Jimmie Åkesson: Tegnell måste avgå omedelbart


PANDEMI. Statsepidemiolog Anders Tegnell måste ta ansvar för misstagen och avgå med omedelbar verkan, skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel i Dagens Nyheter, tyvärr bakom betalvägg.

Anders Tegnell. Foto: Lena Katarina Johansson

I debattartikeln pekar Åkesson på att den svenska linjen med att försöka begränsa snarare än att trycka tillbaka smittan har misslyckats. SD-ledaren pekar även på Sveriges höga dödstal per capita och menar att våra äldre inte har fått det skydd och stöd som de behöver.

”Regeringen måste samtidigt ta klivet ut ur skuggorna och ta fullt ansvar för den negativa händelseutvecklingen vi sett sedan krisen började”, skriver Åkesson.

-Pettersson menar att Åkesson har lite fel, Anders Tegnell har en chef, generaldirektör Johan Carlsson som är chef för Folkhälsomyndigheten och tonade ned riskerna och borde ha det yttersta ansvaret tillsammans med statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren.

Jag menar att generaldirektör Johan Carlsson ska sparkas och att statsminister Stefan Löfven (S) ska avgå och ta hela sin feministiska regering med sig, och jag anser att skörden ska gå till dem som har planterat, inte till dem som kommer hit enbart för att njuta av frukterna.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet den 7 februari 2020

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Jimmie Åkesson: Tegnell måste avgå omedelbart

 • Klas.

  Finns ingen ansvarig för massmorden?

  https://www.svt.se/svttext/web/pages/111.html

  Gilla

 • Galten

  Här finns det pengar att spara för framtida ”beredskapslager”.

  Johan Carlson Folkhälsomyndigheten, 122 700 kr/mån.
  Anders Tegnell, som 2019 hade en taxerad årsinkomst på 1 259 200 kronor.

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Återigen Pettersson har du rätt, jag börjar nu ana att Jimmie blir mer och mer en av de andra mjäkiga partiledarna. Och om så, då har vi bara att invänta Armegeddon och hoppas att det fortfarande finns mod och kraft och morske män till vårt försvar.

  Gillad av 1 person

 • villervalle03

  Regeringens och Tegnells utsago att det är för tidigt och göra utvärdering. Kan jämföras med utrotningen i naziTyskland, det var säkert liknande där, alltför tidigt att göra en utvärdering, finns ju kvar folk att avliva.
  Sen när alla äldre, svaga och mottagliga för smittan avlidit, då kan vi prata om hur det borde ha varit. Då kan vi säga vi har varit naiva, Vi har bara
  följt experterna, vi ska nu börja följa andra experter och allt blir så bra. Hälsningar från Stefan till ministrarna. Förresten, vi kan säga att det var tragiskt att så många fick sätta livet till, men nån måste offra sig för landets bästa, tänk så många nya platser det öppnade på boenden. Steffe hälsar på nytt. Vårt nya Sverige kräver att folket anpassar sig och inte lever för länge, allt annat är rasism.

  Gilla

 • centurion

  Tegnell, Carlsson, Löfven, Hallengren ; Alla har haft fel hela tiden. Från dag 1 och varje dag efter den och ända fram till nu. Och dessa klavertramp lär fortsätta även framöver. Det märkliga i stollerierna är ju att ingen av dom verkar lära sig något av sina misstag. Utan bara gå på som om allt gått som beräknat. Det är ju bara att backa bandet och ta del av alla galna utspel från dessa ”experter”. Någon gång borde de väl stanna upp och erkänna sina fel, göra bot och bättring och möjligen gå stärkta ur krisen. Men inte ens detta kan dessa ”övermänniskor” sänka sig till. För en politruk kommer alltid partiet främst. Och sen kommer ingenting…

  Gilla

 • Kungen

  Hela ledningen i folkhälsomyndigheten kan dra åt helv..te och ta regeringen med sig. Dom har gjort tillräckligt med skada

  Gilla

 • Knegaren

  Detta utspel känns faktiskt rätt märkligt, eftersom ju Åkesson själv har varit en stor anhängare av Tegnell. Detta var han så sent som för ett par veckor sedan. Åkessons krav kommer lite väl sent. Om detta hade kommit redan i mars så hade det varit mera trovärdigt. Typiskt politiker att vända kappan efter vinden.

  Gilla

 • Lellego

  Ja, de som inte skött sitt jobb skall skiljas från sin tjänst. Något annat är stötande.

  Men det finns en sak som just nu som är ännu mer stötande och det sker på Europanivå. Icke av folket valda potentater börjar nu agera. Det sker helt enligt devisen att den som är offensiv har initiativet. Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och vår egen kommissionär Ylva Johansson kastar nu fram det ena förslaget efter det andra, EFTER att suttit knäpptysta under hela coronakrisen. Där länder lagt beslag på andra länders utrustning, stoppat leveranser av skyddsutrustning mm. Då hade varit klädsamt om EU-topparna agerat, men inte ett finger lyftes från denna nivå (f ö fullständigt onödig och dyr).

  Det är så man mår dåligt – riktigt polischefsdåligt.

  Gilla

 • Bigman

  Samtidigt har ändå Tegnell ett etiskt ansvar att skydda svenska liv.
  Svensk beslutsordning måste kunna brytas när det handlar om våra anfäder.

  Politikerna är de med störst ansvar, men de gömmer sig bakom vakter och mediatränade sekreterare. De är mest intresserade att skylla på andra, utom på sin egen myndighet.

  Gilla

 • Oskar

  Johan Carlsson och Anders tegnell ska avgå omedelbart från sina tjänster.
  Allt annat är skandal.
  Inga jävla avgångsvederlag.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: