Polisen och rasismen

BLM och deras svans av supporters anklagar alla vita för att vara rasister och alla poliser för att vara svin. En vit polis, såväl kvinnlig som manlig, är därmed efter deras beskrivning ett rasistiskt svin.

Nu tror varken jag eller någon människa med sunt förnuft att detta är sant, men i svallvågorna efter den småkriminelle George Floyds död är tydligen allt tillåtet i hetsen mot vita och poliser. Fast hur är det egentligen?

De fyra poliser som står anklagade efter George Floyds död i Minneapolis heter Derek Chauvin, J. Alexander Kueng, Thomas Lane och Tou Thao och de ser ut så här.

Av namn och utseende att döma är två av de inblandade icke-vita och det dödar alla teorier om att bara vita kan vara rasister. Tou Thao är dessutom den som efter Derek Chauvin (den polis som satte knät i nacken på Floyd) anklagas för det grövsta brottet och sitter f.n. fängslad mot en borgen på 750 000 dollar.

CBS

Tou Thao har sitt ursprung i hmong-folket som lever i Kina, Thailand, Vietnam, Laos och Burma. Hmong-folket som är en minoritetsgrupp stred på USA:s sida i Vietnamkriget och efter att USA drog sig ur landet 1973 kom hmong-folket att förföljas av kommunistregimen. Detta ledde till att många flydde till USA och bland dessa återfanns förfäder till Tou Thao. hans inblandning i mordet på George Floyd har ökat på redan tidigare konflikter mellan svarta och asiater i landet.

Asam news

När det gäller J. Alexander Kueng är han delvis svart. Med en vit mor och en svart far från Nigeria som övergav familjen tidigt, är hans etnicitet definierad som afroamerikan.

New York Times

Kanske jag har missat detta, men har någon svensk media nämnt att två icke-vita var inblandade i George Floyds bortgång? Har någon nämnt att en av de anklagade själv är afroamerikan? Kommer vi nu att få se anklagelser om rasism hagla mot asiater och personer med delvis afrikansk bakgrund? Tror någon på allvar att inga svarta poliser varit inblandade i dödsfall där offren varit både vita, svarta, gula och bruna? Tror någon på allvar att de fyra åtalade poliserna vaknade på morgonen och bestämde sig för att döda en svart småligist under dagen?

17 thoughts on “Polisen och rasismen

  1. BLM:s tal om strukturell rasism mot svarta, är så fruktansvärt föraktfullt mot polis som försöker hjälpa och skydda vanligt folk mot kriminella.
    Polusen tvingas ta tag i allt vi vanliga inte vill hantera och blir uthängda för detta.
    Fel begås överallt i samhället, utan att det sker strukturellt.
    Om en svart blir felbehandlad på sjukhus och avlider till följd av detta, innebär inte att all sjukvårdspersonal vill döda alla svarta.
    Just då sjukt resonerar BLM.
    Tänk att stora företag nu tvingas ställa upp på detta , för att inte bli uthängda som ett företag som stödjer rasism. Komplett vansinne!!!

  2. Nu pratar FHM om en överdödlighet på 220% bland invandrare och ser detta som ett problem som bör utredas.
    Är det så, så är det så.
    Samtidigt verkar vi ha en överdödlighet bland äldre svennar.
    Är det så, så det så.

    Men avser man utreda de döda svennarna? Eller är dessa ointressanta?

  3. Det är skitsimpelt .”Back lives matters” inte i någon högre utsträckning än ”Other lives”.

      • Jag respekterar er med tummarna ned bara om det är ni som ska betala för alla skador samt de anhöriga till de 12 personer som dött under BLM -kravallerna!?

  4. Det finns många unga kloka kvinnor i USA. Här har vi Candace Owens som kan se helheten i själva kärnfrågan. Till skillnad mot en del andra.

  5. ”– I många fall är svarta människor mer rasistiska än vita människor, säger Bernie Ecclestone som var vd för F1 fram till 2017.”
    Jag tror han har helt rätt i detta uttalande.

  6. Dessa demonstranter har inget förnuft det är därför de håller på som de gör. För att ha förnuft måste det finnas en viss mängd intelligens.

  7. Jag undrar hur det egentligen gick till?
    På Malmö central så tog två väktare hand om två marockansk pojkar som vistades illegalt i Sverige. Det råkade också filmas och bli som det heter viralt med en pkpress som förfasade sig av behandlingen av de stackars gossarna med krav på bestraffning av väktarna.
    Anledningen att väktarna tog hand om gossarna var att de hade tjuvåkt på tåg och i samband med det bitit och spottat på väktarna så de var tvungna att lägga ner gossarna på golvet och hålla fast dem.
    Det visade sig senare att gossarna var på rymmen från ett hem, det var inte första gången heller.
    Väktarna hade handlat helt korrekt visade det sig också senare.

Kommentera