”Dansken” Ahmed El-Haj åtalas för landsförräderi

TERRORISM. En 29-årig ”dansk”, Ahmed El-Haj, som rest till Syrien för att delta i strider sitter häktad för landsförräderi, rapporterar tidningen Berlingske. Det skulle vara första gången på över 70 år som någon ställs inför rätta för brottet.

Ahmed Salem El-Haj.Bild från Youtube

Ahmed El-Haj åkte till Syrien 2013. Där ägnade sig han bland annat åt att skjuta prick på bilder av de danska politikerna Naser Khader och Anders Fogh Rasmussen, karikatyrtecknaren Kurt Westergaard och den islamfientlige debattören Lars Hedegaard, en händelse som filmades och fick spridning på internet.

Efter fyra år i inbördeskrigets Syrien sårades mannen i ett bombangrepp. Med hjälp av smugglare lyckades han ta sig till Turkiet tillsammans med sin fru och parets två barn. Väl i Turkiet greps han, och lämnades två år senare ut till Danmark.

”Dansken” är sedan tidigare misstänkt för terrorbrott, men är sedan den 22 juni även häktad för landsförräderi, visar domstolshandlingar som Berlingske tagit del av. Om landsförräderi blir en åtalspunkt i den kommande huvudförhandlingen är det första gången på över 70 år som en person i Danmark ställs inför rätta för det brottet. Ahmed El-Haj har offentligt erkänt att han anslutit sig till den muslimska mördarsekten islamska staten.

-Pettersson noterar att Ahmed El-Haj kallas dansk i svenska medier, men de har aldrig varit så noga med etnicitet…

I Sverige hade terroristen fått lägenhet, kontanter och ett passande arbete. Trots att det finns lagar att använda, i Sverige är det lägsta straffet fyra års fängelse, och det högsta livstids fängelse. Dödsstraff är avskaffat även i krigstid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “”Dansken” Ahmed El-Haj åtalas för landsförräderi

  1. Anders Lindberg: ”Även terrorister är faktiskt människor”
    Fråga: Okay, när blev du människa då, Anders?

  2. – och hur ser vi på att socialdemokraterna skrivit
    kontrakt med muslimerna att de ska ”få positioner
    i alla viktiga styrelser i Sverige, inklusive Regeringen!”

    Om inte detta är LANDSFÖRRÄDERI, vad är då svenskt
    landsförräderi?

    Betalningen var att muslimerna lovade att rösta på
    socialdemokraterna!

    D.v.s. de har sålt Sverige till främmande makt = islam!

Kommentera