Knivdåden ökar – TV4 klippte bort att gängkriminella icke-svenskar är överrepresenterade

MEDIA & BROTTSLIGHET. Den 20 juli intervjuade TV4 kriminologen Tage Alalehto, som i inslaget säger att en förklaring till det ökade antalet knivdåd kan vara ”etniska, främlingsfientliga stämningar”. När Nya Tider når honom berättar han dock att han också sade att det är gängkriminella, etniska icke-svenskar som är klart överrepresenterade i det ökande knivvåldet, något som TV4 valde att klippa bort.

Alalehto förklarade att antalet knivhuggningar i landet kan bero på etniskt främlingsfientliga stämningar, vilket föranleder tittarna att tro att det är rasism mot migranter som ligger bakom våldet.

Alhalehto sade att det ökade knivvåldet i landet till stor del beror på gängkriminalitet och droghandel där kriminella invandrargäng av icke-svensk etnicitet är klart överrepresenterade, något som TV4 alltså valde att klippa bort i sitt reportage.

Alhalehto konstaterar att TV4 har klippt ihop ett reportage och tagit saker ur sitt sammanhang som passar ett förutbestämt innehåll och en agenda.

Alalehto förklarade vidare att etniska svenskar ofta faller offer för kriminella invandrare, inklusive knivattacker. Enligt Alalehto kan det handla om enskilda svenskar som försöker invadera narkotikagängens territorium, men det kan också handla om oskyldiga människor som helt enkelt utsätts för rån där en kniv används som vapen.

Dessa situationer får en etnisk dimension eftersom ligisterna vanligtvis vill förnedra offren på olika sätt, så det är uppenbarligen inte etniska svenskar som är ute på staden och går runt med en kniv för att sticka invandrare på grund av någon slags främlingsfientlighet.

  • TIDIGARE 2020-07-20. Antalet knivdåd ökar för sjunde året i rad

BROTTSLIGHET. Personer som skadats av knivar och tvingats uppsöka vård ökar för sjunde året i rad. Det är också sju gånger fler än dem som skadas av skjutvapen. Det visar en kartläggning som TV4Nyheterna gjort. Antalet skottlossningar har mer än fördubblats sedan 2012. 

Tage Alalehto, kriminolog vid Umeå universitet: vi har starkare etniska, främlingsfientliga stämningar…

-Pettersson säger att vi har för många kriminologer i samhället. När de inte kan räkna ut att det hårdnande klimatet och den minskande tilliten beror på massinvandring av unga män från dysfunktionella kulturer är kriminologerna antingen fega eller dumma…Det uttalandet ber jag om ursäkt för i det här fallet…

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Knivdåden ökar – TV4 klippte bort att gängkriminella icke-svenskar är överrepresenterade

  1. De har ändå mage till att säga, gäller så gott som all press, att vi rapporterar sakligt och sant.
    Politiker myndigheter alla manipulerar oss dagligen för oss att tro, ”det är lugnt sitt i båten och ro du, vi sköter navigeringen på bästa sätt.”

  2. Hade personligen blivit oerhört förvånad om den vidriga fjolliga och mångkulturälskande PK-kanalen TV4 inte hade gjort det !
    Censur och mörkläggning i dagens Sverige, det nya DDR…..

  3. TV4 nyheter lika SVT är ett skämt och dom gräver sin egna gravar. Grävande journalism ha ha

  4. Naturlig konsekvens av att vi
    importerar mängder av hjärntvättade,
    lägre stående individer till Vårt
    Fosterland.

  5. Vi måste först få väck dom svårt hjärnskadade politiker i
    i sju klövern som är orsak till importen av galenpannor,
    sen får vi börja med återvandringen av sådana som inte
    har här att göra, landet ska inte behöva bli utsatta av
    dessa kriminella, bara för att Sossarna behöver röstboskap

  6. Dom så kallade journalisterna tar död på sitt eget yrke, synd att det inte går att stämma dom för förtal på samma sätt som i USA. Då skulle dom flesta få lägga ner sin verksamhet, när pengarna tar slut p.g.a felciteringar och lurendrejeri enligt deras egen agenda. Dom vänsterblivna kommer att få sina fiskar varma inom en snar framtid

    https://www.friatider.se/vanstertidning-spred-fake-news-om-16-arig-gymnasieelev-tvingas-betala-skadestand

      • Ja faktiskt mycket förvånad över att sånt beteende av pappjournalizterna inte får konsekvenser, att folk fortsätter konsumera dom här sk nyheterna, som har oändligt lägre kvalité än Der Stimmen Der DDR hade på sin tid. Att inte mediahusen konkar på löpande band.

    • Lyssna på Ola Wongs sommartal om att det utgick från journalistkretsar en Fattwa om att aldrig tala sanning för man är i krig med SD och vettskrämd för alternstivmedia vinner terräng. Fattwa är muslimskt ord för påbud, då förstår ni vem som styr dom kufarna.

Kommentera