Kallaste julinatten sedan 1962 i Helsingborg

VÄDER. Den svenska sommaren tycks verkligen ha tagit paus. Under natten mot fredagen sjönk temperaturen ner till endast 6,6 grader i Helsingborg och i norr har det varit under minus 3.

Det är den lägsta julitemperaturen i staden sedan 1962 enligt SMHI:s meteorolog Fredrik Cronwall.

Värmen ser inte heller ut att återkomma. Enligt prognoserna väntas helgen i södra Sverige bli ostadig med temperaturer mellan 15 och 19 grader.

Enligt SVT:s meteorolog Deana Bajic har temperaturerna varit mellan fyra och fem grader lägre än normalt.

– Pettersson säger att kyla är väder och värme är klimatförändringar i varje fall enligt ”experterna”. I Södermanlands skogar är det +12, blåser och spöregnar klockan 22 på fredagskvällen.

För övrigt är det klarlagt att jorden blivit lite varmare sedan slutet på lilla istiden som var en ovanligt kall period i jordens historia och det är skönt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 thoughts on “Kallaste julinatten sedan 1962 i Helsingborg

  1. Bilden med Greta och hennes plakat ”Klimatet måste krossas” gav mig ett gott skratt. Hon klargör därmed helt klart, att hon är långt från vuxen.

  2. ”Klimatalarmismen” har blivit ett politiskt ful spel. Med stora pengar och maktbegär inblandat i. För att styra människor, till att tänka och tycka lika.

    Då får fakta och vetenskapen stå undan och ”spela andra fiolen”.

    Fast vi närmar oss en dag när det fulspelet är över. När den verkliga vetenskapen och de riktiga experterna tar över. Med klokhet och förnuft stämmer de upp och tar ton, från alla dessa ”klimatalarmister”.

    Vår viktiga natur och miljöpolitik, har ingen hjälp av ”enfaldens skara”.

    Som utövar sitt budskap på ett egoistiskt och odemokratiskt sätt. Dessutom utan större vetenskaplig kunskap. I det ”alarmistiska budskap”, man förmedlar ut.

  3. En grad varmare varje år, skriker FN.

    För tusan FN, gå tillbaka till basics. Gå tillbaka till syftet varför ni någonsin skapades.

    Sluta era korrupta lakejer i Armani och Louis Vuitton kreationer och hyckla miljöfrågor. Något så oantastligt fint och omöjligt att mäta.

    Skapa fred på jorden.

    Sedan kan vi ta itu med miljön.

    • @Lellego (go signum)
      Instämmer:
      Skapa fred på jorden.
      Sedan vill jag ändra. Ta itu, rädda miljön samtidigt.
      – FN måste rädda freden annars ska de inte ha jobben.
      – FN’s klimatpanel, alla dess jobb, måste rädda miljön annars kommer de varken ha jobb eller människan en planet för kommande generationer.
      De måste kunna omprioritera. De är ju så välutbildade och kloka. Kan de inte måste de bytas ut

Kommentera