Åtta åtalas misstänkta för assistansbedrägeri för 12 miljoner


BROTTSLIGHET. Åtta personer åtalas vid Södertörns tingsrätt misstänkta för grovt bedrägeri, efter att ha fuskat med assistansersättning, rapporterar SVT.

Steget Efter

De är anhöriga till en sjuk kvinna och misstänks ha lurat till sig minst 12 miljoner kronor. Den första polisanmälan om att det pågick fusk kom redan år 2012, men polisen började inte spana förrän fyra år senare.

-Pettersson ser att Polisen verkar dysfunktionell. 2012 gjordes polisanmälan av två syskon som uppgav att en tredje syster lurade Försäkringskassan genom att få betalt för mer timmar assistans än vad som utfördes på deras mor. Den ene berättade att han själv fått felaktig lön, pengar som gick till systern. Uppgifterna togs på allvar av Skatteverket som våren 2013 skrev i en rapport att bedrägerierna då kunde ha pågått i minst tio års tid och att mycket stora belopp utbetalats. Men resursbrist hos polisen gjorde att spaningen kom igång först hösten 2016 och tillslag i mars 2017.

Jag vet inte vilka dessa personer är men vet hur det brukar se ut…

Läs om assistansbedrägeri på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Åtta åtalas misstänkta för assistansbedrägeri för 12 miljoner

 • age

  Låter som det skulle vara den,
  av LANDSFÖRRÄDARNA,
  socialdemokraterna importerade
  klanen från f.d. Jugoslavien till
  Södertälje?
  De har ju utmärkt sig på många
  sätt. Bl.a. rånade tre ”modiga män”
  ur klanen min pappa. Han dog senare
  av skadorna.

  De bygger dessutom ”marmorpalats”
  i Södertäljes förorter.
  Är det möjligen för ”assistanspengar”?

  Gilla

 • blabaris

  HUR är detta möjligt???

  Jag har ett funktionshindrat barn som bara får avslag och indragningar på den mest basala hjälpen. Nu pratar vi grundläggande behov. INGET extravagant alls. Utan at kunna gå i en special skola – få skoltaxi till sin specialskola – kunna gå på fritids. Inte ens detta funkar i min kommun.

  HUR kan andra få assistenter för flera miljoner???

  Gilla

  • maar

   Hur är detta möjligt, blabaris ? Bara pga att de inte är etniska svenskar. Man får inte kritisera ”blattar”, eller hur ? Assistansbolagen och bemanningsbolagen vimlar av invandrare som vill sko sig på den ”naiva” svenska systemmet.

   Gilla

  • G Nordström

   I Sverige är allt möjligt. Det är därför så många väljer Sverige

   Gilla

  • age

   ”blabaris”!
   Svaret är att de använder samma
   teknik som islam/muslimerna gör;
   De infiltrerar organisationer.

   Muslimerna har dessutom gått ett
   steg längre;
   De har skrivit kontrakt med
   LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna
   om att de ”ska få positioner i alla viktiga styrelser,
   inklusive Regeringen!

   Allt detta är skrämmande!
   //age

   Gilla

 • Billy Boy

  Resursbrist?

  Polisen jagar pinnar före allvarliga brott
  I polisens strävan att förbättra uppklarningsprocenten inför årsskiftet, har allvarliga brott blivit liggande till förmån för enkla ärenden, skriver tidningen Horisont.

  Polisen har ett nationellt uppdrag att varje år förbättra uppklarningsprocenten jämfört med året innan, enligt devisen ”Ett bättre”. Enligt uppgifter till Horisont har det lett till att Gotlandspolisen, när man under hösten insåg att man var på väg att missa målet, fokuserat på enklare brott som ringa stöld och cykelstöld.

  Samtidigt uppger utredare att allvarligare ärenden med brott mot person har blivit liggande, däribland ett ärende som rör en våldtäkt mot barn som ännu inte ens fått någon handläggare. Även åklagaren Susanne Wihlborg som är specialiserad på brott som rör barn, sexbrott och relationsvåld uppger att hon fått skicka fler påminnelser än tidigare till polisen om att ärenden blivit liggande – och då fått till svar att det saknas utredningskapacitet.

  – Det är vansinne att låta allvarlig brottslighet ligga i någon slags jakt på att få fler ärenden. Den här typen av brott måste fångas upp kvickt, säger hon till Horisont.

  Enligt polischefen för polisområde Gotland, Torbjörn Nilsson, är det dock inte ”pinnjakten” som gör att andra ärenden blir liggande. Han menar att det snarare beror på att polisen saknar resurser och att man inte har tillräckligt många utredare med specialistkompetens, till exempel utredare som kan förhöra barn.

  – Vi behöver fler utredare och kommer också att rekrytera två nya inom kort, med viktig kompetens att utreda just den här typen av ärenden, säger han till Horisont. (Publicerat 18 JANUARI 2020)

  https://helagotland.se/blaljus/polisen-jagar-pinnar-fore-allvarliga-brott-15726518.aspx

  Den ineffektiva s k ”pinnjakten” för att uppfylla uppsatta mål har tillämpats inom polisen i minst 15 – 20 år bakåt i tiden. Någon förändring av metoderna i framtiden kan inte skönjas. Tyvärr!

  Gilla

 • Fjölet

  staten verkar sålla vad som är allmänfarliga brottslingar och vad som tåls komma ut i nyheter.
  och detta kan fortgå år ut och år in, och nu har har allmänheten tröttnat på det uppenbara, men låter sig staten mjölkas ännu mer innan det går till åtal och före de fört ut alla pengar från sverige
  brottslingarna sitter och gapskrattar åt svenska myndigheter

  Gilla

 • Argus

  Jag trodde att polisen hade beting. Det verkar i alla fall så när de jagar fortkörare.

  Gilla

 • centurion

  Löfvéns ständiga floskel-kommentar : ”Hur ska ni i alliansen rädda välfärden med era skattesänkningar” ?
  Svar på tal : ”Hur ska såssarna rädda välfärden med er enormt slösaktiga verksamhet” ? Om ni hade haft lite bättre koll på flödena, så kunde ni också ha undvikit skattehöjningar. Skadan är definitivt självförvållad !

  Gilla

 • Lellego

  Knappast resursbrist hos polisen. Kan det fara runt tre poliser i en civilbil och jaga fortkörare Norrlands inland en söndag med minimal trafik, saknas inte resurser.
  Vad det snarare handlar om är prioritering och då har institutionaliserat bedrägeri mot bidragssystemet begångna av etniskt präglade klaner låg angelägenhetsgrad.
  Det kan ju faktiskt visa sig att denna typ av brott uppvisar samma klusterfenomen som corona.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Naturligtvis infödda etniska svenskar, eller hur G.W ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: