Bör en afghan godkänna afghanska asylsökande?


INVANDRING. Bör en afghan godkänna afghanska asylsökande? I Danmark diskuteras detta, i Sverige råder tystnad trots massor med invandrare som handläggare på migrationsverket. 

-Pettersson säger att man behöver inte Albert Einstein för att förstå varför det finns korruption också inom statliga myndigheter, exempelvis som vi sett på Migrationsverket, och varför ”felutbetalningarna” uppgår till ofantliga belopp. Det bästa vore att stänga gränsen, i andra hand borde inga handläggare får arbeta med asylsökande där misstanke om korruption kan uppstå.

Socialdemokraterna är specialister på att tillsätta efter partibok i stället för efter duglighet och förtjänst, det är en typ av korruption som kostar landet ofantliga summor och tillit.

Vi har också fått en annan typ av korruption som vi tidigare sluppit, handläggare på Migrationsverket gynnar den egna klanen eller religionen och kanske får en liten ”present” för uppehållstillståndet. Muslimer gynnar muslimer och motarbetar kristna osv.

I kommuner som Södertälje har det varit problem med tillstånden för alkoholservering där vissa handläggare gynnade släkten och klanen.

Korruption har alltid funnits men med invandringen kommer en ny typ i oanad mängd.

De hånskrattar åt oss: Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Bör en afghan godkänna afghanska asylsökande?

 • gamgubben

  När allt är anpassat efter mestadels ärliga svenskar och då individer med rymligare samvete eller dålig språkförståelse ger fel information öppnas dörrarna på vid gavel och pengar forsar ut. Naturligtvis måste det till mer kontroller men myndigheterna tvekar de tror att kostnaden då stiger, tvärtom fler beslut blir rätt och fuskarna kan också upptäckas och straffas.
  Dessutom borde staten minska på bidragsfloran, skatten sänkas och låta arbetande folket få mer över för att få känna att det lönar sig att arbeta.

  Gilla

 • Klas.

  Afghanen som bestämmer brukar självklart ta en ”väl avvägd” avgift.
  Svenska staten litar givetvis på alla hederliga invällare.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  ”JÄV” finns kvar i svensk lagstiftning. Använd detta!

  All dömande personer (inkl nämndemän) skall avkrävas en skriftlig förbindelse om att endast döma enligt lagar stiftade av svenska Riksdagen! Alltså INTE Sharia, INTE enligt vad kommunistiska aktivister ur HILDA, RUBEN eller IDA predikar. I förbindelsen skall påminnas om straffet för att bryta avtalet.

  Gilla

 • HB

  Låt araber utreda afrikaner.
  Afrikaner utreda afghaner
  Kristna utreda muslimer..
  Osv osv…

  Gillad av 1 person

 • compulsoryunion

  Vänsterpartiets dömande nämndemän i Svea HOVRÄTT, med koran studiecirkel, troligen islamister troligen från Pakistan, samma familj, borde granskas. Skiljaktiga domslut t.ex av Khan, kan vara Sharia. B6139-16, (Jabin B16653-15)

  Gilla

 • ruben

  Ja om myndigheten har vattentäta rutiner vid anställningar och i sina system. Men tror inte det och råkade även se den här:
  https://www.expressen.se/debatt/bidragsfuskare-stjal-miljarder-kommunerna-saknar-verktyg/
  Jag tror det är värre än så. Det bör i vilket fall åtgärdas kraftfullt och genast.

  Gilla

 • Weronica Selby

  nej nej nej nej nej nej nej sjalvklart inte

  Gilla

 • Peter Andersson

  Det är ju inte bara på migrationsverket detta förekommer , på I stort sett varenda statlig myndighet sitter det nu utlänngar som favoriserar sina egna. . Det hela försigår så öppet och uppenbart att det är skandal att inget görs.

  Gilla

 • Nisse

  Som att ha dömda kriminella som nämndemän.
  De identifierar sig med den grupp, som de ska bedöma objektivt.
  Klart det finns en intressekonflikt.

  Gilla

  • Kalle

   Självklart, NEJ!

   Gilla

   • Nisse

    Se bara hur invandrare som röstar M behandlas. Fråga Hanif Bali.
    De förväntas alltid stödja sina landsmän, även de som inte förtjänar detta. Lojaliteten emot Sverige, blir då lägre.

    Gilla

 • age

  ang. ”missans” inlägg:

  Ett, sedan länge känt faktum är väl att Södertälje
  har styrts av f.d. Jugoslavien/ Balticum ”-flyktingar”?

  Före ”Balkan-invasionen” var Södertälje en idyll ……….!

  Gillad av 1 person

 • missan

  Sverige är ett mycket konstigt land? En sjukt land skulle man kunna säga!
  Det som är förbjudet borde vara tillåtet och tvärt om!
  Exemplen är otaliga, men låt mig i alla fall nämna några.

  Att våldta kvinnor och barn borde naturligtvis vara straffbart, men inte i Sverige!
  Här tillerkänns förövarna (om dom är utlänningar förstås) dessutom feta skadestånd efter polisförhöret!

  En svensk som säger sanningen på internet eller via övrig media åtalas, är han dessutom pensionär så blir straffet extra kännbart. Muslimer, negrer och politiker ljuger hela tiden, men inget händer.

  Utlänningar som misshandlar eller mördar svenskar går fri, i omvänd ordning så blir det mycket kännbara straff för svensken.

  Våra bostäder tas ifrån oss och ges till utlänningar och vi kan inte ens protestera, de som ändå försöker blir straffade.

  Vi pådyvlas homofiler och annan ohyra med märkliga bokstavskombinationer som man inte ens hört talas om.
  Säger vi inte hurra till skiten så åtalas vi, eller straffas på andra sätt.

  T.o.m. poliser, präster, lärare, befäl och andra befattningshavare tillåts vara homofiler. Vi har år tvåtusentjugo och ändå finns det fortfarande människor som inte begriper att detta är onormalt!

  Svenska pensionärer tvingas leva i fattigdom och armod medan deras pengar frikostigt delas ut till äventyrare, brottslingar och terrorister från främst muslimska länder.

  Inför den annalkande pandemin så basunerade regimen ut att: ”Våra gamla och pensionärer skall ges extra skydd för att inte smittas”
  Hur blev det?
  Ålderdomshem efter ålderdomshem drabbades extra hårt och på många boenden dog mer än 50% av de boende.

  Svenska flickor och kvinnor svär som borstbindare, är tatuerade som kåkfarare och lägger in mullbänkar som lastbilschaufförer!
  Fult, vidrigt och äckligt är bara förnamnet!

  Om en snickare glömmer en inkomst på 1000:- i deklarationen så tar det hus i helsike. Men när regimen stal den ena ATP fonden efter den andra -miljarder kronor- då händer inte ett dyft!

  Jag föraktar detta land i dess nuvarande skick, dess konstitution, makthavare, politiker, importerade slaktare, media, homofiler och annat förbannade slödder!
  Dom har totalförstört mitt fosterland!
  Sverige är förlorat.

  Gillad av 1 person

  • bengarne

   Och nu vill Nyamko Sabuni L att äldre i utanförskapsområdena skall ha förtur till äldreboenden. Svensk och gammal kastas på sophögen i princip, de som blev kvar efter corona experimentet.

   Gilla

 • centurion

  Svaret på frågan blir naturligtvis NEJ ! Eftersom det knappt kommer hit några asylsökande eller flyktingar, utan mest bidragstörstande islamistiska skojare. Det skulle ju räcka med att dom diskuterade sitt ärende med närmsta bankomat.

  Gilla

 • hllviken

  Och i Sverige har man besynnerliga prioriteringar:

  Gilla

 • ponnsan62

  Mig kan dra åt helvetet.
  Ponnsan
  AfS

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: