Migrationsstrid mellan S och MP


INVANDRING. I sommar ska regeringen presentera ett förslag till en ny migrationspolitik som ska vara långsiktigt hållbar, men trots att målet är en bred överenskommelse sker i praktiken inga förhandlingar. 

Steget Efter

Statsminister Stefan Löfven har upprepade gånger sagt att det måste bli färre asylsökande, något som fått regeringskollegan Miljöpartiet att sparka bakut.

Men åsikterna inom socialdemokratin går isär. – Vi ska aldrig hamna i det läge vi gjorde i flyktingkrisen 2015. Därför behövs en mer restriktiv migrationspolitik, säger Jimmy Jansson (S), kommunalråd i Eskilstuna.

Han är en av många kommunpolitiker som vill att Socialdemokraterna ska ställa sig bakom en striktare flyktingpolitik med tillfälliga uppehållstillstånd, försörjningskrav vid anhöriginvandring och ett mål, eller riktmärke, för hur många flyktingar som kan komma till Sverige

– Hur stort mottagande klarar Sverige för att människor ska få arbete, bostad och bli delaktiga i samhället? Ja, man kan tala i termer av hur många Sverige kan ta emot, säger Jimmy Jansson.

Men andra grupper i partiet har en annan grundinställning och argumenterar för en mer generös linje. – Sverige ska hjälpa så många som möjligt. Politiken får inte bli så restriktiv så att fler stängs ute, säger Ulf Bjereld, ordförande i den socialdemokratiska organisationen i Tro och Solidaritet.

-Pettersson är rätt för att MP lyckas pressa S för att Löfven ska kunna behålla makten men då lär det inte bli någon bred uppgörelse.

 • Sverigedemokraterna vill minska migrationen till noll och helst ha återvandring så vi får en negativ invandring.
 • Moderaterna vill minska med 80 procent.
 • Kristdemokraterna ligger nära moderaterna.
 • Liberalerna flummar, med att alla människor ska ha rätt att söka asyl, ventiler behövs så att människor utan asylskäl ska få stanna, fler kvotflyktingar, splittra inte barnfamiljer men vi ska ha en långsiktigt hållbar politik.
 • Socialdemokraterna vet inte vad de vill…
 • Centerpartiet vill ha mer av den politik som inte fungerat de senaste 30-40 åren. Som skapa ett bättre mottagande i Sverige som gynnar integrationen och värna asylrätten och ge barn möjlighet att återförenas med sina föräldrar samt underlätta arbetskraftsinvandring.
 • Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill öka invandringen enligt principen allt till alla.

-Pettersson säger att den enda möjliga vägen till en bred uppgörelse är att SD, M, KD och S gör upp om en mycket stram invandring, men då spricker regeringen…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Migrationsstrid mellan S och MP

 • rustibus46

  Ja, 1.5 miljoner sedan år 2000!!! Enligt
  vissa är det inga problem! Var ska de bo,
  arbeta med, sjukvård etc. I svenska
  samhället påverkas vi vanliga medborgare varje dag. Sjukvård,skola, kriminalitet, pensioner etc. Sverige
  går sedan länge på knäna. Samtidigt hör
  Vi vissa S o MP are som vill öka invandringen…..När kraschar svenska ekonomin? Arma land

  Gilla

  • Kenneth Sanfridsson

   Den är kraschad för länge sen. Idag har vi en gemensam statlig skuld på ca. 1.500 miljarder kronor; dvs. 150.000 kr per invånare, eller 316.000 per arbetande svensk…

   Gilla

 • Stenbock

  Det stora problemet är att detta Röd/Gröna vänsterpack har absolut största delen av media,i sin hand inte bara i Abzurdien !!
  Ett folk som påtvingas jama med i allt (och för alla),är inte längre någon ”demokrati”…
  I Tyskland trampar Bundestagen även på landets Grundlag.
  Enligt denna lag skall näst största parti tilldelas v.ordförande-posten i Bundestagen. C:a 5-10 gånger har AFD lagt fram verkligt kunniga kandidater.Varje gång blivit nedröstade av ”de s.k.demokratiska partierna”….Detta benämnes av diktator Merkel,vara helt lagligt !!
  Kanske en tröst,att inte bara vi styres av totalitära krafter från vänster ?

  Gilla

 • Bigman

  STRID?

  En omskrivning för att få oss tro att det finns motsättningar mellan dessa syltryggar.
  De är ense om allt som inte rör deras höga löner. Ta bara riksdagen, ett enda långt svamlande. Frågor bemöts aldrig, propagandan och smutskastandet är det generella förhållningssättet.

  När representanter för de partier som väljs inte sätter väljarna först, då är det inte en vital demokrati.
  Spelar ingen roll om det är personval, partipiskan viner, det slutar med att anpassningen är total eller uteslutning. Det innebär för det mesta en röst på etablissemanget eller på inget inflytande alls.

  Kommentera gärna och föreslå vad vi ska göra, att tro att ”fria” val skulle innebära något inom överskådlig framtid ter sig svårt.
  Sjuklövern har bestämt sig för att mångkultur ska vi ha, trots att vissa uttalanden pekat på motsatsen. Alla beslut visar att det mer handlar om röstfiske än intresse för förändring.

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Mupparna och Centern vill föra en politik som för Sverige rakt ned i träsket !!

  //Gunnar

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Sossarna försöker förhala så länge som möjligt.Sen kastar de ut MP ur regeringen och hoppas att et är så nära nästa val så att ingen vill ta över makten.

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  Alla som inte försörjer sig själva måste skickas tillbaka till de länder de kommit från sen 1995. Även alla andra som nu uppbär pension som inte arbetat minst 15 år ska också returneras.

  Gilla

 • gamgubben

  Lyssna på de kommunpolitiker som har erfarenheten av för många för snabbt kommande, istället för flummarna som bara tror att det blir bra längre fram i tiden.
  Det finns inte många vettiga och ansvarstagande som vill bjuda till fest utan att veta hur många ska komma och hur många kan de ta emot.
  Har du varken budget eller planering blir det kaos eller som i Sverige anarki.

  Gilla

 • Kent

  Stäng ute Mp de är en katastrof för Sverige liksom Annie Lööf med centerpartiet.

  Gilla

 • ossie

  Om sosseriet har nån framtidstro måste de göra sig av med MP som ju är det mest skadliga detta land upplevt sen digerdöden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: