Flera åldringsbrott i det nya landet…

BROTTSLIGHET. Två män i 90-årsåldern utsattes på fredagen för våldsamma rån i Malmö. Polisen ser likheter mellan brotten och delar med sig om information om tillvägagångssätten. Strax innan 15-tiden på fredagen rånades en man i 90-årsåldern i trapphuset till sin hemadress vid Slussplan. Strax efter klockan fyra fick polisen ytterligare ett larm om att en 90-årig man rånats i sitt trapphus, den här gången på Värnhem.

Från Expressen vid ett annat tillfälle.

I båda fallen utsattes brottsoffren för våld, men det finns inga uppgifter på att någon ska ha skadats fysiskt. Den ena mannen rånades på sin plånbok och den andre blev av med kontanter.

– Han hade nyligen tagit ut kontanter i en automat och när han sen kommer står gärningsmannen där och erbjuder sig att öppna dörren till trapphuset. Sen sker själva rånet inne i trapphuset, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesman.

Den andre mannen ska ha befunnit sig i en park i närheten av sitt hem när gärningsmannen försökte ta kontakt med honom. Det blivande brottsoffret avböjde gärningsmannens försök att fånga hans uppmärksamhet och begav sig av hemåt.

Väl hemma ska dyker gärningsmannen upp vid mannens hem, där även han rånas i sitt trapphus.

– Vi vill inte att detta ska upprepas och går därför ut med tillvägagångssätten så att man ska vara uppmärksam på sin omgivning, säger Rickard Lundqvist. Ingen person har gripits för rånen.

-Pettersson noterar att polisen går ut med tillvägagångssättet men inte med signalementet…

Polisen

Polisen 

Även i Eskilstuna har flera äldre utsatts för brott men inga signalement som vanligt. Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Flera åldringsbrott i det nya landet…

  1. https://www.hd.se/2016-04-08/stor-okning-av-brott-av-flyktingbarn
    Sparade dessa lite udda rader från ”invandrarbladet HD”,från år 2016 !
    Tyckte då och tycker idag,att denna s.k. expert inom området använde ”väl avvägda ord”,för att försvara drägget !
    De små som hon då gullade över, har nu hunnit bli ”unga män” ,som skjuter och spränger lite runt om i staden.En del av dem har sedan länge rest iväg till sin Allan,p.g.a. hastig död. Andra sitter bakom galler i de Abzurdska lyxfängelserna.
    Trots alla hennes smekningar och hopp om bättring,har det under de gångna fyra åren gått i helt fel riktning.Kanske behövs något annat än vackra ord,för att få dessa bastarder att resa hem till sina fjärran länder ?

  2. Kanske trolljägarna lyckas hitta de här brottslingarna. De har en del resurser och säger att de vill skydda demokratin, men där går nog gränsen. Brottsoffren verkar vara mer av trolljägarnas målkategori. Jag tror nog de flesta brottslingar, som bor i Sverige känner stor trygghet i samhället medan regeringen sitter nöjd.

  3. Den här då… Detta visste vi inte om denne kaxige programledare som peakade på 80-90 talet! Granskning Sverige ger sin bild av sanningen året 2019.

  4. Polisen har en ny metod igen, fotbollsjippo vid brottsplatsen. Hoppborgen har ersatts med fotbollsjippo. Käpphästen, korv och pizza mm. används parallellt för synergi. Den här uppsättningen metoder kombineras med avlysning av personer som är kritiska till soporna i regeringen, samt uppbrytning av dörr om någon skriver negerboll på Twitter.

  5. I dårhuset ”sverige” sitter just nu i Regimen, Riksdagen, Medierna och i många myndigheter, de mest inkompetenta värdelösa ordbajsande psykopater och folkförrädare vi någonsin har upplevt!

  6. Behövs inte längre. Åldringarna låses in i slakthusen och mördas systematiskt. De anhöriga förhindras att vittna om folkmordet, då de inte blir insläppta på boendena. Skyllde på smittorisken, men sanningen kommer nu ifatt Annika Strandhälls våta dröm.

  7. Och i PK-media sägs det att åldringsbrotten minskat under Corona, vad är det som gäller ?

Kommentera