Inga munskydd i Malmö men fyra miljoner i extra kulturstöd…

SKATTER. Coronapandemin har på många sätt drabbat kulturlivet hårt, genom inställda arrangemang och förlorade uppdrag och inkomster. För att motverka de negativa effekterna har Malmö stad anslagit 4 miljoner kronor för att möjliggöra extra stöd till det lokala kulturlivet i Malmö, skriver Malmö stad

 

Nils Littorin twittrar: ”Inga munskydd till hemtjänstens personal, istället skänker Malmö kommun 4 miljoner kronor som Coronastöd till lokala kulturen. Bland mottagarna finns en fotograf som tar bilder på apelsiner och arabiska filmfestivalen, som får 90.000kr”

– Pettersson är övertygad om att politikerna kommer att svara att det inte går att jämföra stöd till det så kallade kulturlivet med inköp av munskydd. Men då finns det 6000 miljoner andra kronor att jämföra med.

Skatterna som flyter omkring som bidrag hindrar folk att skaffa ”sig” riktiga arbeten och uppmuntrar till kriminalitet.

Malmö är värst, av det som ibland kallas ”glesbygdsstöd” får Malmö över 6000 miljoner om året, mer än 16 miljoner om dagen. Det är mer stöd än landets 52 minsta glesbygdskommuner får tillsammans.

Det innebär i praktiken att Malmö inte är så intresserade av att spara, för då minskar bidragen.

Glesbygdstödet borde döpas om till invandringsstöd så väljarna ser vad pengarna går till.

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Inga munskydd i Malmö men fyra miljoner i extra kulturstöd…

 1. Munskydd har enligt Folkhälsomyndigheten ingen effekt i Sverige !
  Alla andra länder som infört obligatoriskt munskydd i samhället har naturligtvis fel, Sverige vet och kan alltid bäst och vi är ju också bäst i klassen i Norden när det gäller smittspridning och dödsfall i spåren av Corona…….

 2. Eller när Steffe skänkte 8 000 000 000 till en skum miljöfond utan insyn, för dom att förskingra efter eget godtycke: https://nyheteridag.se/kommunerna-gar-pa-knana-da-lovar-lofven-atta-miljarder-till-fns-klimatfond/

  Och nyss drog sig USA ur WHO, vips så skänkte Steffe bort 420 miljoner till WHO: https://www.svd.se/sida-ger-430-miljoner-till-who

  Här hemma är vi ett rikt land där pensionärer letar burkar i soporna, vården saknar något så enkelt som munskydd ja pengar saknas till allt utom politikernas löner.

  Går det verkligen inte att stoppa politikernas vansinnesslöseri med våra skattemedel över hela jordklotet?

  Behåll våra pengar här och nu, hjälp oss själva i stället för att åka jorden runt och sprätta våra pengar på alla vansinnesprojekt dom kan hitta.

 3. Ser genast två som helt felaktigt får bidrag, Arabiska Bokmässan och Malmö Arab Film Festival. Det går ju direkt stick i stäv med integration och SFI. Svenskar ska väl inte betala för att popularisera vad som är Arabiskt?
  Vad är det för sjukt krypande för dem som aldrig tänkt sig bli ens svenska utan uppehålla traditioner och religion de uppgett sig fly från.
  Sen undrar syltryggarna i nästa stund varför går det så trögt med integrationen!

 4. Kultur är livsviktig för den kriminella extremvänstern som indirekt styr Sverige !

Kommentera