommando tagit sig in på israeliskt territorium. SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren svarar på frågor om varför och vilka konsekvenser händelsen kan få.

Bild från SVT.

Det är inget ovanligt med oroligheter mellan Israel och deras grannar, men det är lite oroligt att SVT och dess Mellanösternexpert inte nämner att Hizbollah finansieras av Iran och officiellt är listad som en terrororganisation av USA, Storbritannien, Australien, Israel, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Nederländerna, Argentina, Kanada, Frankrike, Arabförbundet, Gulfstaternas samarbetsråd och Europeiska unionen.

I Sverige är Hizbollah inte terror-klassat men flera araber som blivit svenska medborgare med kopplingar till Hizbollah har arresterats runt om i världen. Bland annat i Thailand, Libanon och på Cypern. Hizbollah sysslar förutom med terrorism även med knarkhandel runt om i världen.

-Pettersson säger att det verkar som Sverige används som logistisk bas för olika organisationer, men det förekommer troligen kriminell verksamhet med syftet att finansiera terrorismen i vårt land.

UPPDATERAT: Efter ett dygn har SVT ändrat texten till den av EU terrorstämplade shiitiska milisen Hizbollah ökar”.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

12 thoughts on “Oro för SVT:s rapportering om konflikten vid gränsen mellan Israel och Libanon

  1. Under hela min uppväxt plus 20 år till, har jag dagligen fått rapport av SVT om hur många israeler eller muppmuslimer skadat och dödat. Helt jävla meningslöst. Sätt journalisterna på att gräva diken, så gör de lite nytta för sin lön.

  2. ”S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd”
    …väll allabonör så länge ”möken från Åsen” hitin-
    till aldrig levt upp till något av sina löften, eller va??

  3. Att beskriva det en terrororganisation säger som sanning och sedan beskriva det Israel säger som påstående är inte neutral nyhetsrapportering, det är anti-israel aktivism.
    Vilket också påverkar både vanliga invånares och politikers inställning till konflikterna i Mellanöstern.
    Fast jag undrar om granskningsnämnden skulle godta en anmälan mot SVT, är granskningsnämnden neutrala eller är de så vänsterindoktrinerade av SVT:s vinklingar att de tycker det här är neutralt?

  4. Det ska mer för att övertyga SVTs enfaldiga reportrar som
    Stina Blomgren onekligen tillhör, att tio länder betraktar
    denna organisation som terrorister räcker inte till för
    att övertyga SVT, som alltid vet bäst..

    Hur orkar människor med att kväll efter kväll lyssna
    på all förljugenhet som presenteras, jag försöker att
    hålla ut fram till väderrapporten , men står oftast inte ut.

  5. Sverige hänvisar alltid och följer EU i allt, om EU nu terrorstämplat Hizbollah bör väl även detta gälla i Sverige?, eller är det bara i vissa områden som EU beslut och internationella konventioner gäller?

    • Sverige följer inte FN:s flyktingkonvention och Dublin-förordningen om första säkra asylland och att flyktingar ska återvända hem när det lugnat ned sig. De som blir kvar ska assimileras. Allt enligt FN.

    • Kan inte hålla med dig LIsa. Löfvet är inte kapabel att styra någonting. Bara en nyttig idiot som står som gallionsfigur framför de som driver agendan.

      • Som man säger att i andra länder styr politiker media.
        I Sverige styr media vår politik.

  6. Det må ändå betraktas som ett litet men välkomnat steg i rätt riktning att SVT nämner Hizbollah. Det hade inte hänt för några år sedan. Om ett par, tre decennier så kanske, kanske SVT slutar upp med att kalla alla som beträtt svensk mark, fartyg eller luftfartyg för svenskar?

Kommentera