Kommunalrådet som protesterar mot ljugmedia


MEDIER. Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M) har uppmärksammats för sitt beslut att inte medverka i intervjuer med tidningar som ljuger och vinklar samt gömmer artiklar bakom bakom betalväggar trots mångmiljonstöd av skattebetalarna. 

Christian Sonesson. Pressbilds Staffanstorps kommun

Sonesson har också blivit känd för att Moderaterna i Staffanstorp valde bort allianspartierna och istället ingick ett politiskt samarbete med Sverigedemokraterna, tvärtemot partilinjen.

Tillsammans har M och SD försökt ta bort alla så kallade ”kulturella särkrav”, som skilda badtider för kvinnor och män och ritualslaktat kött. Tiggeri ska också bort i kommun. Staffanstorp är även emot att ta emot fler migranter m.m.

Detta har inte fallit väl ut hos alla invandringskramare hos journalistkåren som inte klarar av att rapportera korrekt och sakligt utan istället vinklar artiklarna efter sina egna politisk åsikter.

Christian Sonesson svarar nu på Facebook:

 • ”En tidning som redan på förhand, innan en intervju, bestämt sig för vad den ska skriva är inte en seriös tidning.
 • En tidning där den politiske chefredaktören stryker och ändrar i de repliker som skickas in som svar på deras huvudledare är inte seriös en tidning.
 • En tidning som pratar om att alla ska kunna ta del av deras journalistik men som nu uteslutande består av betalväggar är inte en seriös tidning.
 • En tidning som ljuger i rubriksättning och där själva artikeln sedan är låst är inte en seriös tidning. En tidning där krönikörer på fullt allvar tror att Storbritanniens premiärminister skulle ha fått covid-19 enbart för att göra en politisk sak av det, är inte en seriös tidning.

Tyvärr kan samtliga ovan exempel appliceras på Sydsvenskan. Det fria ordet är grundläggande. Lika grundläggande är att själv få göra egna val vem man inte avser att prata med. Jag har tidigare meddelat att betalartiklar är problematiskt av flera skäl, inte minst under en pandemi.

Sydsvenskan har naturligtvis ett antal duktiga medarbetare, en del med annan politisk färg än jag själv, som jag hyser stor respekt för. Exempelvis Olle Lönnaeus, Erik Magnusson och Henrik Bredberg.

Tyvärr är de allt för få och kvalitén på tidningen är enligt min mening allt annat än bra.

Därför meddelar jag nu att jag inte avser att prata med Sydsvenskan inte enbart pga betalväggar utan även eftersom det är en dålig tidning. Hade jag haft en prenumeration hade jag sagt upp den.

Vem granskar Sydsvenskan och alla de miljoner de får av skattebetalarna?”

Christian Sonesson

-Pettersson säger att Sydsvenskan får presstöd som numera kallas driftstöd på 31.660.750 kronor år 2020.

Pettersson blogg har haft flera duster med Sydsvenskan så jag tycker Sonesson gör helt rätt. Vi kan inte ha medier som arbetar som politiska aktivister för skattepengar.

Läs mer HÄR…

Sydsvenskan är en skittidning som sprider hat och är ljusår ifrån rollen i samhället att sprida korrekt och allsidig nyhetsförmedling. Sydsvenskan bedriver politik på redaktionen och gör allt för att svärta ned oliktänkande och kritiska följdfrågor vet de inte var det är i sina snyftreportage om romer och invandrare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Kommunalrådet som protesterar mot ljugmedia

 • ponnsan62

  Tack Christian !
  Du är ett fördömme !
  Ponnsan
  AfS

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M) får tummen upp av mig.

  Han är definitivt inte fel ute, i denna fråga.

  Demokratins rättigheter är mycket vidare och större än hur Sydsvenskans ledning ser på dem.

  Värdighet är att behandla alla människor lika och opartiskt.

  Agendajournalistiken har stora problem med det i Sverige.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Äntligen någon politiker som inte kryper för journalistaktivism och medias förmenta objektivitet. Bojkotta alla dessa media inklusive statsmedia.

  Gilla

 • ossie

  Sak inte rubriken vara mot ljugmedia ?

  Gilla

 • Robertopriset

  Ytterligare en sak jag inte alls förstår. Varför köper folk propaganda? Jag klickar inte ens på deras länkar. Någon gång kan det hända av misstag. Då lämnar jag sidan direkt utan att läsa.

  Gilla

 • turrim

  Sydsvenskan beskattar mig. Jag får inte läsa vad de skriver bakom sin betalvägg. Bravo Christian Sonesson! Jag önskar jag bodde i Staffanstorp.

  Gillad av 1 person

 • Ville

  Färre tyr sig till de s.k. hatmedia under Coronakrisen. Det är inte svårt att förstå då folk vill ha fakta istället för fiction. Jag tror att den stora spridningen i Sverige beror på alternativmedia. Många som läser dem får ingen annan information och där får du GARANTERAT inte instruktioner hur du skall förhålla dig under krisen.

  Det ä dags att se över denna mögelhärd efter krisen, så vi kan leva i ett bra land igen där media tar sitt ansvar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: