Var är alla 70-åringar med grav autism?


INSÄNDARE. Jag är 80 år. När jag växte upp fick man vad jag minns tre vaccin. Nu lär det finnas över hundra. Vaccinationsmotståndet växer runt om i världen. Frågan har väl aktualiserats genom den globala kapplöpningen om att på rekordtid få fram covid-19-vaccin.

Rolf Malm

Jag har aldrig hört talas om någon 70-åring med grav autism. Däremot läser jag ju ständigt om att vart och vartannat barn får diagnoser med olika bokstavskombinationer. Aldrig hör jag dock att anledningen till detta debatteras. Det finner jag mycket märkligt.

Här i Sverige har vi ju i nära tid exempel på hur vaccination orsakat svåra biverkningar. Inför risken att svininfluensan 2009 skulle utvecklas till en pandomi tog man fram vaccinet Pandemrix. Det visade sig att främst barn fick narkomani 1. efter att ha vaccinerats. Det är den svåra formen av den sjukdomen. Nu anser man att man klarlagt orsakerna till vaccinets svåra biverkning och debatten handlar om statens ansvar och skyldigheten att betala skadestånd till drabbade. Likheten med dagens coronasmitta och det akuta behovet av vaccin då och nu är påtaglig och borde få större uppmärksamhet tycker jag.

Orsakerna till ökningen av autism etc kan naturligtvis vara andra än vaccinationer. Det kan förstås inte jag avgöra. Men uppenbart utsätter vi den unga generationen för något som vi inte gjorde förr – eller tvärtom, tagit bort något som tidigare skyddade uppväxande släkte mot t.ex. autism.

Oavsett vilket, borde regeringen avsätta betydande resurser för forskning om detta. Långsiktigt är det en fråga av större dignitet än den ytterligt svagt underbyggda mångmiljardsatsningen på klimatfrågan.

I USA har Robert Kennedy jr startat en omfattande debatt om vaccinationer och läkemedelsbolagens dominerande informationsinflytande. Det är symptomatiskt och avslöjande att han nu stoppas från att framträda, inte publiceras, inte förekommer i tv och utsätts för förtalskampanjer.

Jag menar inte att våra politiker medvetet mörkar vaccinationernas risker eller att myndigheterna kommer att tillåta genvägar för att snabbt få fram coronavaccin. Men jag tror att de är ouppmärksamma på tänkbara, ännu okända samband mellan olika moderna problem och vårt allt större beroende av fenomen vi vet väldigt lite om. Det kan gälla samband mellan vaccination och sjukdom, mellan psykisk ohälsa och manipulerade livsmedel, mellan allergier och tillsatsmedel, mellan utmattning och digitala apparater, mellan elöverkänslighet och totalt elberoende, mellan metabola sjukdomar och snabbmat, mellan depression och mobiltelefoner, mellan senilitet och radioaktivitet etc etc. Rader av negativa fenomen har uppstått i takt med modernt liv. Jag har inga belägg för ovanstående exempel. Men många av dagens stora, växande problem fanns i betydligt mindre omfattning förr. De problem som då dominerade har vi i de flesta fall funnit lösningar för. Men t.o.m. cancer var mer sällsynt för hundra år sedan.

Det är slående hur vår politiska historias stora misstag ständigt upprepas i brist på kunskap, förutseende och oförmåga att lära av erfarenhet. I stort som smått. I många år har jag grävt i de svenska arkiven för att kunna skriva boken ”Sverige 2084”. En framtida vidräkning med de politiker som istället ägnat sin tid åt att dölja sina tillkortakommande. På senare tid allt mer frenetiskt. Stort tack för alla tips och bidrag!

Rolf Malm

Swish 0722 – 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. Kontakt: rolflmalm@gmail.com


13 responses to “Var är alla 70-åringar med grav autism?

 • villervalle03

  Jag saknar också gravt ADHD skadade pensionärer, var är de. Är det kanske de som är väldigt aktiva med stark framåt anda, eller har alla tillfrisknad. Allvarligt talad är jag ganska övertygat att en stor del av alla dessa bokstavskombinationer, är påhittat av samma läkarvetenskap som skapade de apatiska barnen. Barn får inte vara barn, de ska köras från den ena verksamheten till den andra. Alla barn kanske inte pallar för pressen och vill inte vara superaktiva. Stressade föräldrar som känner stor krav på sig att aktivera sina barn, och bekymrar sig direkt nån unge inte visar intresse för det. Springer sen till ungdomspsyket, där de har många sjukdomar som passar till symptomet. Felet är som det alltid varit, föräldrarnas, som påverkats av dysfunktionellt samhälle. De är de ena, de andra är föräldrar som blivit neddrogade av olika populära medikament, hospitaliserats, och inte orkar resa sig eller fostra sina barn.
  Sen har vi, skomakarens barn har de sämsta skorna. Vilket kan överföras till kändisar, läkare och psykologer som verkar ha mest problem med sina barn, kanske dagis fröknar och lärare kan införlivas i gruppen.

  Gilla

 • Bigman

  Att vaccinet skulle vara orsaken till annat än narkolepsin är inte klarlagt.
  Statistiken visar t.ex inte vilka grupper som är mest drabbade och om det finns andra faktorer som är relevanta.

  Förklaringen kan t.ex vara att det är invandrargrupper som har en inavels problematik. Resandet mellan olika världsdelar av timmar innebär också att spridning av sjukdomar som vi utrotat kan spridas med oerhörd hastighet. Ingenting kan med säkerhet sägas vara helt ofarligt, men det bör sättas i paritet med de effekter som kan uppstå om stora grupper riskerar att drabbas/sprida svåra sjukdomar. Det ökade

  Flera av de sjukdomar det vaccineras mot har som biverkning ökad risk för t.ex autism. Det är många gånger en avvägning, det som är frustrerande är att de som drabbas av biverkningar behandlas illa av samhället när de söker ekonomisk ersättning.

  Vi lever just nu i en situation som är ett resultat av den spridning vi inte klarar att lösa.

  Gilla

 • Tony

  Den så kallade 70 års gränsen som det talas så mycket
  om nu i Corona tider, är den gräns där makthavarna tycker att människor ska avsluta sin stund på jorden, vi ser ju hur dom ännu äldre har fått avsluta sitt leverne med att kvävas ihjäl., trots att syrgas fanns, men inte används?
  Snart kommer väl förslag om att för att överhuvud taget få pension,
  så kommer gränsen sättas vid 70 år!
  Dock kommer politiker o andra ” hårt arbetande ” att som vanligt
  smyga ut med bibehållen lön vid 50!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mycket bra fråga !

  Gilla

 • The proud swede

  Som vanligt, ett oerhört bra inlägg av Rolf, även om tryckfelsnisse höll sig framme…barnen drabbades inte av Narkomani, utan av Narkolepsi….rätt stor skillnad…

  Gillad av 1 person

 • peter kostin

  Jag tillhör den generationen som var med att utrota polio, TBC och smittkoppor i Sverige Mina barn är vaccinerade mot mässling och kikhosta. Tänk om vi hade satt på tvären då hade vi haft 3 förödande sjukdomar. Så jag tycker att de som skriker om att det är deras kroppar och dom har rätten att bestämma vad sprutas in. Men jag säger, ska ni berätta för era barn som drabbats av kikhosta, fått andningsuppehåll så att man i förtid kan säga att resultatet blir ADD/ADHD kan ni verkligen berätta att det var viktigare att kämpa mot vaccineringar än att rädda kommande generation

  Gillad av 1 person

  • Cinna

   För det första minskade många sjukdomar INNAN vaccinationerna infördes, ex Polio.

   Oavsett så borde vaccinens eventuella negativa biverkningar utredas, det görs inte idag. (Det finns stora ekonomiska intressen i att INTE göra det.)

   Man vill ju veta om boten eller soten är värst/störst risk så att säga.

   Vissa vaccin, under vissa omständigheter är förmodligen bra, andra vaccin kan innebära större risk än sjukdomen i sig.

   Gillad av 1 person

  • Cinna

   För det första minskade många sjukdomar INNAN vaccinen infördes, bla Polio.

   Hur som helst så borde vaccinens eventuella negativa biverkningar utredas, det görs inte idag.

   -Man vill ju veta om boten eller soten är värst/störst risk.

   Vissa vaccin under vissa omständigheter är förmodligen bra, andra vaccin kan innebära större risker än sjukdomen det är tänkt skydda mot.
   (Det finns stora ekonomiska intressen i vaccin-industrin.)

   Rolf Malm har en poäng; allergier och diagnoser har fullständigt exploderat och regeringen borde avsätta resurser för att utreda vaccinens hälsopåverkan.

   Man måste ju inte vara för eller mot vaccin som helhet, men jag är helt emot tvång. Erbjud gärna, men vill man att någon köpt politiker ska besluta om att spruta in nån ny, framkastad substans? Nej tack, det beslutet vill jag ta själv, för varje vaccin!

   Gilla

 • ståfräs

  Det fanns bara 2 kön också! Man o kvinna, oavsett om du gillade ngn av samma kön, nu lär det tydligen finnas hur många som helst. Inom djurvärlden verkar dock bara hane o hona finnas eller hur många kön har en hund, häst, katt, fågel osv, ngt för Djurens HBTQIVRSK eller ta hela alfabetet om det behövs. Disutera gärna i enrum med typ en lejonhanne (hen), som inte riktogt kanske har koll på vad hen tillhör.

  Gillad av 1 person

 • Korrupt Genusminister

  Bra Rolf. ”Oavsett vilket, borde regeringen avsätta betydande resurser för forskning om detta”.

  Tyvärr klarar inte regeringen av viktiga och mer komplexa uppgifter. Regeringen är inkvoterad och/eller är tillsatt med mygel som grund.
  Ett första steg för den så kallade regeringen är att repetera grundskolans matematik.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: