Hassan har inte träffat sina barn på fem år: ”Kom hit för att trygga deras framtid”

INVANDRING. Han trodde att de snart skulle ses igen. Men så blev det inte. Efter fem år väntar Hassan Osari fortfarande på att träffa sina tre barn, rapporterar SVT i vanlig stil

Nu tycker Pettersson att SVT och Hassan far med lite osanning. Alla som är flyktingar enligt FN-konventionen får återförenas med familjen, alltså är Hassan inte flykting utan ekonomisk migrant. Hassan flydde eventuellt från Syrien till Turkiet där familjen nu bor. Från Turkiet flyttade Hassan ensam till Sverige och här var Migrationsverket dumma nog att ge honom uppehållstillstånd.

Jag tycker Hassan ska resa hem till Syrien och hämta sin familj i Turkiet på vägen, innan barnen är vuxna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Hassan har inte träffat sina barn på fem år: ”Kom hit för att trygga deras framtid”

 1. Varför gör inte SVT medlidsamma och ömmande reportage om svenskar som har det svårt? Kan det möjligen bero på order uppifrån? För det saknas sannerligen inte uppslag. Här endast ett litet axplock ur en mängd artiklar från senare år:

  Göteborgs Posten:
  ”Ovärdigt när pensionärer tvingas sova i bilar, – pensionären Sven Bergander – i en intervju berättar han att fötterna är uppsvullna på grund av sovställningen i bilen. Bergander uppger att han har 4 500 kronor att leva på i månaden från deltidspension och bidrag – han drömmer om en husvagn.”

  Blekinge Läns Tidning:
  ”På fredag ska lägenheten vara tömd. Linda Lekander har ett amputerat ben, hon sitter i rullstol och på fredag blir hon hemlös. Skulder hos Kronofogden gör att ingen vill hyra ut bostad till henne.Hon förklarar att skulderna har hon fått eftersom hon inte alltid har kunnat betala hyra och el med den sjukpension som hon har. Socialen hänvisar till vandrarhem.”

  Norran:
  ”Pappan svalt på äldreboendet i Skellefteå: Dog senare på sjukhus. En av döttrarna vittnar om pappans snabba försämring under tiden på boendet. Den äldre mannen fick inte i sig tillräckligt med mat och dryck på äldreboendet Höjden. ”Jag kände knappt igen min egen pappa”, berättar hon, senare skickade en av hans döttrar honom med ambulans till lasarettet. ”

  Samhällsnytt:
  ”Ystad slopar varm mat för äldre – storsatsade istället på migranter. Äldre personer i den skånska kommunen Ystad blir nu av med varm mat, och städning ska endast ske var tredje vecka. Detta eftersom kommunen måste spara pengar.”

  Nya Tider:
  ”Arbetat över 50 år – nu lever Leif på 4 500 kronor i månaden. Leif Lagerkvist, 77, började jobba som 16-åring, var aldrig sjuk och gick i pension först flera år efter den formella pensionsåldern, (nu) tvingas pensionären Leif att leva under existensminimum.”

  Brukarkoll.se:
  ”Vera, 6, lider av den ovanliga sjukdomen hyperinsulinism, vilken kan leda
  till svåra hjärnskador om hon inte övervakas Kommun hyrde in konsult för 565 031 kronor – för att dra in flickans assistans.”

  Expressen, debattartikel av Överläkare Stefan Krakowski:
  ”Till er som förnekar att grupp ställs mot grupp. Politik handlar alltid om prioriteringar. Om en grupp får mer pengar måste en annan få mindre. Eller inga pengar alls. Frågan är bara vilka man vill prioritera. Fattiga pensionärer – eller afghanska män utan asylskäl.”
  https://www.expressen.se/debatt/till-er-som-fornekar-att-grupp-stalls-mot-grupp/

  Bohusläningen:
  ”Samhällets prioriteringar ur en polismans ögon:
  Vid 22-tiden på torsdagen den 21 april kallades polisbil 54-4320 med undertecknad och kollega till en lägenhetsundersökning. En äldre människa hade inte avhörts och det kunde befaras ett akut hjälpbehov eller rent av ett dödsfall. Vi tog oss in i lägenheten, fann den äldre liggandes på köksgolvet, okontaktbar. Askgrå hy och en till synes helt utmärglad, undernärd kropp. Vaga livstecken konstaterades. Ambulans tillkallades omedelbart. För övrigt bar lägenheten tydliga spår av en människa som kämpade med sin vardag. Utanför berättade en gråtande anhörig att familjen/anhöriga, under en längre tid, förgäves sökt plats på kommunalt hem/vårdinrättning, helt utan gehör.

