Arméchef: Vi måste vara beredda på att slåss

FÖRSVAR. Nedanstående är en repris från 6 februari 2016 men jag tycker den blir mer aktuell för varje dag. Odin Johannessen har tjänstgjort i det norska försvaret sedan 1981, mellan 2015 och 2019 som arméchef. Numera arbetar han i näringslivet. 

Arméchef Odin Johannessen. Bild från norska försvaret

EU-medborgarna kan ”inte längre räkna med att leva i fred och säkerhet utan att försvara sig”. Den norska arméchefen Odin Johannessen varnar för att EU-länderna måste vara beredda att kämpa för att bevara de värden som förenar kontinenten.

Jag tror att vi måste vara beredda att kämpa, både med ord, handlingar – och vid behov vapen – för att bevara landet och de värderingar vi har gemensamt, sade Johannessen i ett tal vid Oslo i måndags.

Johannessen tog över som arméchef i oktober förra året och var tidigare chef för operativa avdelningen vid Huvudstaben i Oslo.

– Ukrainakrisen och terrorn i Paris visar att EU inte längre kan räkna med att leva i fred och säkerhet, utan att behöva försvara sina intressen och värderingar, säger Johannessen, som tillbringade en stor del av sitt tal att betona vikten av välutbildade och lämpligt utrustade soldater.

– Du kan inte vinna krig utan människor på marken, sade arméchefen. I sitt tal uttryckte han oro över att de finansiella anslagen  inte är i stil med godkända planer.

– Jag kan säga nu att det är omöjligt för mig att nå målen i den nuvarande långsiktiga planen För oss på insidan av det militära systemet har det varit tydligt i flera år redan, säger Johannessen.

DN.no

-Pettersson håller med. Tyvärr har sju partier i Sveriges riksdag slaktat vårt försvar och betalar för att ta hit invasionstrupperna. Det åttonde partiet som är det enda som vill ge försvaret tillräckliga resurser vill ingen prata med…

I Sverige har vi en Överbefälhavare som mest pratar värdgrund, mångfald och går i pride-parader…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Arméchef: Vi måste vara beredda på att slåss

  1. Ja, fy f*n så jag skäms när jag ser ÖB(eller vad han i verkligheten är)!

    Hela hans framträdande, var gång han syns i bild, hörs på radio, ger en sådan där riktigt fadd smak i munnen. Beblanda sig med perversa individer, en militär. Va?!

    Hela den här undergivenheten och lika-för-alla-nonsens-dravlet ger en bild av att vika ner sig, låta individer tro att de ska vara annorlunda än andra, märka ut sig.
    Nej, ett redigt kok stryk och därefter ”Rätta in dig i ledet, för i helv_te!”
    Gäller även Svea Rikes Överbefälhavare.

  2. Riktiga soldater och generalmajorer sparkas, När de visar tendenser till att vilja försvara Sverige. Anders Brännström är en av de riktiga som tvingades ut. Han är en man med ryggrad.

  3. På marken ser det redan ut som i Afrika, i Avesta, Borlänge till Östersund.

  4. Försvarsmakten i Sverige ville anställa ” en beriden prickskytt” och en som spelar valthorn.???
    Det är kanske sveriges strategi att stävja hotet från ryssarna.

    De ska skratta ihjäl sig när svenska försvaret dyker upp.

  5. En militär som skyddar sin befolkning är väl vad våra styrande just är rädda för.

    Nu tror jag att EU bidrog till vad som brast i Ukraina.

    Jag fick för flera år sedan dokument som skulle publiceras till försvaret.
    Ett kapitel var skrivet av Gudrun Shyman med genusvetenskap, men chefen under uppdragsgivaren strök hela kapitlet i stark affekt som jag upptäckte.

  6. Nja i Svenska försvaret gäller helt andra premisser ,när den lede fi kommer så tar vi fram vårt hemliga vapen Prideflaggan då kommer det inte att bli tal om att kriga utan om att kramas . Tänk vad billigt det blir och vem i hundan tror att det finns något land som över huvud taget är intresserade av att slösa kraft och ork för att överta dårhuset Sverige ,det har Löfven räknat ut för länge sedan .

    • Förutom Prideflaggan och kramar så blir även knäböjningar och ursäkter om lede Fi kommer!
      Landsförrädarna och majoriteten av det trygga svenska folket har lyckats, Sverige är förlorat.

  7. Den svenska Arméchefen Anders Brännström blev avskedad för att han talade klartext. På samma sätt som den norska nu gör.

    Han blev avskedad av en ÖB som gillar Pride-marscher i uniform.

    • ÖB är en riktig fjant, det måste vara rena drömmen för lede Fi att möta hans kärringarmé med Prideflaggan i gevärspipan !
      Dagens Sverige är en maximal ynkedom…..

Kommentera