Socialdemokraterna, Hitler och atombomben

HISTORIA. En serie lyckliga omständigheter gjorde att Nazityskland inte blev först med att utveckla kärnvapen, men det är inte Sveriges förtjänst, tvärtom. När andra världskriget bröt ut visste alla aktörer att för att bygga en atombomb behövdes stora mängder uran, tungt vatten och ren grafit.

I Tyskland hade man betraktat kärnfysik som undermålig judisk fysik, men nu började man ångra bokbålen 1933. De flesta kärnfysiker hade under nazismens framväxt flytt till England eller USA.

Nazisterna gjorde i sin ideologiska nit en rad misstag. Eftersom man inte litade på civila forskare satte man även upp en militär forskningsavdelning. Därigenom splittrades de tyska resurserna. Trots att tyskarna 1940 lyckades konfiskera ett stort lager uranmalm i Belgien hade man inte tillräckligt mycket material för två projekt.

Ren grafit är i princip kol och finns överallt. Tungt vatten fick man från Norge. Det var en biprodukt vid konstgödseltillverkningen i Hydros fabrik i Rjukan. De allierade var emellertid fullkomligt på det klara med det tunga vattnets betydelse, och i februari 1943 sprängdes fabriken av ett norskt-brittiskt sabotageteam, en spektakulär aktion som filmatiserats under titeln ”Hjältarna från Telemarken” och med Kirk Douglas i huvudrollen.

Vid fosfatsfabriken i Ljungaverk tillverkades under krigsåren tungt vatten som exporterades till både Tyskland och USA. Dessa ska ha använt tungvattnet i sina försök att framställa atombomber.

Alltså de som kallar Sverigedemokraterna nazister och kallar sig själva ett anständigt parti hjälpte Hitler i hans försök att framställa en atombomb. Skäms du för dina rötter Stefan Löfven?

– Pettersson såg ”Hjältarna från Telemarken” någon gång i slutet på 1960-talet och tyckte då att den var oerhört spännande…Hela filmen finns på Youtube…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Socialdemokraterna, Hitler och atombomben

  1. Hitler och nationalsocialismen var fruktansvärt för
    alla som drabbades, särskilt judarna, men var en
    förhållandevis kortvarig katastrof!

    Allah, koranen och islam är väl en pågående katastrof?
    Vi skadas väl hela tiden av sektens framfart?
    Hjärntvättade individer följer budskapen i koranen
    och gör stor skada i fredliga samhällen!

    Sektens ”lagbok” säger att vi är deras fiender!
    Sektens ”lagbok” säger att ”infidels” (vi kristna)
    ska misshandlas och dödas!

    Vill vi ha sekten i Vårt fosterland?
    Kan vi ha sekten i Vårt fosterland?
    Vilken nytta för Vårt Fosterland gör sekten?

  2. Socialister, Nazister, Kommunister har samma idéer och hjälper gärna varandra.
    När USA bombade Japan var de redan slagna av ryssarna och på väg att kapitulera.
    Blev förvånad när jag fick höra att USA miljonärer hjälpte kommunisterna till makten vid revolutionen i Ryssland.
    Historien upprepar sig, nu stöttar de åter olika vänster ideologier.

  3. Alltså: ”S” LANDSFÖRRÄDARE redan då!

    När ska svenska vänsterfolket börja
    förstå vad socialdemokraterna står
    för?

    – men det är väl för långa meningar
    och för svåra ord för dem?

  4. Socialismen och Nationalsocialismen har något gemensamt: de förändrar etniciteten på befolkningen, och mord är acceptabel väg mot målet . Exempel: Akilov, Akbagabir massmord på vita med rakt hår, men inget rubbar Utlänningslagen, socialismens Koranen.

  5. Polly postade just intressant info om före och efter 2VK – vi är alla lurade! Världshärskarna gör som de vill och vi vanliga betalar priset!

    • Du är en intelligent man och vet nog vad som hänt om Hitler blivit först. Då hade det inte räckt med Hiroshima och Nagasaki…

    • Fundera över konsekvenserna för världen och för din familj om Hitler och Japan vunnit kriget.

      • Generellt skulle jag hålla med dig men den senaste tidens utveckling oroar. Kulturmarxisterna har jobbat idogt med att indoktrinera barn sedan minst 1968 och nu börjar det ge resultat. Till och med i USA finns det yngre personer som tycker att socialism/kommunism låter som en bra idé.

        Politbyrån i Bryssel, f’låt EU-kommissionen jobbar för beskattningsrätt och ökad invandring. Churchill och Atatürk verkar vara passé. Sedan har vi skiten med AFA, BLM och liknande som vill krossa den västerländska kulturen. Om de får som de vill vet jag uppriktigt sagt inte om det hade varit värre med Hitler för under en totalitär regim hade inte kulturmarxisterna ens existerat. Samtidigt var det han som drev dem till USA där de frodades.

        Demokrati är det sämsta systemet med undantag av de vi redan prövat och förkastat.

      • Argus, det är intressant att läsa vad du skriver. Nu är jag så gammal så att jag som barn upplevde Hitlertyskland. Den statsledningen och krigspolitiken vill jag inte ha!!!

        Och Argus – förträng inte utrotningslägren.

      • @turrim: Mellan 11 och 17 miljoner människor bedöms ha dött i Nazitysklands läger. Av dem var 4,5 till 6 miljoner av judisk tro eller härkomst. Det är minst sagt förskräckligt men glöm inte att nationalsocialism har varit en död ideologi i trekvarts sekel.

        Kommunismen och socialismen med bortemot en åttondels MILJARD döda är i allra högst grad levande. Islamismen med en kvarts MILJARD är ännu mer offensiva. Hur många förlorade liv globalisterna är ansvariga för har ännu ingen räknat. Frågan är om man ska gräva ner sig i något man ändå inte kan göra något åt eller om man ska se till att historiska misstag inte upprepas.

        Global uppvärmning, ozonhålet, koldioxid, Hitler, COVID-19 och en hel del annat används som avledning av uppmärksamheten från viktiga problem medan de som inte vill oss väl förutsätter med sitt lömska värv.

        Sann liberalism, konservatism och nationalism är lösningen mot alla totalitära ideologier.

Kommentera