  Efter en snabb avrapportering via radion kallades vi på ett nytt larm. Personal ska vara hotade med kniv, på ett hem för ensamkommande pojkar i övre tonåren. Hemmet bebos av 26 ensamkommande med service dygnet runt. Totalt tjänstgör 17 personal för att tillhandahålla denna dygnet runt service……… ”
  https://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/samh%C3%A4llets-prioriteringar-ur-en-polismans-%C3%B6gon-1.778483

  • Vad händer med Sverige ? Landet är kollapsad .
   Konsulter mm hyrs till alla möjliga uppdrag på bekostnad kostnad med våra sjuka och äldre.
   Vad flyktingar kostar spelar ingen roll.
   Jag ser många gamla samla burkar numera i innerstaden. Det gör mig ont!
   Det grymmaste jag såg 1994 när en 96 årig man kuskades hem med en ambulans sent på kvällen från St Görans sjukhus. Han grät och sade att han ser ingenting (blind) , kan inte de hitta honom en plats i något boende med vårdplats.
   Iskallt, och detta på 90 talet.

 2. I ett land som är under uppbyggnad bör det finnas massor av arbetstillfällen, det bästa Hassan kan göra är att be om hjälp att resa hem. Jobba och ta sin familj tillbaka till fädernelandet så fort det bara går, där finns inga svenska rasister, bara människor som tydligen älskas av någon sorts utomjordiskt väsen.

 3. Som desertör blir han väl dödad
  om han åker hem!

  Här bjuder vi på vår inarbetade välfärd!

  Sätt honom på ett godståg till norrland
  så kan han plocka hjortron!

 4. Förstår inte problemet. Sparka en journalist på SVT och låt Hassan få journalistens jobb så kan han försörja sin familj.

 5. Kom hit för att trygga deras framtid ? Hur då, genom att arbeta eller gå på bidrag ?

 6. Svenska Socialbyrån som har obegränsat med pengar till icke svenskar kan väl betala hans resa och uppehälle i Turkiet, dessutom innehar han ju tydligen ett sådant där oriktigt svenskt medborgarskap !
  Slaget är förlorat, inom kort presenteras 7 klöverns landsförädiska framtida invandringsstrategi och man behöver inte vara Einstein för att inse att det är kört för Moder Svea, Musse tar inom kort över landet helt och hållet.
  Hoppas att SD för sin egen och dess väljares skull inte litar på eller söker samarbete med varken M eller KD framöver, båda dessa partier är precis lika mycket landsförrädare som de övriga 5 partierna inom 7 klövern.

 7. Har vi någon nytta en av desertör?

  Kanske bättre att han åker hem och
  tjänar sitt land och sin familj?

 8. Hassan kan åka dit på semester, eller har han portats från landet ?
  Jag tror inte på den här sagan.

 9. Hrmm? Hans familj bor alltså i Turkiet, ett land som mig veterligen det inte är krig i och dit miljontals turister reser varje år. Normalt går det direktflyg dit från dom flesta svenska flygplatser på sommaren.

  Vad är det som hindrar stackars Hassan från att besöka dom där?

  Äger han inte ens dom stackars hundralappar som det kostar att flyga dit, så får vi ju verkligen hoppas att inte försörjningskravet tas bort!

 10. Nyheter för en timme sedan. Nu får fruar komma hit till/med sina män utan försörjningskrav.

  • Så småflickor kommer hit för att giftas bort med gubbar. De sk adopterade barn, alltid flickor, väcker huvudbry i Finland .De vet att de här barn inte är adopterade utan de agerar som pigor, älskarinnor, blivande fruar till islamister.

 11. Nu verkar ju inte ”Hassans” barn o fru lida svältdöden eller bli illa behandlade där dom bor, i jmf med Svenska pensionärer, varför är det så i vårt fosterland.

 12. Snyft snyft…
  Han har ju gjort ett eget val..
  Åk hem tror jag skulle passa bättre.
  Ponnsan62
  AFS

 13. Det finns många Hassan i Sverige. Vi har nog inte råd med alla även om de blir lönsamma lite längre fram.

Kommentera