Är det inte dags att minnas George Floyds offer?

RASISM. Det var hundratals närvarande som hedrade George Floyd med en åtta minuter och 46 sekunder lång tystnad, vid en minnesceremoni i hemstaden Minneapolis på torsdagen, skriver AFP/OMNI

George Floyd gjorde motstånd när han greps och kanske därmed orsakade sin egen död. Wikipedia

Tystnaden representerade den tid som en polis pressade sitt knä mot Floyds hals vilket ledde till hans död.– Det var inte coronapandemin som dödade George Floyd, det var en annan pandemi. Rasismens och diskrimineringens pandemi, sa familjens advokat Benjamin Crump under sitt tal.

Huvudtalare var människorättsaktivisten och baptistpastorn Al Sharpton. – Du förändrade världen George. Och vi ska fortsätta kämpa, sa Sharpton.

-Pettersson undrar när SVT, Aftonbladet och Expressen med flera ska ägna en tanke åt alla George Floyds offer under hans drygt 20-åriga kriminella karriär.

Tänk om SVT som sänder så mycket från USA letade upp den gravida kvinna som George körde in en pistol i magen på och intervjuade henne om vad hon tycker om Floyd. Den gången dömdes Floyd till fem års fängelse.

Från KSTP-TV Minneapolis-St. Paul får vi veta att det kan ha funnits en tidigare koppling mellan Floyd och polisen Derek Chauvin. En före detta nattklubbägare i södra Minneapolis säger att den nu avskedade polisen Chauvin och George Floyd, båda arbetade som säkerhetsvakter för hennes klubb fram till slutet av förra året.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Är det inte dags att minnas George Floyds offer?

  1. https://youtu.be/T7MAO7McNKE

    En anti-hycklande, rak ärlig man !
    Så bra 👍
    Så sant 🙏🏻

    Raka motsatsen till de hycklande, naiva, feministiska, blinda, dumma, lättledda PK-stollarna, som gör allt för sprida sin idioti.

    ☀️☀️☀️☀️☀️
    till denna polis !

  2. Och den hycklande knäböjande, ja till brott, politisk, på arbetstid agerande, hon-kön till polis, som går emot lagen och öppet sympatiserar med kriminella , har hon fått sparken än !? 🤨 🤨 🤨

    Världen är delvis mycket, mycket sjuk…värnar om kriminella drägg, medans kvinnor och barn gruppvåldtas och smittas med AIDS !

    Hur sjukt får ett samhälle vara !? 🤮

    Ps. Det är synd att en del poliser agerar som knämatta till kriminella, medans en del riskerar livet för förstånd och riktig rättvisa.

    ☀️ till er riktiga poliser !

  3. Polismannen till höger om den utpekade polismannen är hans frus bror! Syns inte här men på videon.

  4. När någonting har hänt då vet alla hur det skulle ha gjorts. Tänk er själva ha en stor stark människa som inte vill ge sig eller rätta sig efter vad som sägs och du är själv både förbannad och rädd. Jag släpper inte taget för vad händer då?
    Alla besserwissers pekar finger men det skulle kunna vara de själva som var polisen. Tro inte för en sekund att han mår bra just nu, men vilken förståelse eller omtanke ges honom?
    Skitstövlarna är de som demonstrerar och visar i.o.m det de inte är så goda som de själva tror.

  5. Även om den döde var brottsling förtjänade han inte sådan död tycker jag…

  6. Jo vem bryr sig om hans offer ? Så fort en neger skjuts blir det ett jävla liv men när negrer skjuter vita och andra så bryr sig inte negrerna.

  7. Man glömmer bort att han var kriminell,och princip han är ansvarig för att han avled av att han hjorde motstånd vid gripandet.Skall vi glorifiera kriminella eller skall vi ha en fredlig värd oavsett hudfärg?

  8. Jag kan säga vad jag tycker om honom. Det enda bra var att han inte var genusvetare. Annars var allt dåligt.

Kommentera