Sverige blir farligare och fattigare av asyl- och anhöriginvandring


BROTTSLIGHET & INVANDRING.  Svearike, bebott och styrt av ett folk som benämns svear, troligen första gången omnämnd i skrift av den romerske historikern Tacitus år 98 e.Kr. men det egentliga Sverige bildades vid befrielsekriget 1521 och när Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs 6 juni 1523, Sveriges Nationaldag. Under hela denna tid har invandring förekommit. Olika grupper av människor har invandrat till landet sedan Vasas tid och troligen tidigare.

Steget Efter, konsekvens av asyl- och anhöriginvandringen

Fram till andra världskriget rörde det sig om några tusen per år men efter kriget ökade invandringen kraftigt för att kulminera på 1960 och 1970-talet och för att under 1980-talet för första gången ändra karaktär från arbetsinvandring till asyl/bidragsinvandring och anhöriginvandring.

Idag, när vi har en massinvandring av aldrig tidigare skådad storlek är det lockande för många att göra historiska jämförelser. Vissa hävdar att Sverige inte varit främmande för invandring och att landet aldrig varit etniskt homogent. Ärkebiskopen Antje Jackelén uttryckte exempelvis i Almedalen att ”det i Sverige finns en falsk uppfattning att landet tidigare varit homogent, invandringen har funnits hela tiden”.

Att konstatera att Sverige alltid varit ett invandringsland är naturligtvis rätt men det säger ingenting om omfattningen av migrationen eller om vilka det är som kom till Sverige då och vika som kommer nu. Läs gärna om Sveriges invandring under 500 år.

Just nu förhandlar riksdagspartierna i Migrationskommitén för att försöka nå en bred uppgörelse om en framtida, hållbar migrationspolitik.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill fortsätta som förut eller öka invandringen trots att de vet att den inte fungerar, Sverigedemokraterna vill ha noll invandring eller helst återvandring. De andra ligger mellan dessa.

-Pettersson undrar om de i Migrationskommittén diskuterar det faktum att Sverige blir fattigare och farligare med dagens omfattande invandring från Mellanöstern och Nordafrika eller vad den eventuellt tillför mer än spänning.

Ännu ett exempel är att igår dömdes en man från Mellanöstern för ett vansinnesdåd. Bilen pepprades med 30 kulor och offret träffades nio gånger i överkroppen – och överlevde. Nu döms en man från Mellanöstern till 12,5 år fängelse för fjolårets uppmärksammade mordförsök i Gottsunda centrum. – Det var en avrättning och bara en slump att målsägande överlevde, säger åklagare Pontus Melander.

I mitten av juni förra året kom flera larm till polisen om att det sköts på parkeringen i Gottsunda centrum, Uppsala. Ett stort antal skott, både från automatvapen och pistol, hade avlossats från en bil mot en man som satt i en annan bil.

På övervakningsbilder kunde man se att det rörde sig om två maskerade gärningsmän. Först i april i år greps en misstänkt, en man i 25-årsåldern, som nu döms till 12,5 års fängelse för mordförsök och grovt vapenbrott. Han har hela tiden nekat till brott.

Jag yrkade på livstids fängelse så det lutar åt att jag kommer att överklaga domen, säger Pontus Melander. Den andra personen är fortfarande oidentifierad. Mannen som sköts har inte velat vara behjälplig under utredningen.

– Pettersson säger att titta på filmen, det är inte Bagdad inte Kabul utan Gottsunda, Uppsala, Sverige. Undrar om Migrationskommittén gör en konsekvensanalys av fortsatt massimport av dysfunktionella människor från Mellanöstern?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


11 responses to “Sverige blir farligare och fattigare av asyl- och anhöriginvandring

 • rustibus46

  Tyvärr, vansinnet kommer att fortsätta.
  Partierna diskuterar just nu om ”åtstramningar” .De duttar lite, kommer
  fram t detaljförändringar . Voila! Nu
  svenska folket har vi löst problemet.
  Och svenska folket tror dem!
  Arma land

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige är helt förlorat enligt min uppfattning !

  Gillad av 1 person

 • eugenecork

  ganska så uttjatad NYHET detta, likaså svaren
  på samma NYHETEN…sällan nga protester

  Gilla

 • Maurice

  Sverige är fult!

  FATTA!!!!!

  Stäng gränsen. Dags för återvandring.
  Sänk bidragen! Slopa U-landshjälpen! Lägg ner Sida! Inför dödsstraff på drogförsäljning!

  Tänk vad bra vi Svenskar kunde ha det i vårat land.

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Det är inte asylinvandringen. Det är ”anhöriginvandringen”. När väl en har fått fäste så kommer många gånger fler. Utlänningslagen har krav på självförsörjning och försörjningskrav av anhöriga men politiker och tjänstemän tycks ha ”glömt” bort dessa.

  Jag är klart för familjeåterföreningar. Om en medlem av familjen finns vis A och fler familjemedlemmar finns vid B, är B den naturliga platsen för familjeåterförening.

  Det är inte ”lika kul” vid B som vid A. Men det är självförvållat och jag vill inte att A blir som B.

  Gilla

 • Pålsjö

  Poddradio: Mohamed Omar om Gottsunda, ”Jag bodde i en no-go zon”. Ronie Berggren samtalar med den tidigare muslimen Mohamed Eddie Omar, som förklarar att Gottsunda utanför Uppsala är ett tydligt utanförskapsområde – en no go-zon, (- börjar vid 1:30 efter inledningen, hela = 43 min.):

  Gilla

 • age

  Flyktingar?
  Desertörer?
  Varför är släkten kvar?

  Gilla

 • age

  Är någon överraskad?
  Naturlag?

  Gilla

 • Gringo

  Vad hade de tänkt sig!!. De säger väl sig själv att de går åt helvete. Glöm aldrig att spiralen går fortare neråt än uppåt.

  Gilla

 • centurion

  Prio. 1 för en flykting borde väl ändå vara att få återvända Hem. D.v.s, om han vore en Riktig flykting…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: