SAAB har fått beställningar på granatgeväret Carl-Gustaf


MILITÄR. Försvarskoncernen Saab har fått beställningar från de lettiska och de estniska väpnade styrkorna för leveranser av Carl-Gustaf® M4. Leveranserna kommer att äga rum 2021-2024, enligt ett pressmeddelande

Vapensystemet, Carl-Gustaf, designades en gång för vårt eget försvar och genom åren har det svenska granatgeväret sålts till mer än 40 länder.

Carl-Gustaf M4 lanserades 2014, och versionen har bland annat blivit sju kilo lättare än sin föregångare. Det innebär halva vikten jämfört med det ursprungliga vapnet.

Till M4 har Saab utvecklat ett tiotal sorters ammunition, bland annat en granat med en liten raketmotor.

– Carl-Gustaf M4 är världsledande och unikt i sitt slag i och med den stora flexibilitet och förmågebredd som erbjuds genom de många olika ammunitionstyperna.

-Pettersson tycker det är synd att så enorma resurser läggs på militären i världen men det gamla klassiska ordspråket att ett land har alltid en armé, sin egen eller någon annans gäller ännu och vi finansierar ju vår egen ockupationsarmé…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “SAAB har fått beställningar på granatgeväret Carl-Gustaf

 • Ponnsan62

  Ge varje SVENSK ett sådant!?
  Jag menar Riktiig Svensk,?

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  * SKOTT KOMMER! *
  – Klart bakåt.. –
  * KABOOOM……*

  Ahhhh, vika minnen – avfyrat många ”fullbumpor” i mina dagar, rejält vapen som märks när man avfyrar det, och märks definitivt när det träffar.

  Var en som varit med i krigsinsats med vapnet i fråga, ett skott in i en fientlig bunker, och dom där inne ”satt som tapeter efter väggarna”.

  Extra som man får som både skytt och laddare, är permanenta hörsel och hjärnskador, det senare från tryckvågen vid avfyrning.

  Ingen ”leksak” man glömmer i första taget i alla fall.

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Si vis pacem, parabellum!

  Gilla

 • centurion

  Har själv deltagit i tillverkningen av M/48 :an. 1000-tals av detta lovordade vapen har man varit med att producera. Strålande affär för statskassan, då de flesta gick på export.
  ”För att bevara freden måste man rusta för krig”.

  Gilla

 • Argus

  Granatgevär m/48 Carl Gustaf, (Grg m/48), utvecklades av kapten Harald Jentzen tillsammans med ingenjörerna Hugo Abramson och Sigfrid Akselson vid Kungliga Armétygförvaltningen 1946. Tillverkades vid Förenade Fabriksverken (FFV) i Eskilstuna. Det statliga affärsverket gick upp i Celsius-koncernen 1991 som övertogs av SAAB 2000.

  Vi svenska skattebetalare har länge blivit rövk…..de av korrupta politiker som ”sålt” ut allt av värde till kapitalister och globalister. Skulderna blev dock kvar i svenska folkets ”ägo”. Nu är det ingalunda så att jag föredrar planekonomiska system. Värde skapas bara på en fri och öppen marknad av entreprenörer. Vulgärkapitalister och företagspirater är den fria marknadsekonomins värsta fiende och skall hållas kortare än kort.

  Gilla

 • ståfräs

  Borde delas ut ett ex till varje Svensk i självförsvar mot IS.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: