Vi kallas klimatförnekare…


Nedanstående är en insändare av Göran Wickkström i Nerikes Allehhanda. 

Många kallar alla oss för klimatförnekare som inte tror på att vi bara har 10 år på oss att rädda vår civilisation från dess undergång eller att stora delar av jorden kommer att översvämmas och bli obeboelig. Ingen kan förneka klimatet och inte heller naturliga klimatförändringar. Därför kan man inte vara klimatförnekare.

Jorden beräknas ha existerat i cirka 4,5 miljarder år och människan i ungefär 200 000 år. Jorden har upplevt oerhört större påfrestningar än de normala klimatförändringar vi har i dag och kommer inte gå under eller översvämmas. Allt enligt fristående och seriösa klimatforskare.

Klimatet påverkas i första hand av solens aktiviteter, jordens omloppsbana, havsströmmar och molnbildning. Men också av växthuseffekten. Vattenånga utgör 95 procent av alla växthusgaser, koldioxiden cirka 4 procent. Nästan all koldioxid är naturlig från hav och växtlighet på land.

Tre särskilt kalla perioder kan urskiljas under senaste årtusendet: mitten av 1300-talet, cirka 1570–1710 och cirka 1790–1880. Sedan slutet på 1800-talet har vi haft tre globala värmningar med samma hastighet i förloppen. Den nuvarande hastigheten är inte unik och är naturlig efter den så kallade lilla istiden. Sammantaget har temperaturen stigit med drygt en grad sedan 1880-talet.

Läs Göran Wickströms hela insändare…

-Pettersson säger att det är en ovanligt bra, väl underbyggd artikel. Inget säger att klimatet just nuu är optimalt och lite varmare är snarast en klimatförbättring, kanske kan den underbara Värmetiden komma tillbaka?

Dagens politiker och opinionsbildare ger barn och vuxna ångest helt i onödan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Vi kallas klimatförnekare…

 • Kungen

  Att jorden ska gå under har man hotat med i flera hundra år men inget händer. Fan vad jobbigt det måste vara…….😄😄😄

  Gilla

 • Vi kallas klimatförnekare… — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Vi kallas klimatförnekare… — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • OB

  Jag förnekar inte klimatets naturliga förändringar, tvärt om. Men hur menar ni att Greta skulle bli så känd för sina gedigna kunskaper, hon vinner pris efter pris och har nominerats för Nobelpris. Amerikanska nyhetskanaler har med henne i debatterna.

  Hur är detta möjligt om hon har fel? Berätta det för mig!

  Snälla!

  Gilla

  • SVENSK

   ”Den som söker skola finna”. Info finns på nätet om hur globalisterna skulle vinna förtroende hos ungdomar världen över och sökte efter en sådan. Så helt plötsligt fann man Greta, man förde då på tal; om hon inte skulle kunna starta en skolstrejk…. kanske?

   Gillad av 1 person

  • Argus

   Den amerikanska vänstern har förstånd som en tonåring. Därför trivs de så bra i hennes sällskap. Det finns en anledning till att du måste ha fyllt 35 år innan du kan bli amerikansk senator eller president.

   Gilla

  • Erling

   Betvivlar hennes ”gedigna kunskap”. Ser det snarare som ett uttryck för att hela världen är galen.
   Hennes mor lär påstå att hon kan ”se koldioxid”. Är inte det exempel på galenskapen?

   Hur skulle en 16-åring ha tillägnat sig större kunskap än t ex Lennart Bengtsson, en man med gedigna kunskaper efter ett helt yrkesliv i ämnet?

   Gilla

  • G Nordström

   Vilka kunskaper anser du att hon har OB?
   Lyssna på henne så börjar hon ofta talen med att jag vet inte så mycket om klimatet men jag lyssnar på experterna.
   Är det den kunskapen du syftar på?
   Hon lyssnar inte på experter. Hon får tal skrivna med desinformation från journalister som förvränger IPCC mätningar.
   Prisen delas ut av samma personer som kommenderar sina tidningar att förvränga IPCC mätresultat.
   Allt för att skrämma upp mindre vetande om ett scenario som aldrig kommer.
   Greta är den 4 tonåringen som man försökt få fram, de 3 andra blev inget, hade ingen diagnos så de fick mindre sympatier och försvann ganska fort.

   Gilla

 • SVENSK

  Detta är typiskt! De onda krafterna kallar andra för det de är själva! ”Klimatförnekare”, vad säger det egentligen?, jo, den som förnekar klimatets naturliga variationer, dvs att det finns ett klimat som alltid har varierat utan mänsklig påverkan, dessutom mer än vad någon nu levande har upplevt!. Det är alltså saint Greta och hennes anhang och gelikar som är de verkliga ‘Klimatförnekarna’!!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: