Stäng

SD vill ha fortsatt krisstöd för företag och näringsliv

EKONOMI. Sverigedemokraterna vill att stödet till företag som regeringen infört för att mildra effekterna av coronapandemin förlängs till och med juni. Det säger partiets ekonomisk-politiska talesperson, Oscar Sjöstedt, på en pressträff där han kommenterar regeringens ekonomiska politik under coronapandemin.

Oscar Sjöstedt (SD), Wikipedia

– Det kommer att gynna framförallt säsongsbetonade verksamheter som campingar, nöjesparker och liknande, som inte har haft någon glädje av ett stöd i mars, när de normalt sett inte har någon verksamhet, säger Sjöstedt.

Enligt Sjöstedt kommer det förlängda stödet att kosta 39 miljarder kronor. Partiet föreslår även ett särskilt regelverk för de mindre, så kallade 3:12-företagen och en förlängd nedsättning av arbetsgivaravgifterna.

Svenska Dagbladet

-Pettersson har inget emot stöd till företag om fusk kan undvikas, det är privata företag som ser till att staten har pengar men inga stöd får gå till företag och företagare som inte sköter sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “SD vill ha fortsatt krisstöd för företag och näringsliv

 1. Vad bra SD men vad säger och tycker Magda som har hand om plånboken och de s.k alltid fulla ladorna ?

  1. Lite OT men följande handlar också om stora resursbehov i Corona-tider orsakade av regeringens och myndigheternas tidigare ödesdigra försummelser.

   I sjukvården råder det också skriande brist på resurser. Det har lett till att tusentals äldre som kunde räddats till livet men de har dött och fortsätter att dö i onödan p g a rådande kaos i sjukvården ffa nu under den pågående corona-pandemin.

   Stefan Löfven (S) sa i SVT Agenda 2020-06-14 bl a ”att bristerna i äldreomsorgen ingår INTE i regeringens / myndigheternas Corona-strategi ..”

   ANHÖRIGA TILL ÄLDRE SOM AVLIDIT I CORONA.

   Sveriges Radio Studio Ett: “Jag tror inte min mamma fick tillräcklig coronavård” Så säger anhöriga till äldre Covid-19-patienter om den svenska sjukvården som Stefan Löfven (S) och Annika Strandhäll (S) har höjt till skyarna genom att upprepade gånger påstå och sedan länge ljugit om en ”Svensk sjukvård i världsklass”

   Läs och lyssna till SR-reportaget sänt den 2020-06-15 nedan

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7495654

   Disriktsläkare Jon Tallinger, Tranås säger detta i samma ämne: ”Ännu inget mediadrev” (Publicerat idag 2020-06-16. Speltid 2:44)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: