Brottsligheten ökar, regeringen utreder…


BROTTSLIGHET. Moderaterna hotar att lämna Trygghetsberedningen om arbetet läggs i långbänk skriver Svenska Dagbladet, bakom betalvägg. Slutbetänkandet från den nya Trygghetsberedningen ska vara klart den 31 oktober 2024. Det är för lång tid tycker partiet.

Steget Efter

– Det finns inget område i Sverige som har så akuta problem som rättsområdet. Att partierna då ska sitta och prata om det här i nästan fyra år är nästan obegripligt. Det känns som att regeringen fortfarande saknar krisinsikt, säger Johan Forssell (M) till SvD.

Vänstern och Miljöpartiet tycker att kriminalpolitiska frågor måste få ta tid. Medan SD, M och KD är stark kritiska.

-Pettersson säger att Johan Forsell (M) har lite svårt med matematiken. Regeringen tillsatte Trygghetsberedningen den 26 mars 2020 efter förslag från Centerpartiet. Den ska vara klar senast 31 oktober 2024 årliga redovisningar innan dess. Det är runt 4,5 år om jag räknar rätt.

Anmälda brott som ökat 2019

 • Personrån (mot barn) +31%
 • Misshandel mot barn (7-14 år) +10%
 • Våldtäkt +8%
 • Personrån (mot vuxna) +7%
 • Narkotikabrott +6%

Detta är per år. Det blir en hel del på 4 år utan åtgärder, sedan hjälper det inte att antal anmälda bostadsinbrott, fickstölder, trafikbrott och bedrägerier minskar något.

Källa BRÅ

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Brottsligheten ökar, regeringen utreder…

 • Olof.p

  Har ni inte fattat? Det som svenska folket förstår direkt, tar det minst 10 år för politiker att fatta, ibland 20 år.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  De amerikanska poliserna som var inblandade i gripandet av en icke vit person som sedemera avled har enligt PK-media nu fått sparken !
  Varför har inte USA bara icke vita och Latinamerikanare inom poliskåren, skulle ju spara mycket misdnöje många demonstrationer och gråtande borgmästare som måste be om ursäkt.

  Gilla

 • Bigman

  De utredningar, riktiga sådana, som kommer fram till var problemen finns blir sällan publicerade.
  Sök gärna på invandrare och brott, det kommer definitivt inte upp något baserat på fakta de första 10 sidorna, vad nu det kan bero på för algoritm🤫?

  Det presenteras ofta material om att om socioekonomiska effekter räknas bort så blir statistiken lika för svenskar. Om det nu är så varför benämner man inte invandringen så här:

  Vi kommer nu att släppa in ännu fler utan giltiga pass och asylskäl till Sverige. Vi vet att det blir ett stort socialt problem, men vi räknar med er kära svenskar, vi räknar med att ni ska offra er ännu en gång.
  Det enda vi kräver är att ni inte berättar det för folk från andra länder, vi vill inte ha dåligt rykte. Hemmaopinionen den tar propagandan hand om.
  Vi måste f.ö även höja våra egna löner p.g.a ökad arbetsbörda kopplat till insläppet!

  Gilla

 • Lennart

  Jag förstår inte alla dessa utredningar. Det är väl bara att gå in i arkivet och ta fram den förra. Allting har ju utretts hur många gånger som helst. Det är bara att läsa och börja jobba. Eller har de personer som gjort tidigare utredningar varit så dåliga på sin uppgift att de bara suttit av tiden. Annars borde de tidigare svaren kunna användas utan problem.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En icke vit person i USA har avlidit efter ett ingripande av en vit polis och nu är protesterna naturligtvis igång, Borgmästaren i staden bad gråtande i TV om ursäkt och FBI utreder nu detta !
  Tänk vad världen skulle vara fin och mysig om inte elaka vita människor existerade utan bara snälla icke vita.

  Gilla

 • Gringo

  Istället för att ta tag i problemet, så har politikerna verkligen tänk till! De tillsätter en utredning, allt för att inte beröra problemet. För alla vet vad/vem som är problemet men eftersom politikerna gömmer problemet och tillsätter en utredning så hoppas politikerna att problemet ska se annorlunda ut 2024, verkligen ansvarsfullt gentemot sina medborgare.

  Gilla

 • Lars

  Potatisen Löfvens fokus fokus har hela tiden varit att värna liv och hälsa, att skydda riskgrupper. Det blev potatismos.

  Gilla

 • ruben

  Man måste väl först och främst se till att de brottslingar, som är möjliga utvisas på livstid. En chans att på allvar minska ned brottsligheten. Men de mänskliga rättigheterna omfattar sällan den skötsamma ursprungsbefolkningen i Sverige. Svenskar bemöts vanligtvis med högre skatter medan brottsligheten ökar och myndigheterna lägger större och större resurser på brott. Sveriges regering, samhälle och myndigheter måste börja lägga resurser på och stödja skötsamma människor. Folk verkar bete sig i valen, som de flesta barn, som blev uthängda med privata fotografier på nätet. Barnen klarar normalt inte att ta stöd av föräldrarna när det gäller att få stopp på vansinnet. Folk klarar lika lite att förstå att de bara behöver rösta på rätt partier för att myndigheterna kan erkänna och börja eliminera brottsligheten från grunden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad spelar det för roll att M hotar med att lämna sandlådan, vilket M som tillhör den landsförädiska familjen 7 inte kommer att göra är bara rent skitsnack !

  Gilla

 • Töny

  Trygghetsberedning i ett land där just tryggheten har
  försvunnit för både gamla o unga?
  är namnet påhittatt enbart för att reta folk?

  Gilla

 • Tony

  Man utreder o utreder och startar nya myndigheter
  istället för att ta bort några av dem redan överflödiga.

  Gilla

 • Kent

  Det betyder att regeringen är nöjda med utvecklingen och den kommande.

  Gilla

 • Robertopriset

  Bäst är naturligtvis om Roberto sätter på hela Trygghetsberedningen.

  Gilla

 • Lars

  Trygghetsberedningen 🙂 Hahaha. Fler nollor.

  Gilla

 • HB

  Hur vet man att trafikbrotten har minskat?

  Gilla

 • G Nordström

  Tragiskt med en flock fårskallar utsedda av olika partier ska få fördärva ett land. Inge illa ment mot de riktiga fåren.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: