Det är dags för SVT att sluta vara asyl-aktivister…


INVANDRING. Coronakrisen och stängda gränser påverkar de asylsökande som fått nej till att stanna i Sverige. När många länder stängt sina gränser för utvisade personer hålls hundratals människor inlåsta i Migrationsverkets förvar där väntetiderna kan förlängas när det blir svårare att genomföra utvisningar på grund av pandemi, rapporterar SVT.

Nu är det Mustafa som SVT gör ett snyftreportage om. Herr Mustafa har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket och avslag på sin asylansökan. Då blev Mustafa kvar i landet i stället för att åka hem, när polisen hittade honom arbetade han svart som ”papperslös” på en pizzeria. Nu är det enligt SVT synd om Mustafa som får sitta inlåst i stället för att studera och arbeta med sin dröm som är att hjälpa gamla människor.

-Pettersson säger att SVT arbetar som asylaktivister för skattepengar. Mustafa fick avslag och skulle ha åkt hem långt innan corona-pandemin började. Han har ljugit om sin åldern och brutit mot svensk lag.

SVT med flera, kör rader med kraftigt vinklade, aktivistiska snyftreportage om afghaner. Media påstår att det är hemskt att de måste åka hem dit där deras föräldrar och syskon lever trots att de inte har skäl att vara i Sverige.

Mustafa kan slippa sitta inlåst om han slutar att gnälla och åker hem. Jag tror säkert Sverige skattebetalare betalar flygbiljetten och ger honom en liten slant i startkapital. Det är en vinst för Mustafa och oss.

Sverige behöver utvisa betydligt fler, vad än SVT säger.

Public service budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

Kanske dags att göra ett reportage om att allt i Afghanistan inte är fattigdom, krig och elände. Där bor över 30 miljoner människor, de flesta av dem har ett drägligt liv…

Filmen från augusti 2019, visar livet i Nordöstra Afghanistan…

Afghanistans huvudstad Kabul i juni 2020

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


11 responses to “Det är dags för SVT att sluta vara asyl-aktivister…

 • Kenth Andersson

  Förljugna vänsterextrema gammelmedia har snart gjort sitt, alternativ media tar över !

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Även nu i coronatider får asylsökare komma in i Sverige och det är obegripligt. Med tanke på snyftreporaget, gamla människor lever även i Afghanistan och behöver hjälp. Varför SVT arbetare verkar vara eller blir oseriösa asyl-aktivister är inte heller begripligt. Från ledningen sprids oftast företagspolicyn och jag misstänker ibland åsiktskontroll vid anställningar. Även feminismen har slagsida i public service. Det är inte tillåtet med två manliga programledare i samma program men de är ok med två kvinnliga har jag läst. Varför inte välja de, som passar bäst bara? Det finns en hel del att börja laga från grunden i hela Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Om jag hade fått bestämt så skulle hela redaktionen
  på SVT utvisas samtidigt, Sverige har ingen nytta av dem
  enbart skada, hycklare.

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  Du har helt rätt Pettersson, SVT är genomruttet. Beklagligt att folk ska tvingas betala till skiten. Tänk på det om det blir några fler val i närtid. Alla utom SD röstade nej till finansieringen.

  Gillad av 1 person

 • Kristina

  Drömmen ”att få hjälpa gamla människor”! Den frasen har nog någon godhjärtad person lärt ut inför den förbättrade äldreomsorg vi blivit lovade.

  Gillad av 1 person

 • Guy F

  Lugn, dom får snart sin belöning. Ser med förväntan på när sharia lagarna gör entré som kommunisterna gjorde 1968! Bort med allt svenskt, då har SVT nått sitt mål. Men jag tror dom kommer nog inse att dom tagit fan i båten och glömt årorna.

  Gillad av 1 person

 • Onsdagen den 29 juli 2020 – My name is Lena

  […] Det är dags för SVT att sluta vara asyl-aktivister…INVANDRING. Coronakrisen och stängda gränser påverkar de asylsökande som fått nej till att stanna i Sverige. När många länder stängt sina gränser för utvisade personer hålls hundratals människor inlåsta i Migrationsverkets förvar där väntetiderna kan förlängas när det blir svårare att genomföra utvisningar på grund av pandemi, rapporterar SVT./Pettersson […]

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Kan det bli annat när ett fanatiskt idiotparti som MP är dominerande.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: