Skola brinner i Borlänge

BROTTSLIGHET. Det brinner kraftigt i en idrottshall och skola vid Tjärnaängskolan i Borlänge. Polis, räddningstjänst och ambulans finns på plats.

Borlänge välkommen

Det brinner rejält, så tyvärr är det nog så att den skolan inte kommer att finnas mer sedan, säger Jan Matérne vid polisregion Bergslagen.

Brottsrubriceringen får vi titta på sedan, om det är så att det är något brott bakom det hela, men förmodligen är det ju det. Det ska inte börja brinna så där, säger Matérne.

Ett viktigt meddelande till allmänheten har gått ut, och räddningsledare uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av den tjocka brandröken som ligger över centrala Borlänge.

Om Tjärna ängar på bloggen…området kallas ibland för lilla Mogadishu, fler än 90 procent av invånarna är invandrare.

-Pettersson säger att det ser mörkt ut i Borlänge…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Skola brinner i Borlänge

  1. Ännu ett led i övertagandet av
    Vårt Fosterland!

    Målet är det klassiska: Söndra för
    att härska!

    Rätt åt Bolrlängeborna!
    De har väl röstat för denna kaos!

    Sänd fler infödingar till Borlänge
    så blir det säkert bättre!

  2. Då var skolan o. idrottshallen mer eldbefängd,än tippen i niggerstaden Borlänge !!
    Kanske en typ av hemlängtan till varmare trakter,från nya befolkningen ur Somalien m.fl. fjärran länder ?

    • F.ö. gick PK-pressen för c:a en vecka sedan ut med tipset till sabotörerna,att nu är det torrt och lämpligt,att sätt eld i skogarna…
      Detta har de tydligen kunnat översätta tack vare sina SFI-kurser, eftersom det nu börjat brinna rejält i skogarna !!
      Slaskpressen har idag stora rubriker kring dylika i Dalarna och detta är endast början,för de invandrade sabotörernas hobby.
      Ju större skada,såväl ekonomiskt som mänskligt,är ju för dem en gåva till sin Allan…

  3. Skolan har stått där i mer än 40 år och nu finns den inte mera bara för att någon vill föra kriget till Sverige. Hade det varit för 15 – 20 år sedan hade jag gissat på någon grupp på yttersta vänstern som försökte att skapa ett kaos inför ett makt övertagande. Men nu, idag, jag ger mig fan på att det var/är någon boende i området som är skyldig (men jag vet inte och jag är övertygad om att vi aldrig kommer att få redda på det, heller)

  4. Varför ens fundera på återuppbyggnad ? Låt dom vara utan skola,idrottshall,kommunikationer och bilar.Konsekvensen av det blir att invånarna i Tjärna ängar får ta konsekvenserna och ta tag i dessa problem själva.T.ex.hålla reda på sina små ättelägg och intressera sig för vad dom sysslar med på sina nattliga aktiviteter.

  5. Ovanligt många pyromaner går tydligen lösa i samhället. Hur kan det komma sig? Är det inte bilar är det byggnader. Det är på tiden att börja gripa inte bara pyromaner utan alla extra samhällsfarliga brottslingar, som tycks ha ökat mer i antal än den naturliga folkmängdsökningen.

  6. Vad konstigt att så mycket brinner nuförtiden. Och vad hände med lönsamheten?

  7. Inte bara bilar, utan även självantändande skolor i 7 klöverns trygga och heligt mångkulturella Islamist-Sverige !

  8. Det är nog väldigt varm, men har man långa grillspett kan man säkert göra något positivt av händelsen. Korv-integrations-grillning-i-Borlänge.

    OBS. Lönsamheten kommer senare.

Kommentera