Ignorans

Demonstrationerna i USA har spritt sig till Europa och då också givetvis till Sverige.

Samtidigt med detta pågår fortfarande den pandemi som satt handbojor på samhället och fortfarande gäller merparten av de restriktioner som regeringen satt upp. Trots detta ignoreras detta, bland annat av SVT:s utsände.

Under onsdagens Aktuellt fick vi följa den demonstration på Sergels torg som samlade tusentals människor på den trånga yta som detta omdiskuterade torg utgör. Ignoransen inför det förbud mot folksamlingar med fler än 50 personer var total. SVT:s reporter Terese Bergstedt visade här upp ett prov på att man som journalist kan komma undan om man förmedlar rätt åsikter till kunderna.

Hon deltog således i en marsch som bevisligen samlade långt fler än 50 personer (se bilden nedan från samma sändning) och där deltagarna inte alls höll rekommenderat avstånd som påstås i reportaget.

Tyvärr var inte SVT:s reportageteam på plats när demonstranter attackerade polis och misshandlade väktare under kvällen, men det hade väl förstört public service hela upplägg.

Den 27:e mars beslutade regeringen om sammankomster och tillställningar med högst 50 personer. Så här står det om detta på regeringens hemsida:

”Som vid tidigare beslut är det ingen allmän rekommendation, utan ett skarpt beslut av regeringen. Förbudet är straffsanktionerat. Den som ändå anordnar en sådan sammankomst eller tillställning riskerar böter eller fängelse upp till sex månader”

Läs hela här

Det här förbudet har respekterats av de flesta. Restaurangägare, bröllopspar, fotbollssupporters, sossarna som ställde in 1:a maj och t.o.m. NMR som ställde in av samma orsak. Fast har du rätt åsikt kommer du undan med det mesta. Som igår när SVT:s Aktuellt visade ett reportage från gårdagens upplösta demonstration i Malmö.

”Ingenting” innebär också att man ignorerar regeringens skarpa beslut som ni kan läsa om på deras hemsida ovan. ”Ingenting” innebär också att man ignorerar den pandemi som fortfarande skördar liv. ”Ingenting” innebär också att man ignorerar de kvinnor och män som sliter nästan dygnet runt för att hjälpa människor som insjuknat i corona. ”Ingenting” innebär dessutom att man är kallsinnig mot den dryga 4 500 svenskar som hittills avlidit i sviterna av viruset och alla de som kommer att avlida.

Fast tro nu inte att arrangörerna av dessa och kommande demonstrationer kommer att straffas enligt regeringens skarpa beslut. Har du rätt åsikt kommer du undan med det mesta och rätt åsikt har du alltid om du tillhör en minoritet och står till vänster på den politiska kartan (där inte sällan journalisterna håller till).

Förövrigt vandrade också demonstranterna i Malmö i samlad trupp genom stans gator efter den upplösta demonstrationen och under den marschen visade vänstern åter sitt rätta ansikte. Bild från Nyheter Idag där ni också kan läsa lite om detta.

 

9 thoughts on “Ignorans

  1. Nyrasisterna (där hudfärg betyder allt) ropar krossa rasismen, hur sjukt är inte det.

  2. Flockdjuret människan som gör vad överheten bestämmer utan att tänka själva samlas i vad de inbillar sig vara en god gärning. Att de då bryter mot regler och förordningar har de ingen aaaning om.
    Inte alls konstigt att vi har den regering och situation som nu råder i vårt land av idag.

  3. Walesaren Bertrand Russel är upphovsman till detta legendariska ordspråk.

    ”Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel.”

    • Tror att Polismyndighetens personal är informerad att iakttaga största möjliga försiktighet att inte bli coronasmittade. Manspillan (kvinnoroch män) inom poliskåren är inte önskvärd. Hoppas nyanställnigar med färre fjollor från Fjollträsk kan lösa krisen.

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Fjolla

  4. Att SVT reportrar har sina egna regler vet vi. De kan medvetet bryta mot lagen och fortfarande få arbeta kvar på SVT. Så var fallet med den brottsdömde människosmugglaren. Han belönades med ett eget program efter fällande dom.
    ”Ingenting kan stoppa mig att stå här” kommentaren visar på vilken hjärnkapacitet som finns där. Noll konsekvenstänkande men inte förvånande.
    ”Varför inga demonstrationer mot invandrarnas rasism och våld?”
    De kan ju inte demonstrera mot sig själva.

  5. Pandemi i all ära men en icke vit är mycket viktigare !
    Det finns nästan 8 miljarder människor på jorden och nästan hela världen stannar upp när en icke vit av av dessa nästan 8 miljarder avlider i samband med ett polisingripande, säger mycket om extremvänsterns inflytande idag världen över.

  6. Jag vet inte om de två hena med plakatet ska föreställa ”Brothers from the Hood” eller om det bara är ett exempel av inadekvat bildning- och utbildningsnivå?

Kommentera