Hustru till man med flera fruar får bostadsbidrag – som ensamstående

DÅRHUSET. Kvinnan är gift med en man, men han bor på en annan adress, med en annan hustru. Nu slår Högsta Förvaltningsrätten fast att hon ska beviljas bostadsbidrag – som ensamstående – men att makens inkomst ska räknas in vid beräkningen av bidragets storlek, skriver Dagens Juridik

Steget Efter

Högsta förvaltningsdomstolen har nu tagit ställning till hur reglerna om bostadsbidrag ska tillämpas för makar i ett polygamt äktenskap, i aktuellt fall där en man har flera fruar, men inte bor med samtliga.

I Högsta Förvaltningsdomstolens dom står att personer som är gifta med varandra anses bo tillsammans och ska alltså gemensamt ansöka om bostadsbidrag. Bidraget beräknas i ett sådant förhållande med utifrån båda parternas inkomster, medan bidraget för den som är ensamstående beräknas utifrån den sökandens egna inkomster.

I det aktuella målet var kvinnan som ansökte om bostadsbidrag som ensamstående, då hon inte folkbokförd på samma adress som den man hon var gift med. Han var i stället folkbokförd tillsammans med sin andra hustru på en annan adress och fick bostadsbidrag för den bostaden.

Försäkringskassan beviljade henne bidraget, men beslutet överklagades och Förvaltningsrätten nekade henne bidrag som ensamstående och konstaterade att makarna är att ”betrakta som två personer som lever i ett äktenskap och ska därmed anses bo tillsammans”. Kammarrätten gick sedan på Förvaltningsrättens linje.

Högsta förvaltningsdomstolen Bostadsbidrag vid månggifte

-Pettersson säger att det är ett tragiskt skämt, grabbarna från Mellanöstern finansierar sin harem med svenska skattebetalares pengar och kallar oss samtidigt rasister…

”De hånskrattar åt oss. Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”. Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Hustru till man med flera fruar får bostadsbidrag – som ensamstående

 1. Men fattar ni inte?
  Kontraktet, som våra LANDSFÖRRÄDARE skrev med
  muslimska brödraskapet 1999 gäller ännu!
  Enligt kontraktet ska muslimerna ta över Sverige.
  ”Socialdemokraterna ska bidra till att muslimerna
  får positioner i alla viktiga styrelser i Sverige, inklusive
  Sveriges Regering”! (återgivet men ej citat från kontraktet)

  D.v.s. just muslimerna – och inga andra sammanslutningar
  eller religioner (inte ens vår riksreligion ) ska få styrelsekraft
  i Sverige!
  D.v.s. islam är lovat att få makt i Vårt Fosterland!
  => försök förstå vad det betyder!
  => försök förstå att tiden är ute för Vårt Fosterland!
  => försök förstå att allt du arbetat för är snart inte ditt!

 2. Maken inkomst räknas in???? Tycker att bidrag ska benämnas som bidrag och inget annat,inkomst har man ifall man jobbar

 3. Försök, som vanlig svensk att få (tillfällig)
  hjälp på Sossbyrån. Nobben eller en rad
  krav på att bevisa din fattigdom. Du hinner
  bli vräkt innan ev. hjälp kommer.
  Helt andra regler gäller invandrare. Där
  står Socialen bokstavligen i kö f att hjälpa
  och tala om alla bidrag som finns. Arma land

 4. Bidragscirkusen tar orimliga omvägar. Oförskämt av myndigheterna att godtyckligt och villkorslöst skänka bort svenskarnas välfärd. Friska vuxna, ska försörja sig själva, tjäna egna pengar och betala skatt naturligtvis. Myndigheterna granskar inte bråkdelar av de mest uppenbara fuskfallen och är inte rädda om skattepengarna. Jag förstår inte hur myndighetsuppdraget fungerar, när de villkorslöst skänker ut gratis välfärd till okända utlänningar vad svenskar bidragit och betalt avgifter och skatter till i generationer.

 5. Tur att Magda och Socialbyrån Sverige alltid har fullt i ladorna är många som ska försörjas!
  Hur skulle stor delar av världen se ut om inte Sverige vräkte ut bistånd, i form av pengar som tillhör infödda äkta svenskar och ingen annan, varför kräver inte SD att Sverige helt slopar svenskt utlandsbistånd ?

 6. Helt otroligt! Varför får dessa för våra breddgrader opassande göra som de vill. Svenska lagar gäller inte dem.
  När blev månggifte tillåtet i Sverige?
  Vad skulle hända om våra s.k . myndigheter fick höra att en svensk man hade två eller fler fruar?
  Sans och balans och laglydighet har blivit en stor bristvara bland våra myndighetsutövare.

 7. Lite off-topic; Nationalencyklopedin har precis uppdaterat profilbilder för ”batikhäxa”. Man valde porträttet av den så kallade klimatforskaren Annika Carlsson Kanyama. https://www.svt.se/nyheter/skippa-kott-flyg-och-nya-mobler-sa-minskar-du-klimatutslappen-med-mer-an-en-tredjedel Känsliga tittare varnas.

  Det finns bara en handfull Kanyama I Sverige och bara en i samma ålder som ”klimatforskaren”, Ahmad. Ett tips till Annika Carlsson Kanyama, om vi inte importerat flera miljoner från lågenergiländer som dessutom flyger regelbundet ”hem” så skulle mycket energi sparad och de verkliga utsläppen bli mindre.

Kommentera